En hızlı cevap veren sağlık sitesi : Tahlil.com

08.01.2018 01:48 | Güncelleme: 29.03.2019 02:02
Tahlil.com doktorlarına sağlıkla ilgili bir çok soru geliyor.
En hızlı cevap veren sağlık sitesi : Tahlil.com
A

Tahlil.com'a her gün yüzlerce soru geliyor. Tahlil.com editörlerinin uygun bulduğu sorulara doktorlarımız en kısa sürede cevap veriyor.
Tahlil.com farklı içeriği ve tahlil yorumlama konusunda uzmanlığı ile her geçen gün daha çok ziyaretçi tarafından takip ediliyor.
Tahlil.com'un okurlarına verdiği cevapları anlık olarak ana sayfamızdan izleyebilirsiniz.

 

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

selin_tolga_14 | 06.02.2017 04:53

Merhaa hocam.sırt ağrısı için doktora gittim ve kan idrar tahlili yapıldı. İdrarda 3-4 lökosit. 1-2 eritrosit. 7-8 epitel görüldü.ne anlama geliyor

Tahlil.Com | 06.02.2017 04:53
İdrar tahlilinizde kayda değer bir sorun görülmüyor.
Sırt ağrınızın başka nedenleri de olabilir.
h_rose25 | 13.12.2014 03:21

CRP 18.6 RF <10 SEDİM 60 Dk. 18 çıktı hocam normal değerler ise crp 0 -5 RFİSE 0-14 SEDİM BİR SAAT İSE - <5 DİR Otapedi doktoru bu talliller sonucnda bana ciflosin 750 mg tb Biofenac 100mg tb ve Thermove krem verdi idr.bana 15gün snr.gel dedi.2 aydır dizlerimden aşağısı ağryor bede RF mi var

Tahlil.Com | 14.12.2014 10:38

CRP sıklıkla istenen bir tahlil türü olup  akut faz reaktanıdır.
Tahlil sonucunuzda CRP değeri yüksek olarak görülüyor.
CRP yüksekliğinde ilk olarak akla enfeksiyon ve/veya  romatizmal durumlar akla gelir.

CRP yüksekliğine dair aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilir ve bu konuda sorulmuş benzer soru ve verilmiş cevapları okuyabilirsiniz.


kelebeginbali | 10.12.2014 02:43

İyi günler 29yaşındayım adetimin 2.günü tahlil yaptırdım TSH 2,1619 total testosteron 1,33 Ferritin 3,91 vit. B12 279 çıktı sizce sonuç nasıl şimdiden teşekkürler

Tahlil.Com | 10.12.2014 08:38

Tahlil.com da tahlil sonuçlarınızın uzmanlarımızca sağlıklı bir şekilde yorumlanması için tahlillerinizin sonuç raporunda belirtilen normal değerlerini de yazmalısınız.
Bu konuda sitemizde bir çok uyarıda bulunup okurlarımızı bilgilendik.
Aşağıda konuya dair uyarılarımızı gözden geçirmenizde yarar var.



alperyildiz_89 | 10.12.2014 12:20

HOCAM BEN 2 AYLIK HAMİLEYİM KAN VE İDRAR TAHLİL SONUCLARIM:
DANSİTE : 1.003
PROTEİN :NEGATİF
ERİTROSİT 4
EPİTEL 7
WBC 10.23
NE 7.15
MO 0.57
GLUKOZ 112
BUN 5
ANTİ HBs negatif 0,17 nonreactive
bu degerler de bi fazlalık ve eksiklik gözüküyor herhangi bi sıkıntı varmı hocam teşekkür ede

Tahlil.Com | 10.12.2014 09:28

Çok hafif glukoz yüksekliği dışında sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.

ekul-53 | 09.12.2014 01:02

39.2 yüksek ateşle hst ye gittim PAROL SERUM taktılar 10 adet CLİN AMPUL
verdler sabah akşam günde 2 tane
KAN TESTİMDE CRP(türbidimetrik) 74.91 çıktı çok yüksek BU NEDİR
saygılarımla

Tahlil.Com | 09.12.2014 10:41

CRP sıklıkla istenen bir tahlil türü olup  akut faz reaktanıdır.
Tahlil sonucunuzda CRP değeri yüksek olarak görülüyor.
CRP yüksekliğinde ilk olarak akla enfeksiyon ve/veya  romatizmal durumlar akla gelir.

CRP yüksekliğine dair aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilir ve bu konuda sorulmuş benzer soru ve verilmiş cevapları okuyabilirsiniz.


necatia | 15.04.2014 01:42

merhaba
mikolojo laborutuvari balgam test sonucu:
Candida albicans
MAYA ++
nedir.Selam ile..

Tahlil.Com | 15.04.2014 10:10
Kültürün nereden alındığı belirtilmemişir, mantar üremesi olmuştur..
serkan.taskin | 13.04.2014 06:19

Merhabalar ben SERKAN

TEST SONUÇLARIM

Miktar:1,5 cl

Görünüm:OPAK

PH:8

Likefikasyon:40dk

1cc'de:210 mil/ml

tüm ejakülatta:315 total

ileri har.%70 hızlı ve yavaş hareketli

yerinde har.%10 (a+b)%>40 olmalıdır

hareketsiz:20

normal f%20

anormal f%80

baş a.%50

boyun a.%15

kuyruk a.%15

4-5 LÖKOSİT GÖRÜLDÜ.

Tahlil.Com | 14.04.2014 10:47

Sperm tahlili bir çok parametrenin değerlendirilmesi sonrası yorumlanmalıdır.Sperm tahlili sonuçlarınız incelendiğinde belirtiğiniz parametrelerde kayda değer bir problem görülmüyor.

Spermiogram hakkında çok daha detaylı bilgi almak, bu konuda sorulmuş benzer soru ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız...

                      Sperm testi nedir?
                       http://tahlil.com/tag/sperm-testi


fatma16_kaya | 29.12.2013 09:54

wbc=9,22 ,rbc=4,89 ,hgb=11,2 ,htc=34,7 ,mcv=71 ,mch=22,9 ,mchc=32,3 ,rdw=15,6 ,plt=450 ,ferritin=1,7 glukoz=87 .kolestrol=112 .hdl kolestrol=48 .ldlkolestrol=56 sonuçları yorumlar mısınız?

Tahlil.Com | 30.12.2013 12:10
Kan seviyeniz biraz düşük, dahiliye uzmanına başvurmanızı öneririz..
m.oguzkaradag | 28.12.2013 03:55

adet zamanım gecmesıne ragmen koşarken ara ara kan gelıyor nedenını ve neyapmam gerektiğini bilmiyorum yardımcı olursanız cok sevinirim ..

Tahlil.Com | 28.12.2013 04:31
Bir kadın doğum uzmanına muayene olabilirsiniz.
zhaslamalar | 28.12.2013 12:48

mehaba annem 1 haftadır karın ağrısı şikayeti vardı.3 gün önce kadın doğum doktoruna gittik.kan tahlili istedi.değerleri: CA 19-9: 140 CA 125: 45,12 HGB: 14,3 WBC: 10 çıktı.şimdi pataloji sonucunu bekliyoruz.doktorumuz tüm sonuçlar çıkınca konuşalım dedi.ben kan değerlerini görünce tedirgin oldum.

Tahlil.Com | 28.12.2013 03:28

CA 19 9 değeri yüksek ancak bunun yüksekliği tek başına bir kanser bulgusu olarak asla kabul edilmemelidir.

CA 19 9 yüksekliği, bunun nedenleri, hangi durumlarda yükseldiği hakkında daha çok bilgi almak ve bu konuda sorulmuş benzer soru ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız...




DAHA FAZLA GÖSTER
Albumin Normal Değeri Nedir ?
Albumin testi nutrisyonel durum ve kan onkotik basıncı hakkında bilgi verir. Albumin testi normal değerleri de kan tahlil sonuçlarında merak edilen parametreler arasındadır.
Yara Kültürü Nasıl Yapılır?
Patojen yani hastalık yapan bakterilerin yol açtığı yara enfeksiyonunu belirlemek, bakterinin varlığını saptamak, ayrıca antibiyotik duyarlılık testleri için bakterilerin çoğaltılması…
Elektroterapi Nedir?
Elektroterapi, vücutta bir bölgenin çalışıp çalışmadığını veya çalışma kapasitesini ölçmek için vücudun belirli bir bölgesine kontrollü…
Kadınların Yaptırması Önerilen 10 Tahlil Nedir?
Genel sağlık kontrollerinde yapılan tahliller kadınlar için büyük önem taşımaktadır. Kadınların check up ve sağlık taraması yönünden yaptırması önerilen 10 tahlili…
Kadınlarda Yapılması Gereken 10 Tahlil Nedir?
Uzmanlar kadınların öncelikli olarak yaptırmasını önerdikleri 10 tahlili belirlemişler. Sağlıklarına düşkün olan kadınların doktorlarına da danışarak yaptırmaları önerilen ve…
Serolojide Kullanılan ASO Testi Nedir?
Bu test ile kandaki ASO proteinin miktarı ölçülür.
HIV Enfeksiyonu Sonrası Anti HIV Antikorları Ne Zaman Oluşur?
AIDS,  HIV virüsünün sebep olduğu bulaşıcı bir hastalığın son aşamasıdır.
Gebelerde 'Üçlü Test' ve Uyulması Gereken Kuralları
Gebelikte bebeklerde olabilecek kromozomal anomaliler ve doğumsal anomalilerin tespiti için yapılan bir testtir.
Erkeklerin Yaptırması Gereken 10 Tahlil Nedir?
Sağlığına düşkün erkekler düzenli aralıklarla tahlil yaptırıp sağlık kontrolünden geçmek ister. Bu yazımızda erkeklerin düzenli olarak yaptırması gereken 10 tahlili sizler…
Babalık Testi Nedir? Babalık Testi Nasıl ve Nerede Yapılır?
Babalık testi  DNA analizi yapılan genetik laboratuvarlarda yapılmaktadır.Bu yazımızda babalık testlerine dair merak edilenler, testin neden ve nasıl yapıldığı ve babalık testlerinin nerelerde yapıldığına…
Üreaz Testi Nedir? Üreaz Testi Pozitifliği Ne Anlama Gelir?
Helicobacter pylori, bulunduğu yerde kronik enflamasyona neden olan, midenin çeşitli yerlerine yerleşen, mikroerofilik bir bakteridir. Helicobacter pylorinin midede var olup olmadığını anlamak…
Bayan ve Erkekte Testesteron Testinin Normal Değeri
Testesteron gerek bayanlarda gerekse erkeklerde sık olarak istenen bir hormon tahlilidir. testestoron testinin bayanlarda ve erkeklerde normal değerlerinin bilinmesi tahlil sonucunun değerlendirilmesi…
tahlil.com
tahlil.com
tahlil.com