Kan Hastalıkları Tanısında Kullanılan Tahliller Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2018/07/09 18:42 • Güncelleme Tarihi : 2020/04/02 22:27 •
Kan hastalıklarının tanısı için birçok tahlil yöntemi kullanılmaktadır. En sık kullanılan tahlilleri sizler için derledik.Aşağıdaki yazımızda merak ettiğiniz bilgileri bulabilirsiniz.
Kan Hastalıkları Tanısında Kullanılan Tahliller Nelerdir?

Kan hastalıklarının tanısı için birçok tahlil yöntemi kullanılmaktadır.
Tahlil.com olarak bu testlerin başlıcaları ve en çok istenenleri hakkında genel bilgileri okuyucularımızla paylaşıyoruz.

*Tam Kan Sayımı(Hemogram): Kan hücreleri (alyuvarlar,akyuvarlar,trombosit gibi) , hemoglobin ve hematokrit miktarının ölçülmesi
*Hemoglobin Elektroforezi: hemoglobin alt tiplerinin elektroforez ile analizidir.
*Periferik Yayma:Kan hücrelerinin ,usulüne göre boyandıktan sonra mikroskop altında incelenmesi ve yüzdelerinin hesaplanarak birbirlerine oranına bakılması.
*Kemik İliği Tahlili:Kemik iliğinin incelenmesi (kemik iliği aspirasyonu ve biyopsisi),
*Demir, vitamin B12 ve folik asit düzeylerinin incelenmesi: Kan yapımı için gerekli olan ve anemide değerleri azalan bu parametrelerin incelenmesi.
*Kan pıhtılaşmasının tetkik edilmesi (Koagulasyon Testleri): APTT,PT,Fibrinojen,D Dimer Testi
*Kan hücrelerinin işlevleri ve yaşam süreleri ile ilişkili testler

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
h************* :

merhaba.tüp bebek tedavisi görüyorum.bugün yerleştirmenin 7.günü.P4 ve E2 testi yaptırdım bugün..Değerlerim P4 46,81 - E2 de1285 bu değerler nasıl yorumlanır..


Cevap:

Kadınlarda hormon tahlillerinin değerlendirilmesinde, testlerin referans değerleri, kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.Sorunuzu belirtilen kurallarımıza göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar



n******** :

anti toxoplazma ıgm .064 yüksek çıktı normal değerinden

anti rubella ıgg 22.4 yüksek çıktı 23/12/2013 tarihinde testi yaprırdım şuan 8hafta 4günlük hamileyim tahlil sonucunu değerlendirirmisiniz


Cevap:

Doktorunuzla görüşmenizi öneririz, ek testler gereklidir..

******* ******* :

yardım edin dr ilik kanseri olma ihtimalimin çok yüksek olduğunu söylüyo sizce öyle bile olsa doktorun bunu hastasına söylemesi ne kadar doğru çok korkuyorum


Cevap:

İlik kanseri olduğunuza dair somut bir rapor yok anladığım kadarıyla.İlik kanseri halk arasında kullanılan bir deyimdir.Sanırım lösemi şüphesi var.Mağızdaninizi bozmanıza gerek yok.Son yıllarda tedavide çok ciddi gelişmeler oldu.Sonuçlarınızın iyi çıkacağını umuyorum.Ayrıca tahlil sonuçlarınızı da göndermeniz halinde daha sağlıklı bilgi verebiliriz.

?