İnsülin Direnci Nedir Biliyor musunuz?

Yayın Tarihi : 2017/03/31 08:52 • Güncelleme Tarihi : 2017/03/31 08:52 •
İnsülin pankreasta beta hücreleri tarafından üretilmekte olan  bir hormondur
İnsülin Direnci Nedir Biliyor musunuz?

İnsülin pankreasta beta hücreleri tarafından üretilmekte olan  bir hormondur.   Glukoz enerji üretimi için gerekli olduğundan  vücut hücreleri içine taşımaya yardımcı olmak için her öğünden sonra normal olarak küçük miktarlarda salınmaktadır.
İnsülin direnci, bir cümleyle anlatmak gerekirse;  özellikle kas ve yağ dokularının insülinin etkilerine karşı yanıt verme yetisindeki  azalma olarak açıklanabilir..
Vücudumuzdaki hücrelerin;  yaşamak için glukoza ihtiyacı olduğundan vücut ilave miktarlarda hormon üreterek insüline karşı oluşan direnci dengelemeye çaba gösterir. Bu durum kanda aşırı insülin birikimine (hiperinsülinemi) ve insüline duyarlı bazı dokuların aşırı derecede uyarılmasına neden olmaktadır. Zamanla bu süreç ve kısır döngü; glukoz ile insülin arasındaki ilişkide dengesizliğe ve vücutta sağlıksız bir dalgalanmaya yol açabilir.
İnsüline direnç doğrudan bir hastalık değildir.Kalp damar hastalığı, hipertansiyon, polikistik over sendromu (PKOS), Tip 2 diabet, obezite ve alkole bağlı olmayan yağlı karaciğer hastalığı gibi klinik durumlarla ilişkili olabilir.
   

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?