Bebekte Epilepsi Belirtileri Nelerdir?
Epilepsi; sinirlerin normal dışı işleyişi yani işlev bozukluğu neticesinde meydana gelen bir hastalıktır.
Epilepsi; sinirlerin normal dışı işleyişi yani işlev bozukluğu neticesinde meydana gelen bir hastalıktır. Bu hastalıkta; boş bakma, kasılma, bilinçte bozulma ve kontrolsüz hareketler gözlenir.
Epilepsi nöbetini genelde yetişkinlerde gözlemleriz ve zaten teşhis edilen bir hastalık olduğundan yadırganmaz. Çünkü bilinçli bir yetişkinin yapmayacağı hareketlerin epilepsi nöbeti anında yapılması, toplumca anlamlandırılır ve yadırganmaz. Ancak bebeklerin zaten çoğu hareketi dünyayı tanımak ve motor kaslarını kuvvetlendirmek için olduğundan, epilepsi nöbetini tanımlamak biraz daha zordur. Bu sebeple henüz teşhisi konmamış dahi olsa, bebeklerde de epilepsi görülebilir.
Bebeğin epilepsi olduğunu anlamak ise; yöntemi bilinmediğinde çok zordur.
Bebekte Epilepsi Belirtileri Nelerdir?
Bebekte epilepsi belirtileri;
Sürekli katlanmaya çalışma (cenin pozisyonunda kalma isteği),
Kafayı tutamama ve öne düşürme,
Ellerle sürekli bir şeyler kavrıyor gibi hareketlenmedir.
Bu hareketler yapılırken aynı zamanda bebekte göz kaymaları, boş bakmalar meydana gelir ki, epilepsiyi asıl ele veren bu tepkidir.
Bebekte Epilepsi Nasıl Teşhis Edilir?
Bebeklerde epilepsi, sık gözlenen bir hastalık değildir ve rutin olarak bebeklere epilepsi tahlilleri yapılmaz. Ancak şüpheli durumlarda epilepsi tahlilleri yapılır. Epilepsi için yapılan tahliller; EEG, emar ve kan tahlilleridir. Epilepsi tanısını koyan uzman doktorlar ise, nöroloji anabilim dalı doktorlarıdır.
Bu sebeple zaman zaman bebekte beklenmeyen nöbetler meydana geliyorsa, öncelikle nöroloji uzmanına danışılmalıdır.
Ancak bebekte ilk atakların olduğu zamanlar panikle anlamlandıramayabilirsiniz. Bu durumlarda video kaydı almak en doğru harekettir. Çünkü; doktorun teşhisini kolaylaştırmak, tarif esnasında bir durumu atlamamak için video kaydı kesin çözümdür.
Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.
Yorumlar
Yorum |
---|
Lütfen sadece konu ile ilgili yorumunuzu yazınız. Cevaplanmasını istediğiniz sorularınızı uzmanlarımıza burayı tıklayarak sorabilirsiniz.