Diyabet Hastaları Meyve Tüketirken Dikkat!

Yayın Tarihi : 2018/04/13 17:58 • Güncelleme Tarihi : 2021/08/02 19:46 •

şeker tanımı; sadece şeker kamışından elde edilen şeker değil, meyve içeriğindeki şekerleri de kast eder.

Diyabet Hastaları Meyve Tüketirken Dikkat!

Her tedavi; sağlıklı bir beslenmeyle tamamlandığında faydalı olabilir. Diyabet hastaları için, beslenme son derece önemlidir. Şeker tüketiminden kaçınmaları gerekir. Çünkü şeker tanımı; sadece şeker kamışından elde edilen şeker değil, meyve içeriğindeki şekerleri de kast eder. Düşünüldüğünde şeker kamışı da bir bitkidir ve bunun işlenmesiyle birlikte günlük hayatımızda kullandığımız şeker elde edilir. Yani bitkilerde şeker yoktur tabiri doğru değil, aksine tahmin edilenden daha fazlasına sahiptir.

Yüksek Şeker Oranına Sahip Meyveler Nelerdir?

Tatlı meyveler, şeker bakımından zengindir. Bu sebeple şeker hastaları bu meyveleri az tüketmeli hatta mümkünse tüketmemelidir. Bazı meyvelerde, tahmin edilenden çok daha fazla şeker vardır. Diyabet hastalarının tüketmemeleri gereken bu meyveler; muz, karpuz, kavun, üzüm, incirdir.

 

Şeker Hastaları Nasıl Beslenmeli?

Şeker hastalığında doktorlar zaten bir beslenme listesi oluşturur ve hastaların tüketmemeleri gereken besinleri verirler. Ancak daha konforlu yaşayabilmeleri için, şekerden fakir beslenmenin yanında; vitamin ve mineralce de yüksek içeriklerle beslenmeleri gerekir. 

Yani şekerli meyveleri yemeyecekler ancak; su oranı yüksek, lifli yapıya sahip, organik ve probiyotik besinleri sıklıkla tüketmeleri gerekir. Ancak bu sayede sağlıklı şekilde, hayat kalitesini düşürmeden yaşamaya devam edebilirler. 

Şeker Hastalığında Egzersiz

Egzersiz, sağlıklı her insanda gerekli olduğu gibi, hastalıkların hayatı kısıtlamasını engellemede de son derece önemlidir. Yani hastalık hayatınızı ele geçirmiş ve sizde bir keyifsizlik meydana gelmişse bunu hemen üzerinizden atmanın en kolay ve etkili yolu, düzenli egzersiz yapmaktır. Düzenli egzersiz, şeker hastalığında da çok önemlidir. Hastanın vücutta biriken toksinlerini atmasını sağlar ve bağışıklığı güçlendirir. Yapılan egzersiz sadece tempolu yürüyüş dahi olsa, vücuda inanılmaz faydaları vardır. Bu sebeple ihmal edilmemeli ve mutlaka hayatın bir parçası haline getirilmelidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?