Romatizma Neden Olur ?

Yayın Tarihi : 2016/03/12 14:39 • Güncelleme Tarihi : 2016/03/12 14:39 •
 Romatizma deyince ilk olarak eklem ağrılarındanşikayet eden, kas ve iskelet sisteminde şişlik meydana gelen, genellikle debelli bir yaşın üzerindeki insanlar aklımıza gelir
Romatizma Neden Olur ?

 

Romatizma deyince ilk olarak eklem ağrılarındanşikayet eden, kas ve iskelet sisteminde şişlik meydana gelen, genellikle debelli bir yaşın üzerindeki insanlar aklımıza gelir. Aslında romatizma deyincetek bir hastalıktan söz etmek mümkün değildir. Romatizmanın yüzlerce çeşidi vardır.Örneğin kireçlenme, kemik erimesi, gut hastalığı, lupus, eklem iltihaplanmasıbunlardan bazılarıdır.

 

Aileden gelenkalıtsal faktörler, yaş, cinsiyet, kaza sonucu oluşan zedelenmeler sonucuromatizma oluşabilir. Her romatizma çeşidinin görülme yaşı farklıdır vekadınlarda görülme olasılığı daha fazladır. Yaş ilerledikçe de romatizmanıngörülme olasılığı artar.

Romatizma herinsanı aynı şekilde etkilemez. En belirgin belirtisi eklem içlerinde ağrı ya dagözle görülebilen şişliklerdir. Bununla birlikte eklem sertleşmesi, ateş,zayıflık, iç organların tutulması, eklem tutulması gibi şikayetler de gözlenir.

Romatizma kasları, iç organları, vücuttaki eklemleriözellikle hareketimizi sağlayan yapıları tutmaktadır. Bu dokularda meydana gelen hasarsonucu eklemlerde şişliklere, kızarıklığa, hareket kısıtlanmasına ve hattaşekil bozukluklarına yol açabilen rahatsızlıklardır.  

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?