Kızlık Zarı Bozulduktan Sonra Kanama Ne Zaman Başlar? Kaç Gün Devam Eder? Kanama Nasıl Olur?

Yayın Tarihi : 2018/11/30 22:00 • Güncelleme Tarihi : 2024/02/06 10:21 • Yazar: Uz.Dr. Cem Argun

Kadınlarda ilk cinsel ilişki sonrası kızlık zarı bozulduktan sonra kanamanın ne zaman başladığı, kaç gün sürdüğü ve nasıl olduğu sıklıkla merak edilen bir konudur. Kızlık zarının ilk cinsel ilişki sonrası yırtılmadığı ve zarın esnek olduğu durumlarda olabilmektedir. Bu yazımızda bu konuda merak edilen konuları Tahlil.com okurları için derledik.

Kızlık Zarı Bozulduktan Sonra Kanama Ne Zaman Başlar? Kaç Gün Devam Eder? Kanama Nasıl Olur?

Kızlık bozulduktan sonra hemen kanama olacak diye bir genelleme yapamayız.Kadınların yaklaşık yarısında ilk cinsel ilişki sonrasında kanamanın olmadığını belirtmiştir. Kalanlarda ise kızlık zarının bozulmasının ardından kanama miktarı 1-2 saat süren hafif lekelenmeden, adet kanamasını andıran oranlara kadar farklılık gösterebilir. 

İlk cinsel ilişkinin ardından ortaya çıkan kanamanın en sık görülen nedeni kızlık zarının (himen) bozulup yırtılmasıdır.
Kızlık zarı vajinanın girişinde bulunan ince bir dokudur. İlk cinsel birleşme sonrası kanama her zaman kızlık zarının yırtılmasından kaynaklanmayabilir. Yeni başlamakta olan veya bitmekte olan adet kaması da kanamanın nedenleri arasında olabilir.

İlk Cinsel İlişki Sonrası Kanama Ne Kadar Sürer?

Kadınlarda ilk cinsel ilişkinin ardından lekelenme olarak görülen kanamanın devam etme süresi farklılık göstermekle birlikte 1 ile 3 gün arasında olabilir.

İlk Cinsel İlişki Sonrası Kanama Nasıl Olmalıdır?

Kadınlarda ilk cinsel ilişki sonrası kanamanın nasıl olduğu sıklıkla merak edilen bir konudur.Genç yaştaki kadınlarda kızlık zarının yırtılmasının ardından daha fazla miktarda bir kanama beklenir.Bunun nedeni de gençlerde kızlık zarının daha kalın ve kanlanmasının da daha fazla olmasıdır. Normalde kızlık zarının yırtılmasının ardından görülen kanama kısa süreli olmalıdır.3 günü geçmemelidir. Düşük miktarlarda bir kanama olmalıdır.

Ancak 3 günü geçen kanamalar ve fazla miktarlarda olan kanamalar olağan değildir.Bu durumda mutlak suretle bir kadın doğum doktoruna başvurulmalıdır. Nadiren de olsa bazı kızlık zarı yırtılmalarının tedavisinde kadın doğum doktorunun cerrahi olarak girişimde bulunması gerekebilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?