Gebelik Testlerinin Fiyatları Ne Kadardır?

Yayın Tarihi : 2018/12/27 03:46 • Güncelleme Tarihi : 2024/03/28 11:52 •

Gebelik testleri kanda gebelik testi ve idrarda gebelik testi olmak üzere iki çeşittir. Gebelik testlerinde kandaki veya idrardaki HCG hormonunun miktarına bakılarak gebelik belirlenir. Ayrıca kanda Beta HCG gebelik testi yaptırılarak gebelik haftası hakkında bilgi sahibi olunur. Dış gebelik, düşük gibi bir sıkıntılı durum varsa önceden tespit edilir. Gebelik testi için en uygun zaman korunmasız cinsel ilişki sonrası adet tarihinde belirli bir gecikme olduğu zamandır. Gecikme olduğu takdirde idrarda gebelik testi alıp evde yapabilir veya bir sağlık kurumuna başvurup kanda gebelik testi yaptırabilirsiniz. Gebelik testlerinin fiyatları hakkında bilgi almak için aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

Gebelik Testlerinin Fiyatları Ne Kadardır?

Kanda Beta HCG Test Fiyatı Nedir?

Kanda Beta HCG testleri laboratuar ortamında yapılmaktadır. Bir sağlık kuruluşuna gidip kan vererek kanda Beta HCG gebelik testini yaptırabilirsiniz. Beta HCG testi fiyatları testin çalışıldığı laboratuar veya hastaneye göre farklılıklar gösterse de 2024 yılı tarifelerine göre 600 TL ile 750TL arasında değişmektedir. Devlet hastanelerinde kanda Beta HCG testi sigorta kapsamında ücretsiz yaptırılmaktadır. Bunun için bir kadın doğum uzmanına kontrole gitmek gerekmektedir.

Kanda Beta HCG Sonucunuzu Nasıl Öğrenirsiniz?

Gebelik testi olarak Beta HCG yaptırdıysanız ve sonucunu merak ediyorsanız Tahlil.com doktorlarının sizler için geliştirdiği Gebematik uygulamamızı kullanarak da kanda Beta HCG değerlerine göre hamilelik olup olmadığınızı, hamile iseniz tahminen kaçıncı gebelik haftasında olduğunuzu hemen anlayabilirsiniz. Gebematik uygulamasına ulaşmak için buraya tıklayınız.

İdrar Gebelik Testini Nerede Yaptırırsınız?

 İdrarda yapılan gebelik testini eczaneden veya internetten satın alarak evde kendiniz uygulayabilirsiniz. Daha sonra adet gecikmesinin devam etmesi durumunda daha kesin ve güvenilir bir sonuç almak için kanda gebelik testi yaptırmanızı öneriyoruz.

İdrar Gebelik Testi Fiyatı Nedir?

İdrarda yapılan gebelik testlerinin markaları ve buna bağlı olarak da fiyatları değişmektedir. Piyasada birçok gebelik testi vardır. Bu testler özelliklerine, kullanım kolaylığına, doğru sonuç verme garantisine göre marka ve fiyat olarak farklılık gösterir. Genel olarak piyasadaki idrarda gebelik testlerinin fiyat aralığı ortalama 200- 300 liradır.

Gebelik testi için en uygun zaman korunmasız cinsel ilişki sonrası adet tarihinde belirli bir gecikme olduğu zamandır. Gecikme olduğu takdirde idrarda gebelik testi alıp evde yapabilir veya bir sağlık kurumuna başvurup kanda gebelik testi yaptırabilirsiniz

Aşağıda gebelik testiyle ilgili diğer konulardaki yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Gebelik Testi Ne Zaman Yapılmalıdır?

Gebelik Testi Yapacaklara Öneriler?

Gebelik Testinin Çizgileri Ne Anlama Gelir?

Beta HCG: Gebelik Haftasına Göre Beta HCG Değerleri

Sitemizde Gebelik Testi konusunda ziyaretçilerimizden gelen soruları ve cevapları okumak için buraya tıklayınız.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?