Bebeklere Masajın Faydaları

Yayın Tarihi : 2018/07/04 00:32 • Güncelleme Tarihi : 2018/07/04 00:32 •
Masaj, şüphesiz yetişkinlerin de rahatlamak için sıklıkla başvurduğu bir yöntemdir
Bebeklere Masajın Faydaları

Masaj, şüphesiz yetişkinlerin de rahatlamak için sıklıkla başvurduğu bir yöntemdir. Hatta bu yöntem, artık evde bir yakınına yaptırmak yerine, profesyonel ellerde, seanslarca yapılan bir etkinlik haline gelmiştir. 

Masajın fiziksel ve fonksiyonel pek çok faydası vardır. fiziksel olarak; rahatlatıcı, dinlendirici ve zihni boşaltıcı etkisi vardır. özellikle yoğun bir spor, duş ve masaj üçlüsünün inanılmaz etkisi bir çok insan tarafından mutlu yaşamın sırrı haline gelmiştir. 

Fonksiyonel olarak ise, masajın hormonları çalıştırmak üzerinde inanılmaz bir etkisi vardır. dokunma yolu ile uyarılan organlar, çeşitli hormonlar salgılar. İşte bu hormonlar sayesinde masajın fiziksel etkileri ön plana çıkar. Bunu sayede daha rahat bir uyku, daha az stresli bir yaşam standardı oluşur. 

İşte bebeklerde masaj da bu temele dayanarak pek çok faydayı içinde bulundurur. Bebeğin gaz problemini gidermede ve rahat uyku uyumasında masaj çok büyük öneme sahiptir. Parmak uçlarıyla, fazla baskı uygulanmadan yapılan masajlar bebeği huzura kavuşturmanın ön şartıdır. Bebeğin bağışıklığının güçlenmesinde de son derece önemlidir doğru masajlar.

Son zamanlarda yapılan araştırmalar sayesinde, prematüre bebeklerin, masaj yapıldığında hastanede kalma sürelerinin kısaldığı görülmektedir. Prematüre bebeklerin hastaneden çıkması için ise bağışıklığının güçlenmesi beklenir. Yani masaj ile uyarılan organlar, daha çok hormon salgılar ve bebek yeterince büyümeyi ve bağışıklık sistemini elde eder. 

Bebeğin ileri yaşlarda da daha sağlıklı, hastalıklara karşı daha dirençli olabilmesi için masaj büyük öneme sahiptir. Ayrıca bebeğin bağırsaklarının çözünmesini, kolay sindirim yapabilmesini kolaylaştırır. Bu sayede bebekler gaz sancısı çekmez ve daha huzurlu olur. Masaj organları harekete geçirir ve metabolizmaları hızlanır bu sayede bebekler daha rahat uykuya dalar ve huzurlu bir uyku uyurlar. 

Masaj ayrıca bebeklerin kas gücü gelişiminde de etkilidir. Düzenli masaj yapılan bebekler, daha hızlı ve daha kaliteli kemik yapısına sahip olarak büyürler.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?