Evde Neden Sebze Yetiştirelim?

Yayın Tarihi : 2018/05/07 10:10 • Güncelleme Tarihi : 2021/02/19 23:33 •
Her mevsim bitki yetiştirmek mümkündür. Bu sebzelerin yetiştirilebilmesi için; toprak ve su yeterlidir.
Evde Neden Sebze Yetiştirelim?

Evde Hangi Bitkiler Yetiştirilir?

Çiçekler, evlerde en kolay ve en sık yetiştirilen bitkilerdir. Ancak bunların yanında bir de yenebilen bitkiler vardır. Genel adı yeşillikler olarak adlandırılan, her mevsim ve her iklime dayanıklı olan sebzeler de ev ortamında kolaylıkla yetiştirilebilir. 

Bu sebzeler; marul, nane, soğan, sarımsak, maydonoz gibi dayanıklı sebzelerdir. Ayrıca yazın domates, çilek de bu bitkiler arasına dahil edilebilir. 

Kış Şartlarında Evde Sebze Yetişir mi?

Kış dönemlerinde evde yetiştirilen sebzeler, özellikle sert karasal iklimlerde kapalı bir ortama ihtiyaç duyar. Bunun için cam balkonlar yeterlidir. Cam balkonlar dışarının soğuğunu hissettirse de; rüzgarı direkt almadığı için bitkilerin olumsuz etkilenmesini engeller. Bu sayede kış şartlarında da kendi sebzenizi kendiniz üretebilirsiniz. Bu bitkiler yetişmek için yoğun güneş ışığına gerek duymazlar.

Her mevsim bitki yetiştirmek mümkündür. Bu sebzelerin yetiştirilebilmesi için; toprak ve su yeterlidir.

Evde Neden Sebze Yetiştirelim?

Her besinin ateş pahası olduğu bu dönemde kendi yetiştirdiğiniz besinler mutlaka bütçenize katkı sağlayacaktır. 

Beslenme; pek çok hastalığın temelinde yatan veya pek çok sağlık hususunun başında gelen bir başlıktır. Organik beslenme, dengeli beslenme terimi bu sebeple sıklıkla kullanılır. Dışarıdan aldığımız besinlerin, özellikle yeşilliklerin kaynağı çoğunlukla bilinmez. Hangi sularla beslendiği, hangi topraklarda yetiştiği garanti edilemez. Ancak kendi yetiştirdiğiniz bitkinin her aşamasına şahitsiniz ve kontrol mekanizması sizsiniz. Dolayısla organik midir, doğru sulanıyor mudur gibi kaygılarınıza hükmedebilirsiniz. 

Ayrıca evde yetiştirdiğiniz bitki; başarma hissinizi artırır ve motive eder. Yani kişinin kendini iyi ve sağlıklı hissetmesine yardımcı olur.

Salata yapmakta kullandığınız yeşillikleri evinizin bir köşesinde siz de yetiştirebilirsiniz. Soğan, sarımsak, nane, marul gibi sebzeler oldukça kolay yetişen ürünlerdir. Tek ihtiyacınız olan saksı, kum, tohum ve biraz da sevgi. Şimdiden afiyet olsun :)



Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?