LENFOGRANULOMA VENEREUM (LGV) Enfeksiyonu ve Belirtileri Nedir?

LENFOGRANULOMA VENEREUM (LGV) cinsel yolla bulaşan ve çok sık olarak görülmeyen bir enfeksiyondur.
Chlamidya trachomatis bakterisi bu enfeksiyona sebep olur.
Erkeklerde kadınlara nazaran daha sık olarak görülmektedir.Cinsel ilişki sonrası söz konusu bakteri cinsel organlar yolu ile alındıktan sonra 1 haftadan 1 aya kadar değişebilen inkübasyon ( kuluçka) dönemi sonrası enfeksiyon klinik olarak kendini gösterir.
Enfeksiyona bağlı gelişen klinik tabloyu inguinal ve genito-anarektal olarak 2 ayrı tablo şeklinde gözlemleyebiliriz.
1.İnguinal Tablo: Enfeksiyonun başlangıç periyodudur.Bu tabloya, erkeklerde daha sık görülür. En sık görülen şikayetler, ateş, baş ve kas ağrılarıdır.İnguinal bölge olarak da bilinen kasıkta lenf bezlerine yerleşir.Kasıkta lenf bezi tutulumuna bağlı tek taraflı şişlik görülebilir. Kasık lenf bezlernde ağrı da görülmektedir.ağrılıdır.
2.Genito-anorektal Tablo:Eş cinsel erkeklerde daha sık görülür.Enfeksiyona etken olan Chlamidya bakterisi lenf kanallarıyla kalın barsağın son kısmı olan anorektal bölgeye yayılır.
Anal bölgede kanama ve/veya enfeksiyona bağlı cerahatli akıntılar gözlenmektedir.
Enfeksiyona bağlı gelişen her iki tablonun da ortak sonucu olarak vakalarda lenf drenajının bozulmasına bağlı olarak bacaklarda ödem meydana gelebilir.
Bu bir tür lenf ödemidir.
Hastalığın tanı ve tedavisi için üroloji doktorlarına kadın hastalar ise kadın doğum doktorlarına başvurulabilir.
Uygun antibiyotik tedavisi ile hastalığa tıbbi müdahalede bulunulmaktadır.

Yorumlar
Yorum |
---|
Popüler Blog Yazıları
Evde Hayvan Beslemek Kist Hidatiğe Yol Açabilir Dağ veya Yükseklik hastalığı nedir? Astım Hastaları Kış Aylarında Nasıl Korunmalı? Akromegali Nedir? Neden Olur? Tırnak Batması Nasıl Olur? Sebepleri Nelerdir? Kadınlarda Kansızlığın Sebebi Nedir? Prof.Dr.Kemal Uygur Grip ve Nezle Arasındaki Farkları Anlatıyor Baş Ağrısı Çeşitleri Nelerdir? D Vitamini eksikliği ve Parkinson Hastalığına Etkisi Zatürre (pnömoni) Nedir? Belirtileri Nelerdir? Sinüzit Nedir? Nasıl Tedavi Edilir? İdrarda Neden Köpük Oluşur?

