Dünya Çok Dertli
Dünya sağlık örgütünün yaptığı araştırma sonuçları, dünya üzerinde mutsuzluk oranlarının gittikçe arttığını gösteriyor. Bu da insanların psikolojik durumlarının çok da iyi olmadığını gösteriyor.
Dünya Çok Dertli Dünya sağlık örgütünün yaptığı araştırma sonuçları, dünya üzerinde mutsuzluk oranlarının gittikçe arttığını gösteriyor. İntihar sayısı artmakla birlikte, psikolojik hastalıklarda azımsanamayacak boyutta. Buna rağmen; sağlık alanında harcamalar son derece kısıtlı. Gelişmemiş ülkelerde yüz bin kişiye bir psikolojik danışman düşerken, gelişmiş ülkelerde, iki bin kişiye bir danışman düşüyor.
Mutsuzluk Oranı Dünya Üzerinde Neden Artıyor?
Dünyada, ülkeler arasında yapılan araştırmalar her zaman mutsuzluğun arttığını gösteriyor. Ekonomik sebepler, sosyal sebepler, sağlığa dayalı sebepler de içinde olmak üzere bu durumun pek çok nedeni vardır. Ekonomik sebepler; dünya üzerinde pek çok insan yaşar. Eskiden insanlar kendi çevrelerinde olan olayları takip etme durumunda değildi ve aslında olaylardan habersizdi. Ancak gelişen teknolojiyle birlikte insanlar çok uzaktaki yaşantıları takip edebiliyor ve imrenebiliyor. Bu sebeple elindeki imkanlar kişiye her zaman yetersiz gelir ve kendini eksik hisseder. İşte bu sebeple ekonomik olarak yoksunluk hissi, kişileri mutsuzluğa itmektedir.
Sosyal sebepler; insanlar eski dönemlerinde birbirleriyle daha sıkı bir alışveriş ve birliktelik içindelerdi. Ancak bireyselleşen dünyada artık insanların birbirine ihtiyaçları azalır. Teknoloji ve imkanlar sayesinde artık her istenilen kolaylıkla elde edilebiliyor. Bu da doğal olarak insan etkileşimini, anlama, anlatma ihtiyacını, sosyalleşme ve paylaşma ihtiyacını görmezden gelmeye sebep olmuştur. İnsanların etkileşimin azalması, insani değerlerin de azalmasına yol açtığından, mutsuzluğun kapısını da aralamıştır. Bu sebeple insanlar ihtiyaçları olmasa da sevdiği insanlarla bir araya gelmeli, paylaşıma devam etmeli ve mutluluğu insanlarla yakalamalıdır.
Sağlığa bağlı sebepler de mutsuzluğun sebebidir. Her ne kadar sağlık teknolojisi ilerlese de, hastalıklar da formunu değiştirmiştir. Korona virüste de gördüğümüz gibi, artık hastalıklar azalsa da, ortaya çıktığında öldürücü ve tedirgin edici olmaktadır. Bu da insanları mutsuzluğa itmektedir.
İnsanlar Nasıl Mutlu Olur?
İnsanlar doğuştan aidiyet hissine muhtaçtır. Bu sebeple insanlar inandıkları değerler uğrunda çalışmalı, emek sarf etmeli ve vakitlerini kendi misyonlarını gerçekleştirmek üzere değerlendirmelidir. Mesela bir eğitmen ve sahip olduğu bilgilerle tüm insanlığı aydınlatmak isteyen bir bilgin, bu yolda çabalamalı ve manevi mutluluğu bu yolda yakalamalıdır.
Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.
Yorumlar
Yorum |
---|
Lütfen sadece konu ile ilgili yorumunuzu yazınız. Cevaplanmasını istediğiniz sorularınızı uzmanlarımıza burayı tıklayarak sorabilirsiniz.