Tatlı Badem Yağının Faydaları Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2018/04/09 01:23 • Güncelleme Tarihi : 2018/04/09 01:23 •
Tatlı badem yağı, marketlerde, aktarlarda gördüğümüz; isminisıkça duyduğumuz bir yağdır
Tatlı Badem Yağının Faydaları Nelerdir?

Tatlı badem yağı, marketlerde, aktarlarda gördüğümüz; isminisıkça duyduğumuz bir yağdır. Bu yazımızda tatlı badem yağının saymakla bitmezfaydalarından bahsedeceğiz. Tatlı badem yağının belirgin bir kokusu olmasa datat olarak hoş bir aroması vardır. Yemeklerde zeytinyağı yerine kullanılabilir.Mutfakta ve yemeklerde şekilde kullanıldığı gibi tedavi edici ve onarıcıözellikleri yönünden de çok sık kullanılır.

Tatlı badem yağının cilde, tırnaklara ve saçlara faydalarınelerdir?

E, A, B1, B2, B6 vitaminleri yönünden çok zengin olan tatlıbadem yağı cildi ve saçları besler, yoğun nem verir. Saçlara kökten ucauygulanıp birkaç saat bekletilip yıkanarak kullanılabilir. Bu şekilde saçlaradaha canlı, parlak ve yumuşak bir görünüm verir. Saçların daha hızlı vesağlıklı uzamasını sağlar. Saç kırıklarını onarır, kuru saça nem verir. Bademyağının kaş ve kirpiklere düzenli kullanıldığında besleyici ve uzatıcı etkisikanıtlanmıştır.

Cilde nemlendirici krem gibi sürülerek cildin doğal bir nemkazanmasını sağlar. Deri tarafından hızla emildiği için ciltte yağlı birgörüntü de bırakmaz. Egzama, sivilce, kuruluk gibi cilt sorunlarına tedaviedici etkisi vardır. Tatlı badem yağı düzenli kullanımda ciltteki çatlaklarınve yaraların hızlı iyileşmesini sağlar. İçerdiği proteinler ile ciltte yaşlanmakarşıtı etki yaparak kırışıklıkların oluşumunu önler. Göz torbalarına vemorluklara günlük masaj yaparak düzenli uygulandığında tedavi edici etkiyapar.

Tırnaklara her gün tatlı badem yağıyla masaj yapmanın,içerdiği mineraller sayesinde onarıcı etkisi büyüktür. Bu şekilde tırnaklarınkırılmadan güçlü kalmasını, çabuk uzamasını sağlar, tırnak kenarlarındakietlerin kopmasını da önleyebilirsiniz.

Tatlı badem yağının yüksek kolesterole ve diyabethastalığına faydaları nelerdir?

Tatlı badem yağında bulunan çeşitli asitler kandakikolesterol seviyemizi düşürür. Kan basıncını düzenler. Kandaki şekeridüzenleyerek diyabet hastalığının kontrol altında tutulmasına katkı sağlar. Kandolaşımına bu kadar büyük yararı olan tatlı badem yağı salatalarda veyemeklerde en az birkaç damla günlük tüketilmelidir.

Tatlı badem yağının ağrıların ve stresin hafiflemesine olanyararı nedir?

Tatlı badem yağı çok eski yıllardan beri ağrı kesici ve kasgevşetici olarak kullanılmıştır. Masaj yağı olarak tatlı badem yağını kullanabilirsiniz.Bir miktar tatlı badem yağını ağrıyan kasa uygulayıp masaj yapıldığında kolaycaderiye nüfuz ederek toksinleri atacaktır. Kasları ısıtıp gevşetme üzerindekietkisi büyüktür. Ağrıyan bölgeye sürüldüğünde ağrı kesici etki yapıp, kişiyirahatlatıp, hoş aromalı kokusuyla stresini azaltır.

Unutmayınız ki badem yağının birçok faydası olsa da her yağgibi fazla kullanıldığında vücuda zarar verebilir. Sınırlı tüketime dikkatedilmelidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?