Perine Masajı ve Normal Doğum

Yayın Tarihi : 2018/10/10 09:28 • Güncelleme Tarihi : 2018/10/10 09:28 •

Perine, vajina ve makat arasındaki kısımdır. Perine masajı ise, alt vajinın alt kısımlarını genişletme amacını taşıyan masajdır. Bu kısım normal doğumlarda bebeğin çıkamaması halinde kesi atılan ve bebeğin çıkışını kolaylaştıran kısımdır.

Perine Masajı ve Normal Doğum

Perine, vajina ve makat arasındaki kısımdır. Perine masajı ise, alt vajinın alt kısımlarını genişletme amacını taşıyan masajdır. Bu kısım normal doğumlarda bebeğin çıkamaması halinde kesi atılan ve bebeğin çıkışını kolaylaştıran kısımdır.

Perine bölgesinin yeterince esnek olduğu durumlarda bu kesiye gerek kalmaz ve bebek rahatlıkla rahim kanalından çıkarılabilir. İşte perine masajı bu sebeple çok önemlidir. Özellikle gebeliğin son haftalarına yaklaşan anne adayları perine masajını uyguladıklarında bu bölge esnemeye ve açılmaya elverişli hale gelir. Bu sayede kesi yapmaya ihtiyaç duyulmaz ve normal doğum kolaylıkla gerçekleşir.

Perine masajı nasıl yapılır? Perine bölgesi karın altında kaldığından, gebeliğin özellikle son haftalarında büyüyen karınla yapılması çok da konforlu değildir. Bu sebeple eşten yardım alınabilir veya değişik pozisyonlar denenerek ve ayna yardımıyla görerek yapmakta fayda vardır.

Perine masajında kayganlığı ve açılmayı sağlamak için mutlaka yağ kullanılmadır. Bunun için zeytinyağı, badem yağı veya perine masajı yağı olarak satılan hazır karışımlardan kullanılabilir. Bu masajı yapmadan önce sıcak suyla duş almak, kasların gevşemesini sağladığı için masajı kolaylaştıracak ve anne adayını rahatlatacaktır. Masajı yaparken de ortamın sıcak, pozisyonun konforlu olmasına özen gösterilmelidir. Masaj için kullanılacak olan parmaklara yağ sürülür ve hafif dokunuşlarla, masaj yapılarak perine bölgesine 5 cm girecek şekilde iki parmak sokulur. İçerdeki parmaklarla perine duvarları genişletiliyormuşçasına hafifçe bastırılarak ovulur. Masajı yaparken rahatlamak için doğum anında bu bölgenin kolaylıkla açılacağını düşünmek, sizi rahatlatacaktır.

Perine masajına doktora danışılarak ve herhangi bir risk olmadığını teyit ederek başlamak gerekir. 32. Haftadan itibaren yapılabilir. Haftada 4-5 gün, 10 ar dakika yapmak, doğumu kolaylaştırmak için yeterlidir. Başlangıçta haftada iki gün, 36. Haftadan itibaren haftada 4-5 gün yapmak uygun olacaktır.

Perine masajı özellikle ilk kez doğum yapacak anne adayları için çok uygundur. Daha önce hiç bu kadar genişlememiş olan bir kas yapısını önceden duruma hazırlamak, annenin doğum stresini ve ağrıları azaltmasının yanında, konforlu ve kesi yapılmayan bir doğumla korkularını yenmelerini sağlayacaktır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.




Yorumlar

Yorum

Lütfen sadece konu ile ilgili yorumunuzu yazınız. Cevaplanmasını istediğiniz sorularınızı uzmanlarımıza burayı tıklayarak sorabilirsiniz.
?