Kan Uyuşmazlığı Nedir? Kan Uyuşmazlığı Testi Nedir?

Yayın Tarihi : 2018/07/16 23:14 • Güncelleme Tarihi : 2020/05/09 13:59 • Yazar: Uz.Dr. Cem Argun
Anne ve babanın kan grupları arasında kan uyuşmazlığı olduğu durumlar doğacak bebekte ciddi sağlık sorunlara yol açıyor.Kan uyuşmazlığının tanısı ve tedavisi için ise kan uyuşmazlığı testi son derece önemlidir.
Kan Uyuşmazlığı Nedir? Kan Uyuşmazlığı Testi Nedir?

Kan Uyuşmazlığı Nedir?

Anne ve babanın kan grupları arasında kan uyuşmazlığı bulunması istenmeyen bir durumdur. Bu durumun varlığında ise önceden önlem alınmaz ise doğacak bebekte ciddi sağlık sorunları ortaya çıkabilir.
Rh uygunsuzluğu (kan uyuşmazlığı) sadece baba Rh(+) pozitif, anne Rh (-) negatif iken sorun yaratıyor.
Bunun dışı durumlarda ise kan uyuşmazlığı varlığından söz edilemez.Örneğin baba Rh negatif, anne ise Rh pozitif ise kan uyuşmazlığı yönünden sorun olmuyor.

Kan Uyuşmazlığı Testleri Neden Önemlidir?

Kan uyuşmazlığı durumunda doğacak bebeğin hayati fonksiyonları olumsuz etkilenebilr.Bu sebeple evlilik öncesi evlenecek çiftlerin mutlaka kan uyuşmazlığı testini yaptırmaları gerekiyor.Kan uyuşmazlığı durumlarında doğacak bebekte anemi, kalp yetmezliği, hastalığın şiddetine ve yok edilen kan hücrelerinin miktarına bağlı olarak anne karnında ölüme kadar ciddi problemler olabiliyor.
Bebek ile annenin kan grubunun uyumsuz olması yani kan uyuşmazlığı bulunması halinde; yani bebeğin kanının anne kanı ile temas etmesi ve annenin bağışıklık sisteminin bu duruma cevap olarak antikor üretmesi ile bebekte sağlık problemleri başlıyor.
En sık rastlanılan uyumsuzluk Rh uygunsuzluğudur.
A, B, AB, ve O olmak üzere 4 gruba ayrılan kan gruplarının yanı sıra D faktörü adı verilen Rh faktörü, pozitif ya da negatif olabiliyor.

Baba Rh (+) ve anne Rh (-) iken eğer bebek de Rh (+) olarak doğarsa bebeğin kanındaki bu Rh faktörü anne kanına geçiyor ve annenin bağışıklık sitemi Rh faktörünü ortadan kaldırmak için antikor adı verilen maddeler üretiyor.
Bu nedenle ilk bebek durumdan etkilenmiyor ancak bir sonraki bebek eğer Rh (+) olursa anne kanındaki bu anti Rh'lar bebeğe geçebiliyor ve bebeğin kanını olumsuz etkiliyor.

Amniyosentez (riskli gebeliklerde annenin amnion sıvısından genetik test yapılması için örnek alınması),  düşük ve gebelik gibi durumlarda anne ve bebek kanı doğumdan önce de temas edebiliyor.Bu durumda ilk bebekte uygunsuzluktan etkilenebiliyor.
 

Kan Uyuşmazlığı Testi Nedir?

Kan uyuşmazlığının teşhisi için hem anne hem de baba adayının kan grubunun bilinmesi önemli. Gebelik takibi esnasında annenin kanında normalde olmaması gereken anti-Rh aranıyor.
Bu teste indirekt coombs adı veriliyor. Doğum sonrası bebekte anneden geçen antikorların aranmasına ise direk coombs testi adı veriliyor.
Bebeğin kan uyuşmazlığından etkilenip etkilenmediğini anlamak için ayrıca anne karnından bir iğne ile girilerek bebeğin kordonundaki damardan 'bebek kanı' alınarak testler de yapılıyor.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
e************ :

merhabalar , bay 0 RH pozitif, Bayan A RH pozitif anamoli riski varmı doğacak bebekte teşekkürler


Cevap:

Hayır hiç bir risk yok.

******* ******* :

[...] Kan uyuşmazlığınız yok içiniz rahat olsun.Kan uyuşmazlığı sadece baba Rh(+) pozitif, anne Rh (-) negatif iken sorun yaratıyor.Sizin kan gruplarınızı incelediğimde her ikiniz de RH pozitif olarak görülüyor.Kan uyuşmazlığı konusunda sitemizde yayınlanmış olan yazımızı okumanızı öneriyorum.Kan uyuşmazlığı,RH uyuşmazlığı konularında detaylı bilgi sahibi olacaksınız…. [...]


Cevap:

Kan uyuşmazlığınız yok.Bu konuda tahlil yorumları bölümünde sorunuza çok daha detaylı yanıt verilmiştir.

******* ******* :

benim kan grubum brh(- )eşiminki abrh(+) bu durumda ne yapmam gerekli acaba sağolun şimdiden


Cevap:

çocuk düşünmeniz halinde bu konuda bir kadın doğum uzmanı alınacak önlemler konusunda bilgi verecektir

d************** :

Merhaba ben bayanim kan grubum ARh+ Sözlümun ARh - kan uyuşmazlığı varmıdır?


Cevap:

Hayır kan uyuşmazlığınız yok.
Tam tersi bir durumda yani siz  ARh( - )
Sözlümun ARh + olsa idi  kan uyuşmazlığı var derdik

u********** :

Iyi aksamlar benim (bayan) kan grubum 0 Rh- nişanlımın kan grubu (bay) 0 Rh- hamilelik kalmakta herhangi bir sorun yaşar miyim?


Cevap:

Sonuçlar incelendiğinde bu durumda her hangi bir kan uyuşmazlığınız bulunmuyor.

e******** :

Kolay gelsin Kadın 0rh Pozitif Erkek 0rh Negatif kan uyuşmazlığı olur mu acaba?


Cevap:

Kan uyuşmazlığınız bulunmuyor. 

g***** :

Merhaba,Ben bay. Benim O RH + Nişanlım A RH - kan problem olabilir mi? Sizce ?


Cevap:

Evet kan uyuşmazlığı gözleniyor.

h************** :

BABA 0+ ANNE B+ UYUMAZLIK OLURMU SİZCE


Cevap:

Hayır kan uyuşmazlığı yok.

Anne RH negatif olursa söz konusudur.

i************** :

Hocam Merhaba ben İlker eşim ve bede kan uyuşmazlığı var eşim 28. haftasında 6 ocakta yapmış olduğumuz teste olumsuz sonuç çıkmadı taki dün 10 şubatta yapmış olduğumuz test olumsuz çıktı bu durumda ne yapmalıyız bebek sakat veya ölü doğarmı ve bu ilk gebeliğimiz tedavisi mümkünmü bize yardımcı olun


Cevap:

Tabii ki tedavi mümkün.Ancak herhangi bir tahlil sonucu belirtmemişsiniz.
Size önerimiz düzenli olarak kadın doğum doktorunda muayene ve takiplerinzi sürdürün.Tercihen bir üniversite hastanesine de başvurabilirsiniz.

i******* :

merhaba hocam adım ismail. benim kan grubum A rh + evleneceğim bayanın ise 0 rh + ...yaptığınız yorumların bir kısmını okudum. nadiren subgrup riski oluşabilir diyorsunuz. bizde uyuşmazlık var mı ve bu subgrup riskini önceden tahlillerle öğrenebilirmiyiz. ilerde ciddi sorunlarla karşılaşırmıyız.tşk.


Cevap:

Kan uyuşmazlığı durumunuz yok.Merak etmeyin

b************** :

Bayan B rh (+) , nişanlımın ise A rh (-) kan gruplarımız vardır. uyuşmazlık durumu nedir



Cevap:

Kan uyuşmazlığı bulunmuyor bu durumda

j******** :

Yurtdışında yaşıyorum kan uyuşmazlığı testi yaptırmadık aklımıza gelmedi kan uyuşmazlığımız varmı hocam bay kan grubu 0rh+ bayan ab rh - ve eşim 4 haftalık hamile ilk olacak kan uyuşmazlığı varsa ne yapmam gerekir yada bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim. iyi günler


Cevap:

Evet kan uyuşmazlığınız var.İlk fırsatta gebeliğinizi takip eden doktorunuza başvurunuz.

t************************** :

Ben(bayan) 0rh- kocam Brhpozitif 7 aylık evliyim buhafta korunmadım kan uyuşmazlığım var görünüyor ne yapmam gerekli Teşekkürler...


Cevap:

Evet kan uyuşmazlığınız var ancak çocuk yapmanızda bir engel yok tabii ki.Öncelikle bir kadın doğum doktoruna başvurup önerilerini alabilirsiniz.

u****** :

Merhabalar yakın zamanda evlenmeyi planlıyorum benim kan grubum 0Rh(-) negatif kız arkadaşımın kan grubu ise B rh(+) herhangi bir kan uyusmazlığı bulunuyormu acaba yardımcı olursanız sevinirim


Cevap:

Hayır bir kan uyuşmazlığınız bulunmuyor.

y****** :

'Kan uyuşmazlığı olan çiftler kesinlikle evlenmemelidir' diyebilir miyiz? Yoksa tedavi yöntemleri olduğu için evlenebilirler diyebilir miyiz?


Cevap:

Tabii ki böyle bir ifade kullanamayız.Gerekli tetkik ve önlemler alındıktan sonra evlilik ve sağlıklı çocuk  mümkündür.

e*********** :

merhabalar ben gökhan kan grubum b rh + eşiminde a rh - yeni evlendik ve eşim 12 haftalık hamile sanırım kan uyuşmazlıgı var bu durum eşimin ve allah nasip ederse doğacak olan cocugumun saglıgında her hangi bir problem yaratırmı. bu konuyla ilgili bizi bilgilendirirseniz sevinirim


Cevap:

Evet, Rh uyuşmazlığınız var, ilk gebelikte genellikle sorun olmaz, daha sonrası için doktorunuz gereken tedaiyi(aşı, vb) yapacaktır..

m******** :

Merhaba bayan kan grubu ( a rh +) erkek (a rh +) evlilikte bi sorun olurmu uyusmazlık var mı?


Cevap:

kan uyuşmazlığınız yok içiniz rahat olsun.

2********* :

Merhaba hocam ben (bay) b rh (+)nişanlim Ab rh (+)birde hocam teyze çocuklarıyız bi sorun olurmu


Cevap:

Kan uyuşmazlığı bulunmuyor.Ancak akraba evliliklerinden önce bir üniversitenin Tıbbi Genetik Bölümüne başvurup danışmanlık almakta yarar vardır.

d************ :

Merhaba hocam. Eşimin kanı bayan A(+) benimki erkek 0 (+). Bir de biz teyze çocuklarıyiz acaba bu kan gruplarında herhangi bir sıkıntı olur mu? Yapmamız gereken bir şey var mı? Bilgilendirirseniz sevinirim hocam.


Cevap:

Herhangi bir kan uyuşmazlığı görülmüyor.Akraba evlilikleri öncesi tercihen bir Genetik merkezine ileri tetkik amaçlı başvurmakta yarar vardır.

m******** :

Merhaba hocam benim kan grubum 0 rh (-) nisanlımın kan grubu A rh (+). İleride olursa cocugumuzdaki kan uyuşmazlığı riski nedir?


Cevap:

Rh negatif kadın ise risk olabilir, ancak gerekli önlem alınırsa sorun değildir..

s*********** :

merhabalar ben(bayan) kan grubum AB (- ) nişanlım 0(+) kan uyuşmazlığı varmı acaba


Cevap:

Rh ve subgrup yönünden kan uyuşmazlığı olabilir, ancak kadın hastalıkları uzmanının yakın takibi ile sorun olmayacaktır..

s*********** :

meraba benim kan grubum 0rh+ nişanlımın ise arh+.Kan uyuşmazlığı varmı ? Evliliğe mani olur mu ? Bilgilendirdiğiniz için Teşekkürler.


Cevap:

Her ikiniz de Rh pozitif olduğunuzdan Rh yönünden problem olmaz, ancak gruplarınız farlık olduğundan bayan O ise nadiren subgrup uyuşmazlığı görülebilir..Evliliğe mani değildir..

f***************** :

Ben kız arkadaşımla analdan ilişkiye giricem fakat prezervatif takmami istemiyor bir zarari olurmu hastalık felan olabilirmi?


Cevap:

an*l bölge mikrop florası açısından çok çeşitlidir, her ikiniz için de enfeksiyon riski olabilir..

s********* :

Merhabe eşim 0rh+ benim kangrubum abrh+ bebeğimiz oldu.Ama bebeğimizde kan uyuşmazlığı çıktı.Tehlikeli midir? Neden uyuşmazlık ortaya çıktı?Ne yapmamız gerekir? bilgilendirirseniz sevinirm. TEޞžEKÜR EDERİM.


Cevap:

Subgrup uyuşmazlığı olmuş olabilir, anne sütüne bağlo olabilir,vb. sarılığın derecesine göre gerekli tedavi yapılması gerekir.Sğlık kuruluşunda seviyesinin izlenmesini öneririz..

m************* :

Cinsiyetim erkek .. kan grubum Arh(-) nişanlımın ise 0rh(-) ilerde herhangi bi uyumsuzluk veya bi sıkıntı olur mu ;? teşekkürler


Cevap:

Kan uyuşmazlığınız yok, merak etmeyin.

c******* :

Merhaba, benim kan grubum 0 RH(+), kız arkadaşımın A RH(-). Kan uyuşmazlığı var mı? ve evliliğe mani teşkil eder mi? Teşekkürler.


Cevap:

İlk gebelik için sorun oluşturmaz, daha sonra olacak gebelikler için önleyici aşılar yapılır, evlenmeye mani deeğildir..

j****** :

slm ben 10 haftalik hamileyim ve esimle kan uyusmazlıgımızın oldugunu yeni ogrendim benim kan grubum A rh (-)negatif ve esimin kan grubu ise B rh (+)pozitif. bu durumda ilk cocuguma bi zararı olurmu. bu durumda ne yapmam gerekiyor yardımdı olursanız sevinirim simdiden tesekkurler


Cevap:

İlk gebelikte bir sorun olmaz doğum yaptıktan sonra doktorlarınızın önerilerine uymanızı tavsiye ederiz.

i************ :

Merhaba adım nihan. Kan grubum B Rh(+) - nişanlımın da kan grubu B Rh (+).

Herhangi bir kan uyuşmazlığı söz konusumuudr? Teşekkür ederim


Cevap:

Sizin Rh değeriniz pozitif olduğu için uyuşmazlık söz konusu değil. 

a********** :

Merhabalar kan uyusmazligimiz varmi erkek ab rh pozitif bayan ise 0 rh pozitif şimdiden teşekkür ederim


Cevap:

Anne'nin kan grubunun Rh(-) olduğu ve babanın kan grubunun Rh(+) olduğu durumlarda eğer bebeğin kan grubu Rh(+) olmuş ise anne ile bebeğin arasındaki kan bağı nedeniyle bebekten anneye geçenalyuvarlar belli bir oranı geçtiğinde annenin kanında bu duruma karşı antikor oluşur. Sizde problem yoktur..

w************ :

merhabalar kan uyuşmazlığımız varmıdır acaba erkek 0 RH Pozitif Bayan ise A R negatif simdiden tesekürler


Cevap:

Evet hem Rh faktörü hem de O-A grup uyuşmazlığınız olabilir..

a************ :

Cinsiyetim erkek. Kan grubum 0 pozitif esimin kan grubu 0 negatif Hangi yolu izlememiz lazim Bilgi verirseniz sevinirim.


Cevap:

Kan uyuşmazlığınız var anlaşıldığı üzere.Bu durumda gebelik planlamadan önce kadın doğum uzmanına başvurmanız gerekli önerileri almanız en doğru yaklaşım olacaktır.

e********** :

Merhaba ben a rh (-) eşim ab rh(+) bu durumda kizim b rh (-) yani normalmi acaba.


Cevap:

Anormal bir durum gözükmüyor

j******* :

merhabalar, ben (-) ve eşim (+) yani kan uyuşmazlığımız var, ancak testlerimizi yaptırmadan önce birliktelik yaşadık ve gebe kalmam durumunda ilk çocukta oluşabilecek bir olumsuzluk oluşur mu, nasıl bir yol izlemeliyim, teşekkürler.


Cevap:

Panik olacak bir durumunuz yok şu aşamada, gebelik olursa eğer doktorunuz gereken bilgiyi ve yapılması gerekleri anlatacaktır size.Sitemizde konuya dair yazımızı da okumanızı öneririz.Arama motorumuzdan bulabilirsiniz.

y********** :

merhaba eşim a rh+ benimki ab rh + bizde kan uyuşmazlığı bulunmaktamıdır. teşekkürler...


Cevap:

Hayır kan uyuşmazlığınız yok, yukarıdaki yazı ve resimde de bu kolaylıkla anlaşılabiliyor zaten

y********** :

Merhaba benim kan gurubum 0 rh (+) nisanliminki b rh (+) kan uyusmazliginla ilgili bir sorunumuz olurmu? Simdiden tesekkurler..


Cevap:

Hayır kan uyuşmazlığınız yok

y********** :

Merhaba benim kan gurubum 0 rh (+) nisanliminki b rh (+) kan uyusmazligii ile ilgili bir sorunumuz olurmu?? Simdiden Tesekkur ederim..


Cevap:

Kan gruplarında uyuşmazlık bulunmuyor

s********* :

Benim Kan Grubum A rh (+) , eşimin ise B rh ( - ) Acaba kan uyuşmazlığı nedeni ile doktora başvuru yapmamız gerekir mi ?


Cevap:

Cinsiyetlerinizi bildirirseniz yardımcı olacağız, sizin ve eşinizin

e********* :

Selam. 0 RH(+) benim kan grupum. Erkek arkadasımında 0 RH(-) sorun olurmu ? kan uyuşmazlığı mı bu?


Cevap:

Hayır kan uyuşmazlığı yok bu durumda yukarıdaki yazı hatta resimde bile gerekli bilgiler bulunmakta.Bir kez daha dikkatle okuyunuz

b*********** :

Selam kızım 0 RH(+) benim kan..Erkek onu A RH(+) bu kan uyuşmazlığı mı? ama benim işitme engelli nasıl bu soruyu sonuçlandırınız yardım ederse çok sevindim..


Cevap:

Bu durumda bir kan uyuşmazlığı yok merak etmeyin.Konuya dair aşağıdaki yazımızda detaylı bilgi bulunmaktadır.




http://tahlil.com/kan-uyusmazligi-ve-kan-uyusmazligi-testi

G********** :

Merhabalar öncelikle böyle bir sayfa kurarak binlerce kişiyi bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Benimde bir sorum olacak Benim kan gurupum A rh + evleneceğim eş adayımınki de B rh+ bunun bir sakıncası olurmu yani uyum sağlarmı . şimdiden teşkkür ederim


Cevap:

Kan uyuşmazlığınız yok.Asagida konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.
http://tahlil.com/kan-uyusmazligi-ve-kan-uyusmazligi-testi/

s****** :

Mrh. ben teyzemin ogluyla nisanliyim onun annesiyle babasida teyze cocuklari. Ve onun kani (erkek): 0 rh+ benimkiside ya 0 rh + veya 0 rh-. Önlemlerimiz neler olmali?

b********** :

guzel bir site:)
1 DAYI KIZI İLE EVLENECEM KAN GRUBU BAYAN (A RH+ ) ERKEK ( 0 RH +) EVLİLİK İÇİN BİR SORUN TESKİL EDER Mİ
2 AKRABA EVLİLİGİNDE RH FAKTORUNU BİLMEK YETERLİ Mİ
3 İNTERNETTE BAZI SİTELERDE AKRABA EVLİLİGİNDE RH FAKTORUNUN ONEMİ OLMADIGI YAZIYOR

İLGİNİZ İÇİN COK TESEKKUR EDERİM (FATİH TEPE)...

b******* :

MERHABA BENİM KAN GRUBUM ARH (-) EŞİMİNKİ A RH(+) İLK GEBELİKTEN ÖNCE DOKTORA GİTMEK GEREKLİMİ YANİ İLK ÇOCUKTA SORUN OLURMU ?


Cevap:

İlk çocukta sorun beklenmez.Ancak Amniyosentez,(riskli gebeliklerde annenin amnion sıvısından genetik test yapılması için örnek alınması), düşük ve gebelik gibi durumlarda anne ve bebek kanı doğumdan önce de temas edebiliyor.Bu durumda ilk bebekte uygunsuzluktan etkilenebiliyor.
Yine de gebelik süresince doktorunuz sizi bilgilendirecektir

a**** :

merhaba bayan AB rh pozitif erkek 0 rh pozitif kan uyuşmazlığı var mı ?


Cevap:

yorumunuzu bekliyorum çünkü 2. çocuk düşünüyoruz 5 yaşında bir oğlum var oğluma hamile iken animiyosentez yapıldı bişey çıkmadı yine hamililiğimde sorun yaşarmıyım kan uyuşmazlığımız var mı eşimle lütfen bilgilendirirseniz sevinirim

******* ******* :

merhabalar eşim ve benim kan gurubumuz 0 rh(+) sorun olurmu acaba?


Cevap:

Yukarıdaki yazıda detaylı bilgi var.Resme bile bakmanız yeterli

******* ******* :

ben b rh pozitif eşim ise 0 rh negatif bu bi sorun teşkil eder mi? cevabınız için şimdiden teşekkürler..


Cevap:

Kan uyuşmazlığınız ver gözüküyor,yukarıdaki yazıyı dikkatli okursanız gerekli bilgileri bulabilirsiniz

******* ******* :

ben burdaki yazıdanb hiçbişey anlamadım bilginize başvurmak istedim kangurubum 0 rh pozitif eşimin ise A rh pozitif kan uyuşazlığı varmıdır


Cevap:

Yazı gayet açık bir şekilde konuyu özetliyor.Resme bile bakmanız kan uyuşmazlığının ne olduğu konusunda fikir veriyor.

******* ******* :

ben a rh_ eşim ise abrh+ kan gurrubu 4 yaşında kızım var bizde kan uyuşmazlığı var mı varsa ne yapmalıyız teşekkürler


Cevap:

Evet kan uyuşmazlığınız var.Bir sonraki hamileliğinizde doktorunuz gerekli önerilerde bulunacaktır

******* ******* :

benim 0 rh + nişanlımı A POZİTİF SİZCE SORUN OLURMU


Cevap:

Olmaz

******* ******* :

benim 0 RH NEGATİF nişanlımın ise A RH POZİTİF VE baba tarafından akrabayız yani babamın kardeşinin kardeşinin oğlu sizce?


Cevap:

kan uyuşmazlığınız bulunuyor

******* ******* :

benim kan gurubum A rh (-) eşimin kan gurubu 0 (-) kan uyuşmazlığı var mı ?


Cevap:

Hayır yok

******* ******* :

merhaba verdiğiniz bu güzel bilgiler için teşekkürler.yanlış anlamadıysam ilk gebelikte sorun olmuyor. doğumdan sonra anti D iğnesini oldum.tekrar gebe kalmadan önce yapmam gereken bir önlem var mı? ikinci hamilelik döneminde neler yapılmalı bilgi verirseniz sevinirim.


Cevap:

Nursel Hanım, gebe olduktan sonra zaten kadın doğum uzmanınız gerekli uyarılarda bulunacaktır.Şu aşamada gebelik olmadan yapmanız gereken bir şey yok

******* ******* :

merhaba benim kanım a rh pozitif eşiminki ise a rh negatif.kan uyuşmazliği oluyomu:(


Cevap:

Hayır yok,yukarıdaki resmi dikkatli inceleyin,tersi durumda uyuşmazlıktan bahsedebiliriz

******* ******* :

Merhaba bnm kan grubum A (-) nişanlımın 0 (+) kan uyuşmazlığı oluyormu? Çok mağızdanim bzuldu yazılanları okuduğum zaman.. :(


Cevap:

Evet, kan uyuşmazlığınız var.Ama mağızdaninizi bozmayın,doğum öncesi gerekli tedbirleri almak mümkün

******* ******* :

Hayirli gunler,

Benim kan gurubum 0 rh - esimin ise 0 rh + bebegim 6 haftalik tan sonra buyumedi ve 9 haftalik iken dustu. Placenta si icinde kaldigindan dolayi kurtaj olmak zorunda kaldim. Bana anti- D ignesini vurdular.

Benim sorum benim negatief ve esimin ki positief oldugundan dolayi mi bebegim buyumedi ve oldu yoksa benim kansizligimdan dolayimi????

ikinci kez ne zaman hamile kala bilirim ve bu hamileligim gene sorun yaratir mi??

tesekkurler,

ceyda

******* ******* :

BENİM KAN GRUBUM 0RH POZİTİF EŞİMİNKİ AB POZİTİF BEBGIMZ SARILIK OLMUSTU AMA KANI DEGISMEMISTI SUANDA 5 YASINDA BI SORUN YOK.ACABA 2.HAMİLELİGIMDE İGNEMİ VURULACAGIM .TESEKKURLER


Cevap:

Kan uyuşmazlığınız bulunmuyor

******* ******* :

Selam Hocam, benim kan grubum 0(+) sevgilimin kan grubu da 0(-) acıba bir sorun olur mu ilerde? Lütfen yardım edin.
TEŞEKKÜRLER...


Cevap:

Yukarıdaki resim de gayet net gösteriyor.Bir kan uyuşmazlığı durumu var.Evlilik aşamasına gelince doktora başvurursunuz

******* ******* :

ben amcamın oğlu ile evlenicem ikimizinde kan grubu B RH POZİTİF BU BEBEGMZE ETKİ EDERMİ ??


Cevap:

Tahlil.com'un diğer sağlık sitelerinden farkı son derece yalın bir dille ve herkesin anlayacağı şekilde tahliller ve sağlık konularına açıklık getirmesidir.Lütfen yukarıdaki yazıyı dikaktli okuyun ve resmi inceleyin.Sorunuzun cevabı o kadar açık yazıyor ki.

******* ******* :

benım kan gurubu a rh + eşimin de aynı grub kan uyuşmazlığı var mıdır yenı hamıleyım :)


Cevap:

Herhangi bir sorun yok,iyi hamilelikler:)

******* ******* :

Erkek A+ kadın A- kan qrupu olursa hamile kalamama sorunu yaşarmıʔ


Cevap:

Hamile kalmaya engel bir durum yok.Ancak kan uyuşmazlığı tehdidid bulunuyor

******* ******* :

merhaba kız: b rh + erkek :0 rh - kan uyusmazlıgı varmıdır


Cevap:

Buse Hanım, yukarıda hiç bir sitede bulamayacağınız ve herkesin de anlayabileceği bir yazı var.Uyuşmazlık olmadığını anlamak için sadece resme bile bakmanız yeterli .Kan uyuşmazlığı yok.

******* ******* :

mrb ben bayan 0 - nişanlım bay a - kan uyuzmazlığımız varmı tşk ederim

******* ******* :

Selam Hocam, n'olur yardım edin bana. Benim kan grubum (0 +) sevdiğimin kan grubu da (0 +). İlerde evlenirken herhangi bir sorun olur mu?
Doğacak çocuğun da kan grubu (0 +) oluyormuş. Peki sorun olur mu? Ya da ikinci çocuk ve sonrası...?
Hocam lütfen yardım edin. Cevabı acil bekliyorum. Detaylı bir şekilde anlatırsanız çok sevinirim.

TEŞEKKÜRLER

******* ******* :

benim kan grubum b rh pozitif eşimin a rh pozitif uyuşmazlık olurmu


Cevap:

Hayır bir uyuşmazlık yok

******* ******* :

bnm kan grubum 0rh (+) kocamın ise Arh(-) ve bn 6 aylk hamileyimmmm sizce bizim kan RH bakımından uyumlumu değilmiiii.... şimdiden tşk ederimm


Cevap:

Uyumsuzluğunuz yok.Zaten yukarıdaki yazıda da bu gayet iyi anlatılıyor.

******* ******* :

mrb anne 0 rh pozitif , baba a negatif uyuşmazlık varmı cevaplarsanız sevinirim


Cevap:

Tam tersi bir durum olsaydı uyuşmazlık olurduYukardaki yazıdaki resmi inceleyin.daha rahat anlayacaksınız

******* ******* :

merhaba
benım ve nısanlımın kar grubu o rh + uyusmazlık olma ıhtımalı var mıdır ?


Cevap:

Hayır .Kan uyuşmazlığınız yok

******* ******* :

mrb kız=0 RH(-) erkek=A RH ( + ) biz evliiyiz ve inş 5 ay sonra bebek düşünüyoruz ne yapmam lazım acaba ?


Cevap:

Kan uyuşmazlığınız var.Yukarıdaki yazıda detaylı bilgi var.Kısaca özetlemek gerekirse gebelik öncesi bir kadın doğum uzmanına danışmanız var.Gebelik sürecinde de indirekt coombs gibi tahlillerin yapılması gerekecek.

******* ******* :

merhaba benim kan grubum 0 rh pozitif nişanlımın(erkek)0 rh negatif kan uyuşmazlıgı warmı acaba


Cevap:

Hayır yok

******* ******* :

merhaba bay ( A RH negatif ) bayan ise ( A RH pozitif ) budurumda kan uyuşmazlığı varmıdır. var ise ne yapmalıyız. ne tür problemler oluşur? bilgilendirirseniz çok memnun olurum.


Cevap:

Kan uyuşmazlığınız yok

******* ******* :

benim kan gurubum ab pozitif hanımımın kan gurubu a negatif 7 aylık hamile eşim kan uyuşmazlığı için iğne yaptırmak gerekir değilmi


Cevap:

Evet, kan uyuşmazlığınız var.

******* ******* :

merhabalar benim kan grubum 0 rh + nişanlımın kan grubu b rh + aramızda uyuşmazlık varmı.


Cevap:

Hayır yok, ,sizin RH - olsa idi bir sorun olabilirdi

******* ******* :

merhaba benim kan qrubum Brh- evlenecegim kizin ise Brh- bir problem olurmu o zaman? cocukda


Cevap:

Hayır olmaz.Aranızda kan uyuşmazlığı yok

******* ******* :

benim kan grubum o rh pozitif nişanlımın kanı b rh pozitif bir sorun olur mu


Cevap:

Problem yok, kan grubu uyuşmazlığınız yok.

******* ******* :

nisanlımın a(+)pozitif benım ıse a(_)negatif bu durumda benım evlenmeme neden olurmu cok merak edıyorum nikah kıyılmazmı böyle durumda


Cevap:

Her ikinizin de cinsiyetleri belirtebilir misiniz, bay ve bayan kan grupları

******* ******* :

mrb benım kan grubum A RH + kocamin ki ise 0 RH + ve hamileyım 7 aylık bır sorun yaratırmı bu durum? lutfen bılgılendırın kafamı kurcalıyorlar ınsanlar.sımdıden tşk.


Cevap:

Sizde bir sorun yok.Her ikinizin de RH grupları uyumlu

******* ******* :

mrb benim kan grubum ARh(-) kocamın BRh(+) kan uyuşmazlığı riski çok fazla değil mi ?


Cevap:

Kan uyuşmazlığı riskiniz elbette var, doğum veya düşük sonrası koruyucu iğne olmayı asla ihmal etmeyin, doğumu mutlaka bir hastanede doktor kontrolünde yaptırın, o zaman risk iyice azalır

******* ******* :

mrb kolay gelsin benim kan gurubum A RH pozitif nişanlımın 0 RH pozitif bizde kan uyuşmazlıgı sorunu olurmu onu merak edıyorum cevaplarsanız sevınırım .


Cevap:

Sizde kan uyuşmazlığı sorunu yok.Her ikinizde Rh pozitifsiniz.

******* ******* :

benim babamın kan gurubu A rh. positive,annemin kan grubu AB rh. positive beim kan grubum ise B rh. negative benim kan grubum nasıl böyle oluyor merak ediyorum lütfen bana msj gönderin....


Cevap:

Babanız muhtemelen A nın alt grubu olan AO dır.Sizin B grubu olmanız doğal ancak anne ve babanız da RH pozitif olduğu için sizin RH negatif olmanız akla yatkın değil.Ancak RH faktörünüzün Du 8( zayıf pozitiflik) yönünden araştırılması uygun olabilir.

******* ******* :

Merhaba benim kan grubum A Rh (+), eşimin ise 0 Rh (-). Çocuk düşünüyoruz bir problem olur mu?


Cevap:

Kan uyuşmazlığı ile ilgili yukarıdaki yazımızı okumanızı öneriyorum.Özetlemek gerekirse anne adayında yani bayanda RH negatif kan grubu olması gerekli uyuşmazlık için sizde ise böyle bir durum yok.

******* ******* :

karım rh (-) ben o (+) ve ilk çocuğumuz o (-) doğdu ikinciyi düşünüyoruz sorun olurmu bilgi lütfen


Cevap:

Kan uyuşmazlığı riski bulunuyor.Kadın doğun doktorunuz doğum öncesi gerekli önlemleri alacaktır.

******* ******* :

merhaba ben kan grubum arh+ eşimin ise arh- eşimin doğumundan 24 saat geçmeden kan uyuşmazlık iğnesi yapılmıştı. şuan eşim 4 aylık hamile. 2. çocuğumuzda herhangi bir rahatsızlık ortaya çıkabilirmi? şimdididen yardımlarınız için teşekkür ederim


Cevap:

Doğum aşamasında ve sonrasında doktorlarınız gerekli tıbbi tedbirleri alacaklardır.

******* ******* :

ben rh ( - ) eşim rh ( + ) kan uyuşmazlığımız var ilk bebekte 28. haftada anti -d iğnesi oldum doğumdan sonra tam hatırlamıyorum ama sanırım yapıldı bebek rh (+) ikinci bebek yapmayı düşünüyoruz ne yapmalıyım


Cevap:

Bu konuda bir kadın doğum uzmanına danışmalısınız.Önceden önlem alınması halinde doğum yapabilirsiniz.

******* ******* :

iyi günler devlet hastanesinde tahlil yaptık sorun yok denildi. resmi nikah yaptık ama şu an bilde kan uyuşmazlığı var. hastahaneyi mahkemeye verebilirmiyiz? tşk ederim


Cevap:

Bu konuda bir avukata danışmalısınız.Mahkeme açma konusunda size fikir verecektir.

******* ******* :

merhaba bizim problemimiz şudur;
eşimin kan grubunun 7 yıl sonra B Rh(+) değil B Rh(-) olduğunu öğrenmemiz oldu.ilk çocuğumuz 2004 yılında doğdu ve kan grubu AB Rh(+) idi.İkinci çocuğumuz 25.07.2010 tarihinde doğdu.ve çocuğun kan grubunun A Rh(+) olduğu söylendi.İlk çocuğumuzda yapılması gereken uyuşmazlık aşısı yapılmadı.eşimin kan grubunun Rh (-) olduğunu bilmediğimizden bizde bunu takip etmedik.şimdi sonuç olarak bize ikinci çocuğumuzda zeka geriliği vb. rahatsızlıklar görülebileceği söyleniyor.bunun bir testi var mı? ve önleyebilmek için yapabileceğimiz bir tedavi var mı?Eşimle çok zor durumdayız kimseden istediğimiz net yanıtı alamıyoruz.lütfen yardım edin.


Cevap:

İsmail Bey,sizin kan grubunuz hakkında bilgi verebilir misiniz.

******* ******* :

daha yanıt alamadım ama bir soru daha eklemek istiyorum.doktora gidip durumu anlattım.indirect coombs olmamı istedi.negatif çıkarsa sorun yokmuş.peki pozitif çıkarsa ben hamile kalmamalı mıyım.2.çocuğum risk altında mı?yoksa hamile kalmadan önce anti d aşısı olmalı mıyım?bu bebeği korur mu?ya da başka hangi yöntem ve tedavileri uygulayarak 2.gebeliğimi sorunsuz yaşayabilirim.benim durumumda olanlarda 2.bebek genelde düşükle sonuçlanıyormuş.acele cevap lütfen.sorularıma kmiseden net yanıtlar alamıyorum.yardım edin...


Cevap:

Özlem Hanım,bir kadın doğum uzmanı size bu konudaçok daha detaylı bilgi verecektir.Konunuz onların ilgi alanına giriyor.

******* ******* :

esım ah pozıtıf ve ben o rh pazıtıf kan grubuna sahıbım uyusmazlıkvarmı dır acaba bızde


Cevap:

Ersin Bey,kan uyuşmazlığı yok sizde.Kan uyuşmazlığı için Rh larınızda uyumsuzluk olması lazım.Erkeğin rh + kadının da rh - olması lazım.
Aşağıda ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.
http://tahlil.com/kan-uyusmazligi-ve-kan-uyusmazligi-testi/

******* ******* :

bizde kan uyuşmazlığı var.gebeliğim esnasında anti d iğnesi olup olmadığımı hatırlamıyorum.olmamışım gibi geliyor.dr bana doğumdan 1 gün önce anti d yaptı.çocuk pozitif.ben 2.gebelik için ne yapmalıyım.tehlikedemi.daha gebe değilim.nasıl önlem alıcam.korkuyorum.yardım lütfen.

******* ******* :

ya rh ta (-) ve (+) önemli kan uyuşmazlığı oluyo ama anne mesala A kan grubu çoçuk B kan grubuysa neden uyuşmazlık olmuyor cevaplarsanız sevinirim


Cevap:

Kan uyuşmazlığı RH ile ilgili bir durumdur.Kan gruplarının farklı olması sorun yaratmayacaktır.

******* ******* :

merhabalar...Bişey sormak istiyorum evlilik için tahliller yaptırdık fakat kan uyusmazlıgımız cıktı.Bayan 0 RH(-) eşimin B RH(+) korku sardı bizi aydınlatabilirmisiniz ne gibi önlemler almalıyız. ÇOK TEŞEKKÜRLER..


Cevap:

Evet kan uyuşmazlığı durumunuz var.Hamile kalmanız durumunda doktorunuz gerekli önlemler konusunda sizleri bilgilendirecektir.Şu an için yapılması gereken bir prosedür yok.

******* ******* :

Önümüzdeki sene içerisinde hamile kalmayı planlıyorum. eşimle kan gruplarımız şu şekilde:
anne 0 rh(-) baba ab rh(+)
Kan uyuşmazlığı ile ilgili ne yapmamızı önerirsiniz acaba? teşekkürler


Cevap:

Rh uygunsuzluğu sadece baba Rh(+) pozitif, anne Rh (-) negatif iken sorun yaratıyor.Sizde de böyle bir durum var.Bu konuda sizi kısaca bilgilendireyim.
RH uygunsuzluğunda anne adaylarına Anti D iğnesi uygulanmaktadır. Anti D iğnesini,eğer doktorunuz farklı bir şey önermediyse,hamile kalınması durumunda uygulatmak durumundasınız. Kan uyuşmazlığında amaç, anne adayının Rh pozitiflere karşı antikor oluşturmasını engellemektir. Bu nedenle kan grubu Rh(-), eşi Rh (+) olan gebelere,gebeliklerinin 28. haftasında , anti-D iğnesi yapılmalıdır. Doğumdan sonra ise, bebeğin kan grubunun Rh pozitif olması durumunda, ilk 72 saat içinde yeniden anti-D iğnesi yapılmalıdır.Anneye, düşük, dış gebelik, kürtaj gibi durumlarda da, girişimin hemen ardından anti-D iğnesi yapılmalıdır.Kadın doğum uzmanınız size gebe kalmanız durumunda ayrıntılı bilgi verecektir.

******* ******* :

Haklısınız, cinsiyetimi belirtmedim, kusura bakmayın ve evet, erkek olan benim.Gıda laborantlığı yapmaktayım ben de yani meslektaş sayılabilirz :) Doktor, Anti-D aşısı yerine ne gibi bir uygulama önerebilir? Henüz nişanlıyız ama düğün tarihimiz de yakın o nedenle de bu bilgileri şimdiden edinmek istiyorum zira bebek için çok beklemeyi de düşünmüyoruz.


Cevap:

Bu durumda Anti D iğnesini,eğer doktorunuz farklı bir şey önermediyse, evlendikten sonra eşinizin hamile kalması durumunda uygulatmak durumundasınız.

******* ******* :

Merhaba, müstakbel eşimin ab (-), benim ise a (+) ve biz % 50 risk altındayız lakin anti-D iğnesi yapılarak bu riskten kurtulabiliri diye düşünüyorum ve bunun doğruluk payını sizden de öğrenmek istiyorum.İyi günler...


Cevap:

Kan uyuşmazlığı sadece baba Rh(+) pozitif, anne Rh (-) negatif iken sorun yaratıyor.Burda cinsiyet çok önemli olduğu için,yazınızda da cinsiyetinizden bahsetmediğiniz için sizin baba adayı olduğunuzu varsayarak sorunuzu cevaplayım.Zaten aksi bir durum varsa sorun yok demektir.Anti D iğnesini,eğer doktorunuz farklı bir şey önermediyse, evlendikten sonra eşinizin hamile kalması durumunda uygulatmak durumundasınız. Kan uyuşmazlığında amaç, anne adayının Rh pozitiflere karşı antikor oluşturmasını engellemektir. Bu nedenle kan grubu Rh(-), eşi Rh (+) olan gebelere,gebeliklerinin 28. haftasında , anti-D iğnesi yapılmalıdır. Doğumdan sonra ise, bebeğin kan grubunun Rh pozitif olması durumunda, ilk 72 saat içinde yeniden anti-D iğnesi yapılmalıdır.Anneye, düşük, dış gebelik, kürtaj gibi durumlarda da, girişimin hemen ardından anti-D iğnesi yapılmalıdır.

******* ******* :

3 ay sonra nikahımız olacak ama kan uyuşmazlıgından korkuyoruz bizi aydınlatabilrmsnz
bayan 0rh(+) erkek ab rh(+) uyuşmazlık var mı bilginiz için tşkler....

******* ******* :

Yararlı paylaşımlarınız için teşekkurler.

******* ******* :

Umarız kan uyuşmazlığı konusu kolay anlaşılabilir şekilde anlatılmıştır.

******* ******* :

bilgileriniz için teşekkürler.

?