Mutlu İlişkinin Sırrı Kendini Gerçekleştirmektir!

Yayın Tarihi : 2017/08/03 11:41 • Güncelleme Tarihi : 2023/04/12 12:17 •

Kendini gerçekleştirip sadece kendi ile yarışan insanlar; daha mutlu, insanlara haset ve kin duymayan, huzurunu toplumda ve bireyselde sağlayan kişilerdir.

Mutlu İlişkinin Sırrı Kendini Gerçekleştirmektir!

Kişisel gelişimin son aşaması kişinin kendini gerçekleştirmesi olarak kabul edilir. Kendini gerçekleştirme ise; kişinin kendi potansiyelini ve sınırlarını belirleyerek kabul etmesi anlamına gelmektedir. Kişinin bu aşamayı tamamlaması öz güvenin yükselmesi ve kendi ile barış içinde olmasını gerektirir. Bu kişiliğe sahip kişiler insani ilişkilerde ve yaşamının her anında mutlu olabilmeyi başarabilirler.  Kendini gerçekleştirip sadece kendi ile yarışan insanlar; daha mutlu, insanlara haset ve kin duymayan, huzurunu toplumda ve bireyselde sağlayan kişilerdir. Bu sebeple kendini gerçekleştirmek bir hayat felsefesi olmalıdır.

Kendi Kavramında Sınırlar Nelerdir?

İnsanların kendilerini ön plana almaları artık günümüz psikolojisinde önemli bir yere sahiptir. İnsanlar özellikle kendilerini aşağı çeken, kötü hissettiren, kendine bir şey katmayıp devamlı karamsarlıklardan bahseden, görüştüğünde mutlu olmadığı insanlarla sınırlarını çizmekte ve görüşmemektedir. Ayrıca toplumda daha çok özgür tarzlar, insanların kendini rahat hissettikleri şekilde gezdikleri, kendi müzikleri ve eğlence unsurlarını yanlarında taşıdıklarını görüyoruz. Bunların tamamı kişinin kendini ön planda tutmasıdır ve iyi bir özelliktir. Neticede insan kendini mutlu ve iyi hissettiği sürece insanlara faydalı olabilir. Ancak bu kendi dünyası durumu bazen biraz abartılır.

Özgürlük; başkalarının hakkını gasp etmediğiniz sürece istediğiniz gibi davranabilmenizdir. Özgürlük ve mutluluk adı altında; kapalı alanlarda kendi müziklerini zorla insanlara dinletmek, çok sesli ve dikkat çekici konuşarak insanları rahatsız etmek, trafikte başka araçların güvenliğini tehlikeye atmak, özgürlük adı altında toplum değerlerine zarar vermek de beraberinde aşırılığı getiriyor.

Ayrıca yaşlılara ve hamilelere yer vermek gerekirken, kendi konforu için fırsat tanımamak gibi, toplum ahlakını bozan durumlarda söz konusu olmaktadır. Bu sebeple kendini gerçekleştirmek güzeldir ancak, insan olduğumuzu, herkesin de bizim kadar özgür olduğunu unutmadan bunu yapmak gerekir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?