Gebelikte Adet Kanaması Olur mu?

Yayın Tarihi : 2017/05/02 11:06 • Güncelleme Tarihi : 2017/05/02 11:06 •
Tahlil
Gebelikte Adet Kanaması Olur mu?

Tahlil.com'a en çok gelen sorulardan biri de gebe birinin adet görüp göremeyeceği konusunda.Ne yazık ki internette yayın yapan bir çok sitede ve forum sayfalarında bu konu hakkında bir bilgi kirliliği bulunmakta.

Öncelikle okurlarımıza şu bilgiyi vermeliyiz.Gebe birinin adet görmesi mümkün değildir. Bu konudaki şehir efsanelerine veya saçma sapan bilgilere kesinlikle inanmayın.  Gebe kadınlarda çok sık olmamakla birlikte kimi zaman üstüne görme ( üste görme)  olarak da bilinen bir yerleşme kanaması görülebilir. Bu kesinlikle adet kanaması değildir, nadir görülen bir durum olup bu tür bir kanamanın adet kanamasından ayırt edilmesi de çok kolaydır.Üstüne görme öncelikle asla bir adet kanaması kadar yoğun olmaz ve bu durumda da mutlak suretle gebelik testleri pozitif çıkar.

Aşağıdaki bağlantılarda konuya dair çok daha detaylı bilgi, bu konuda sorulmuş sorular ve Tahlil.com uzmanlarınca verilmiş cevapları bulabilirsiniz.

Adet görmek nedir? Adet gören biri hamile kalabilir mi?
Üstüne görme nedir? Adet kanamasından farkı nedir?

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
y************** :

Merhabalar iliskinin uzerindenden 21 bucuk hafta gecti 5 kez adet gordum ama gecen hafta yaptigim test pozitif cikti Ben anlamadim bu olayi hamile miyim yani? Lutfen atlamayin cevap yazin cok cok rica ediyorum bekliyor olacagim iyi calismalar... Simdiden cok AMA cok tesekkur ederim...


Cevap:

Sizin gibi yaşadığı ilişki sonrası çoğunlukla pişman olan veya hamilelik ihtimali nedeniyle oldukça huzursuz olan okurlarımız da, bazen psikolojilerini bozacak kadar derecede hamilelik korkusu bulunuyor.

Adet görmüş olsa da hamile olacağından hala şüphelenen, gördüğü adet kanamasını üstüne görme zanneden ama aslında üstüne görme ile adet kanaması arasındaki farkı bile bilmeyen veya gebelik testi negatif çıktığı halde yine de hamilelik korkusu olan okurlarımıza önerimiz, bu kuşkuları giderek daha da artıyorsa psikolojik bir destek almaları yönünde.5 kez adet gören birinin gebe olması ve testinin pozitif çıkması mümkün değildir.
Ayrıca sakin bir kafayla ve dikkatli bir şekilde aşağıdaki bağlantıda verilen tüm konuları detaylı şekilde okumanız da, bilgisizlik nedeniyle duyabileceğiniz korkuları yenmenizde işe yarayacaktır.


?