Endometrial Polip Nedir?

Yayın Tarihi : 2018/04/25 00:50 • Güncelleme Tarihi : 2020/04/25 12:28 •
Rahim içinde rahimin en iç tabakasından kaynaklanarak gelişen oluşumlardır.
Endometrial Polip Nedir?

Rahim içinde rahimin en iç tabakasından kaynaklanarak gelişen oluşumlardır.Genellikle birkaç santimetre büyüklüğünde bir yada birden fazla olabilir. Bunlara benzer rahim dışında gelişen poliplere  servikal polip denilir.
Endometrial polipler rahim içinde olduklarından vajinal muayene sırasında bakılarak görülmezler. Çok büyük polipler nadiren rahim ağzına sarkmış ise muayene esnasında görülebilir.Polipler genellikle ultrasonografi yapılırken rahim içerisinde şüpheli alan izlenmesiyle fark edilir.Kesin tanı ofis histereskopi ile patolojik olarak incelenmesi sonucu konulur.
Poliplere bağlı aşırı veye uzun süren adet kanaması, ilişki sırasında lekelenme şeklinde kanamalar  gibi şikayetler olabilir. Nadiren gebe kalamamaya veya düşüğe sebep olabilir.,
Polipler kürtaj veye hitereskopi yöntemiyle alınırlar. Kesin tanı patolojik incelemeyle konulur.Polip saptanıldığı esnada cerrahi olarak alınmasının birkaç nedeni vardır.Kanama bozukluğunun polip dışında başka bir nedene bağlı olmadığını göstermek için tanıyı kesinleştirmek,polipe bağlı kanamayı durdurmak,hem kendiliğinden olan hamileliklerde hemde tüp bebek tedavileri öncesinde polip saptandığında gebelik şansını arttırmak için polipektomi yapılır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?