Göz Seyirmesi Nedir? Sebepleri Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2016/05/03 13:05 • Güncelleme Tarihi : 2021/11/06 20:18 •

Sıkça yaşadığımız göz seyirmesi ;göz kapağının kendi kendine istemsiz bir haldir. Göz seyirmesinin çeşitli sebepleri vardır.

Göz Seyirmesi Nedir? Sebepleri Nelerdir?

Sıkça yaşadığımız göz seyirmesi ;göz kapağının kendi kendine istemsiz bir şekilde kasılması haldir.

Kendi kendine titreşmesi durumudur ve bu titreme durumu, göz kırpma olayından bağımsız ve farklıdır.

Göz Seyirmesi Neden Olur?

Vücut kendi mekanizmasında mükemmel şekilde çalışmaktadır. Ancak bu düzenin dışına çıkıldığında; yani vücudu inhibe eden unsurlarla karşı karşıya getirdiğinizde, sistem de normalin dışında bir şekilde çalışmaya başlar. Göz seyirmesi de bunun örneklerinden biridir. 

Göz seyirmesinin sebepleri; stres, yorgunluk, uykusuzluk, uzun süre bilgisayar kullanımı, parlak ışıklar, uyku düzensizliği ve kafein içeren çay, kahve, kolalı içecekler gibi sıvıların alınmasıdır.

Özellikle ekran maruziyeti, göz için en büyük zararlardan biridir. Çünkü uzun ekrana bakma durumunda, göz kırpma refleksi azalıyor ve bu durumda gözlerin nemlenmesi durumu azalıyor. Gözler yeterince nemlenmediğinde, beslenemiyor ve göz kusurları meydana geliyor. Kaşıntı, kızarıklık, seyirme gibi pek çok problemin günümüzdeki kaynağı bu sebeple ekran maruziyetidir. 

Göz Seyirmesi Engellenebilir mi?

Göz seyirmesini ortadan kaldırabilmek için, öncelikle seyirmenin neden olduğu ortaya konmalıdır. Bundan sonra çözüm, o unsurla olan münasebeti azaltmaktır. Stres ve yorgunluk, seğirmenin en sık nedenlerindendir. Özellikle kasları rahatlatmak, seyirmeleri engelleyecektir. 

Stressiz yaşamak önerisi kulağa çok hoş gelir. Ancak günlük hayatta bunu uygulayabilmek hayli zordur. Günlük yapılması gereken işler, trafik karmaşası, sorumluluklar, insan ilişkileri pek çok insanın ortak streslerindendir. Stres seviyenizi azaltmak için bu unsurlardan uzak durun demek gerçekçi bir çözüm olmaz. Ancak bunlar madem hayatın gerçekleri ve uzaklaşmak mümkün değil; o zaman bu unsurlara rağmen stressiz yaşamanın yolu bulunmalıdır. En azından günlük açık hava yürüyüşleri yapılmalı, kendinizi iyi hissedeceğiniz hobi edinmeli, papatya çayı içmek gibi, kaslarınızı rahatlatacak faaliyetlerde bulunmalısınız.

 

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?