Diş İpi Ne Sıklıkla Kullanılmalıdır?

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2021/10/05 05:46 •

Diş sağlığı; bütün vücudun sağlığını ilgilendiren bir durumdur

Diş İpi Ne Sıklıkla Kullanılmalıdır?

Diş sağlığı; bütün vücudun sağlığını ilgilendiren bir durumdur. Besinlerin tamamı ağız yoluyla alındığından ve dişlerle temas ettiğinden, diş sağlığı son derece önemlidir. Çünkü dişlerde bulunan bakteriler, besinlere yapışır ve böylece iç organların tamamına dağılabilir. Bunu engellemenin tek yolu, düzenli diş bakımıdır. 

Diş ipi de; diş fırçası gibi, diş sağlığının yardımcısıdır. Diş ipi, her akşam diş fırçalamanın ardından uygulanabilir. Şayet bu kadar zamanınız yok veya alışkanlık edinmemişseniz; en azından haftada bir gün mutlaka diş ipi kullanmalısınız.

Ağız ve diş temizliği, sadece diş sıkıntısına sebep olmaz. Bunun yanında ağız kokusunun da en büyük kaynağı iyi temizlenmeyen ağız ve dişlerdir. 

Diş İpi Ne İşe Yarar?

Diş fırçalamak en sık yapılan diş temizleme yöntemidir. Doğru da bir yöntemdir ancak yeterli değildir. Diş fırçası; dişlerin görünen yüzeylerini yani; ön, arka ve üst yüzeylerini temizler ancak diş aralarını yeterince temizleyemez. İşte bu aşamada diş ipi devreye girer. Diş ipi; dişlerin aralarına girerek burada sabit kalan kirleri temizler. Böylece diş taşı oluşumunu ve burada biriken bakterilerin hastalık unsuru olma ihtimalini ortadan kaldırır. 

Ağız ve Diş Sağlığı Materyalleri Nelerdir?

Ağız ve diş sağlığının önemi insanlarca anlaşıldığında, buna yönelik yöntemler de artmıştır. Ağız sağlığı sadece diş temizliğini değil, dil ve yanak temizliğini de gerektirir.

Diş fırçası, ara yüz fırçası ve diş ipi; dişlerin bakımında, yanak ve dil temizleyici aparatlar veya diş fırçalarının sırt kısmı; dişin haricinde yumuşak dokuların temizliğinde, ağız gargaraları; ağız florasının korunmasında görev almaktadır. Yani ağız ve diş sağlığı aslında uygulanandan daha yoğun olması gereken bir bakımdır. Bu unsurlar sağlandığında, ağız kokusu şikayetleri de ortadan kalkacaktır. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?