Ofis Histeroskopi Nedir?

Yayın Tarihi : 2016/09/13 16:11 • Güncelleme Tarihi : 2016/09/13 16:11 •
İnfertilite,tekrarlayan düşüklerin araştırılmasında,anormal kanama nedenlerinin araştırılmasında, rahim içi patolojileri tespit ve tedavisinde histeroskopi önemli bir tanı aracıdır
Ofis Histeroskopi Nedir?

İnfertilite,tekrarlayan düşüklerin araştırılmasında,anormal kanama nedenlerinin araştırılmasında, rahim içi patolojileri tespit ve tedavisinde histeroskopi önemli bir tanı aracıdır.
Ofis histereskopi rahim içini incelemek için kullanılan bir yöntemdir.Ofis histereskopide çapı çok ince olan ışıklı optik sistem kullanılır.Rahim ağzı genişletme yapılmadan girişim jinekolojik muayene pozisyonunda yapılır.
Rahim ağzından histereskopi aracılığı ile bazı özel sıvılar verilerek içeri girilir.Böylece rahim duvarlarının birbirinden ayrılması sağlanır.
Genişleyen rahim, histereskopi ile direkt olarak görüntülenir. Tanısal histereskopide genel anesteziye ihtiyaç olamadan veya lokal anestezi ile hastaneye yatmadan uygulanan işlemdir.Rahim içinin daha iyi değerlendirilmesi için adet bitiminden sonraki bir kaç gün içerisinde uygulanması gerekir.
Tanısal histeroskopide rahim içindeki polip, myom, adezyon gibi patolojileri direkt olarak görmek mümkündür.
Tanılar bu şekilde konularak tedavi için uygun hazırlıklara başlanır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?