Erkekler Neden Tek Gecelik İlişki İster?

Yayın Tarihi : 2017/08/16 11:55 • Güncelleme Tarihi : 2023/04/04 11:36 •

Tek gecelik ilişki; çoğunlukla önceden tasarlanmayan ve anlık gelişen bir durumdur.Özellikle büyük şehirlerde yaşayan veya iş seyahati sebebiyle farklı bir ortamda bulunan erkekler bu ilişkiyi yaşamaktadır. yalnızlığa itiyor. Erkeklerin neden tek gecelik ilişki istediği ise merak edilen bir konudur.

Erkekler Neden Tek Gecelik İlişki İster?

Tek gecelik ilişki; kişinin partnerinden başkasıyla cinsel ilişkiye girmesidir. Peki bu duygu yoğunluğu neden erkekte daha fazladır?

Beyin korteksi;  duyguları ifade eden beyin kısmıdır. Yapılan bir araştırmaya göre, insanlar nefret duygusu hissettiğinde beyinin korteks bölgesi çalışıyorken, kişi aşık olduğunda beynin korteks bölgesi işlevsiz hale gelir.

Erkekte bayana göre korteks bölgesi daha az aktiftir. Bu sebeple erkekte tek gecelik ilişki ve ilk görüşte aşk duyguları daha sık görülür.

Erkekte aşık olunduğu andan itibaren beyin kendini kapatır. Duygular harekete geçer.

Kadınlarda ise ; aşık olunduğunda sadece duygular değil beyinin birkaç bölgesi aynı anda çalışır. Duygularını kontrol edebildiği gözlenmiştir. Bu sebeple tek gecelik ilişki daha çok erkeklerde görülür denebilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?