Gebelik Testinde İki Çizgi Görülmesi Ne Anlama Gelir?

Yayın Tarihi : 2018/08/30 23:00 • Güncelleme Tarihi : 2023/04/12 11:46 • Yazar: Op. Dr. Çiğdem İstanbulluoğlu

Anne adayları gebelik şüphesinde çoğu zaman meraklarından eczanelerden kolaylıkla alıp evde yaptıkları idrarda gebelik testine başvururlar.İdrardan yapılan gebelik testinde iki çizgi  yani çift çizgi görülmesinin ne anlama geldiği de sıklıkla merak edilmektedir.Usülüne göre idrarda yapılan gebelik testlerinde iki çizgi görülmesinin nasıl yorumlanacağına dair aşağıdaki yazımızda detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Gebelik Testinde İki Çizgi Görülmesi Ne Anlama Gelir?

Evde yapılan gebelik testlerine anne adayları sıklıkla başvurmaktadır. İdrarda gebelik testinin yorumlanmasında dikkat edilecek bazı unsurlar vardır. Bu yazımızda idrarda gebelik testi sonuçlarının yorumlanması konusunda okurlarımzı bilgilendirmek istiyoruz.

İdrarda Gebelik Testi Nasıl Yapılmalıdır?

İdrarda gebelik testi tercihen sabah ilk idrar örneğinden yapılmalıdır. Bu şekilde testin performansı maksimum seviyeye çıkacaktır. İdrarda yapılan gebelik testlerinde iki çizgi görülmesi durumunda bu sonucun ne anlama geldiği merak edilen bir konudur. İdrarda gebelik testi uygulanırken testin temin edildiği firmanın gebelik testinin kullanımı ve değerlendirmesine dair bilgilendirme kılavuzu dikkaltle okunmalıdır. Testin nasıl uygulanacağı iyice anlaşılmadan gebelik testi tatbik edilmemelidir.

İdrarda Gebelik Testinde İki (Çift) Çizgi Görülmesi Ne Anlama Gelir?

İdrardan yapılan gebelik testinde çift çizgi görülmesi gebelik olduğu anlamına gelir. Bu durumda anne adaylarının ilk fırsatta daha detaylı muayene ve tahliller için bir sağlık merkezine başvurması önerilmektedir. Böyle bir durumda muhtemelen doktorunuz kanda Beta HCG testi ile gebeliği doğrulayacaktır. Gerek görürse de ultrason muayenesi ile gebelik kesesinin rahim içinde bulunup bulunmadığını araştıracaktır. Gebelik kesesinin de ultrason muayenesinde görülmesiyle gebelik tanısı kesinleşecektir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
p************ :

Öncelikle iyi günler. Siteniz gerçekten çok faydalı ve yararlı bilgiler içeriyor. Benim bir sorum var sizlere. Cevaplarınızı ve yazılarınızı okuduğumda adet olan bir bayanın hamile kalamayacağını söylüyorsunuz hep, peki normal adet tarihinden geç adet gören biri için de aynı şey geçerli mi ? Bir de bu gecikmenin nedeni ne olabilir sizce.


Cevap:

Normal tarihinden geç adet gören biri veya adet düzensizliği olan biri korunmasız bir cinsel ilişki sonrası hamile kalabilir.
Bizim özellikle belirtiğimiz mevzu ise ilişki sonrası adet görülmesi durumunda adet öncesi kurulan cinsel ilişkiye bağlı bir hamileliğin mümkün olmadığıdır.
Adet gecikmesi sadece gebelik nedeniyle olan bir durum değildir.
Kadınlarda adet gecikmesinin bir çok sebebi olabilir.
Aşağıda gebelik dışı nedenlerle adet gecikmesinin görülebildiği durumları inceleyebilirsiniz.


Adetinizde gecikme devam ederse kadın doğum doktoruna muayene olmanız en doğru yaklaşım olacaktır.


d************** :

lütfen klasık cevaplarınızı kopyalamayın. benım sorum şöyle kanda beta hcg ilişkiden 3-4 ay sonra <0.1 cıktı. gebelik kesın yoktur dıyebıırmıyız artık?


Cevap:

Hamile değilsiniz, Beta HCG değeriniz düşük. 10 ve altı çıkan Beta HCG değerleri gebelik olmadığnı düşündürmektedir.

Beta HCG testi ile ilgili detaylı bilgi almak ve konuya dair sorulmuş yüzlerce soru ve verilmiş cevabı okumak için tıklayınız...

http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


k************ :

adet günümden 8 gün geçti kan tahlili yaptırdım 12,3 çıktı değer neden bukadar düşük çocuk istememize rağmen hayal kırıklığına uğradım...


Cevap:

Kesin hamile diyebilmek için düşük beta hcg değeri.Bir kaç gün sonra yapılacak muayene, ultrason ve beta hcg testi çok daha detaylı bilgi verecektir.

?