Erkekte Orgazm ve Tekrarlama Süresi

Yayın Tarihi : 2017/07/04 10:36 • Güncelleme Tarihi : 2023/09/06 10:33 •

Orgazm, genel olarak cinsel ilişkinin doruk noktasına ulaştığı an olarak tanımlanmaktadır.

Erkekte Orgazm ve Tekrarlama Süresi

Orgazm, genel olarak cinsel ilişkinin doruk noktasına ulaştığı an olarak tanımlanmaktadır. İlişki sırasında orgazm yaşama kadın ve erkek içinde var olan bir durumdur.

Kadın ve Erkek Orgazmı Arasında Ne Fark Vardır?

Kadınlarda orgazm G noktası adı verilen klitoris noktasında olur. Bu noktaya dokunulması kadının orgazmını hızlandırır. Bu nokta makat ve vajina arasındadır ve ilişkinin gerçekleştiği nokta olduğundan uyarılması çabuktur. Bu sebeple kadınlarda orgazm, erkekleden daha hızlı olabilir. Ancak erkeklerde orgazm, daha çok temasla olur. Bu sebeple ön sevişme, erkeklerin orgazm olması için de son derece önemlidir.

Kadınlarda orgazm olmaya başlaması, vajinanın ıslanması için önemlidir. Bu sayede cinsel ilişkide ağrı azalmış olur. Ancak erkeğin cinsel ilişkiye girebilmesi için, öncelikle organının sertleşmesi gerekir. Bu sebeple yine ön sevişme önem kazanır ve atlanmaması gereken bir noktadır.

İlişki sırasında kadın art arda birkaç defa orgazm olabilirken çoğu zaman erkeğin orgazm sonrası tekrar bu durumu yaşamak için biraz süreye ihtiyacı vardır. Bu süre ortalama 30 dakika kadardır. Bunun sebebi erkeğin orgazmının daha uzun sürede olması ve daha fazla eforla boşalmayı sağlaması sebebiyle daha çok yorulmasıdır. Bu süre içerisinde partnerler ön sevişme yöntemleri ile hem dinlenmeyi sağlayabilir hem de ilişkilerini devam ettirebilir, sağlıklı cinsel ilişki yaşayabilirler.

Kadınların ard arda orgazm olabilmeleri bazen erkeği yetersiz hissettirebilir. Yani kadın ilişki ardından hemen bir ilişkiye daha hazırken, erkek hazır olmayabilir. Bunun sebebi, erkek pen*sinin boşalma sonucu sertliğini kaybetmesi ve yumuşamasıdır. Kadınlarda ise bu durum söz konusu değildir. Erkek bu dinlenme döneminde pen*sin tekrar hacim almasını beklemek durumundadır. Bu kesinlikle erkeğin zayıflığı değil, fizyolojik yapısıdır. Kadın partnerin bu durumda anlayışlı olması ve erkeğe baskı yapmaması gerekir.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?