Nemfomani Nedir?

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2024/02/07 11:12 •

Nemfomani; bayanlarda görülen cinsel doyumsuzluk hastalığıdır.

Nemfomani Nedir?

Nemfomani; bayanlarda görülen cinsel doyumsuzluk hastalığıdır. Her ortam ve koşuldasınırsız cinsellik isterler. Çok nadir görülür.

Hastalığın doygun dönemlerinde tek eşliliği kabullenirler. Doygun dönem dışında çok eşlilik isteği görülür.

Ciddi bir ruhsal problemdir. Kişi sürekli cinsel ilişki istediğinden, sosyal ortama sahip olamaz ve hep farklı görünürler.
Devamlı tedirginlik olduğu için, her zaman sıkıntı çeker psikolojik bunalım yaşarlar.
İç salgı bezi düzensizliği, genetik bozukluklar ve mutsuz çocukluk bu hastalığın sebeplerindendir.

Cinselterapistler eşliğinde tedavi edilir.

Cinsel Doyumsuzluk Neden Olur?

İnsan doğası yani yaratılışı gereği aidiyet hissetmek ister. Bu ana ihtiyaçlardan biridir. Dolayısıyla kişinin psikolojisinde büyük bir açlık varsa, bunu fiziksel güçle bastırmak ister. Neticede psikolojik açlığı bastırmakla görevlendirilen fiziksel unsurun tüketilmesi hızlanır.

Somut bir örnekle anlatalım; kişi sevmediği ve zorbalığa uğradığı bir işte çalışıyorsa, mutluluk hormonu salgılamasına sebep olacak, kendini iyi hissettirecek bir besini tüketerek bu durumu kısmen geçiştirmek ister ki; bu besini herkes tahmin edebilir, çikolata. Kişi her gün aynı işe gittiği ve her mobbinge maruz kaldığında çikolataya sarılacak ve bağımlısı haline gelecektir. Ancak bir süre sonra kilo almasını durduramayacaktır çünkü psikolojik unsuru bastırmak için kullandığı alışkanlığı abartmıştır.

Yada aynı şekilde alkol bağımlılığı da budur. Kişi, sarhoş olduğunda dertlerini unutur ve sanki bu dertler ortadan kalkmış gibi bir hisse sahip olur. Kafasını kullanamadığı, olayları algılamadığı, mantığının işlemediği bu durum onu rahatlattığı için daha fazla alkol tüketir ve bağımlı hale gelir.

Cinsel doyumsuzluk da tıpkı bunun gibidir. Kişi bir yere duygusal olarak bağlanamadığında bunu fiziksel olarak arar ve bulamadığında veya doyumu hep daha üste taşıdığında bir türlü tatminliği yaşayamaz.

Cinsel Doyumsuzluk Nasıl Geçer?

Cinsel doyumsuzluk durumunu çözümlemek için öncelikle neden cinsel doyumsuzluğun meydana geldiği araştırılmalıdır.

Bu kişilerin öncelikle psikolojik tedavi görmesi ve bu tedavilere devam etmesi gerekir. Daha önce de vurgulandığı gibi, cinsel açlık aslında bilinç altında yatan aidiyet hissinin bastırılmasıyla alakadardır.

Psikolojik olarak problemi atlattıktan sonra, tercih edilecek partner (eş) sadece cinselliği doyuracak değil, sevmeyi, sahiplenmeyi kabullenen ve bilen bir kişi olarak seçilmelidir.

Tek eşlilikten vazgeçilmemelidir. Değişen partner, tatmin olmama duygusunu daha da artıran ayrıca sadece fiziğe etki eden bir durumdur. Halbuki cinsellik sadece fiziksel olarak değil, duygu olarak da kişiyi tatmin etmelidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?