Gebe Kalmak İçin Ne Zaman Cinsel İlişkiye Girilmelidir?

Yayın Tarihi : 2018/02/15 14:23 • Güncelleme Tarihi : 2018/02/15 14:23 •
Gebe kalmak için doğru zamanda cinsel ilişkinin yaşanması önemlidir
Gebe Kalmak İçin Ne Zaman Cinsel İlişkiye Girilmelidir?

Gebe kalmak için doğru zamanda cinsel ilişkinin yaşanması önemlidir.
Sperm 2-3 gün canlı kalabilir ama yumurta sadece 12-24 saat arasında yaşayabilir.
Gebelik olasılığının yükselmesi için yumurtlama döneminde birkaç kez cinsel ilişkinin yaşanması gerekir. Hatta yumurtlama gününde birkaç kez cinsel ilişki hamilelik olasılığını oldukça yükseltir.
Bu durumda fallop borularındaki sperm sayısı artar ve bırakılan yumurtanın döllenme şansı daha da yükselir.  Yumurtlama zamanı tam olarak kadınlarda belli değildir ve genelde adet döneminden 14 gün önce yapılır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
c******** :

Nisanlimla reglimin ilk gunu beraber olduk ve korunmadik regl 6 gun surdu ama kahverengi akintim devam ediyor hamile olma olasiligim nedir lutfen acil yanitlayin


Cevap:

Korunmasız ilişkilerde hamileliğin oluşma ihtimali yüksektir ancak ilişkiye girdiğiniz dönem bu ihtimali azaltabilir. Akıntınız devam ederse nedenini öğrenmek için bir kadın doğum uzmanına muayene olmanızı öneriyoruz. 

m******** :

meraba.. adetime 15 gun kala erkek arkadasimla iliskiye girdim korunmaliydi ve boshalma flnda olmadi fakat adetim 5 gun erken geldi ve cok az geliyo rengi koyu acik deil ama bn yinede korkuyorum acaba ustune gorme olabilirmi 5 gunu hala kan geliyo sizde hamile olabilirmiyim?


Cevap:

Korunmanın hangi yöntemle olduğunu bilmediğimizden yorum yapamıyoruz, ancak adetiniz farklı ise ve şüpheniz varsa test yapmanızı öneririz..

k************* :

Hocam 17 yasindayim sevglimle sinemada surtnmeyle boxerima bosaldim sevglim pen*simi oksayip vajinasina surdu elnde belli bi sperm kalmssa gebe kalr mi olay 2 gun olmadi ertesi gun hapi alsn mi hemen adetine 4 gun var


Cevap:

Bu şekilde hamilelik riski yok denecek kadar azdır..

?