Ana içeriğe geç

Tahlil.com Doktorları Sorularınızı Cevaplıyor

Yayın Tarihi: Güncelleme:

Bu içerik genel bilgilendirme amaçlıdır ve hekim muayenesinin yerini tutmaz. Acil durumlarda 112’yi arayın.

Tahlil.com uzmanları sorularınızı sırayla cevaplıyor ve cevaplanan sorular da mail adreslerinize gönderiliyor.

Tahlil.com Doktorları Sorularınızı Cevaplıyor

Tahlil.com doktorları sizlerden gelen soruları cevaplıyor.

Tahlil.com'a gelen binlerce soru ve doktorlarımızca verilen cevapları bu sayfadan anlık takip edebilirsiniz.  
Tahlillerin yorumlanmasına dair soru ve cevaplar için tıklayınız.....  
Hamile miyim? konulu sorular ve doktorlarımızca verilmiş cevaplar için tıklayınız......  
Hangi hastalık için Hangi Doktora gidilmesi konusunda sorulan sorular ve cevaplar için tıklayınız.....  
Tahlil.com'a sorulmuş birbirinden ilginç soruları okumak için tıklayınız......    

Siz de uzmanlarımıza soru sormak isterseniz aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Tahlil.com'a soru sorun

 

53 Yorum

  1. g************** :

    merhabalar hocam.24 yaşındayım 5 yıllık evliyim polikistik over hastasıyım.normal yollardan hamile kalamıyorum 2 defa aşılama yöntemi ile hamile kaldım fakat kan pıhtılaşması sebebiyle düşük oldu.son adet tarihim 13.07.2016 beklenen adet tarihim gecikti 5 gün önce idrar testi yaptım sonuç negatif çıktı.kasıklarımda ağrı vajinamda sızlama var.daha önce adet gecikmelerim oluyordu fakat bu kadar uzun süreli değil.adet gecikmesi kasık ağrısı ve vajina sızlamasına neden olabilir mi ne yapılması gerekir.şimdiden cevabınız için teşekkürler.

    Cevap:

    Detaylı bir jinekolojik muayene için bir kadın doğum doktoruna başvurmanız gerekmekte.Yapılacak muayene ve tahliller sonrası merak ettiğiniz< soruların cevabı açıklığa kavuşacaktır.

  2. o********* :

    Hocam Merhabalar, 15 ocakta korunmasız şüpheli bir ilişki yaşadım ve 17 ocaktan bu yana hastayım halsizlik ve iştahsızlık var. İşin kötü tarafı şuanda yurtdışındayım testleri yaptıramıyorum çok pahalı.. Sizce hiv olmuş olsa bu kadr hızlı belli olurmu

    Cevap:

    Yazdıklarınızdan HIV enfeksiyonu ve AİDS konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığınız ve bazı yanlış bilgilere sahip olduğunuz anlaşılıyor. HIV virusu, bulaşsa bile  bu kadar kısa zamanda enfeksiyona yol açıp belirti vermez. AİDS belirtileri, testin ne zaman yapılacağı gibi konular hakkında detaylı  bilgi almak ve benzer sorulmuş yüzlerce soru ve cevabı okumak için tıklayınız....HIV ve AİDS nedir, belirtilertenı ve tedavisi

  3. b********* :

    ben hepatit c hastasıyım 18 yaşındayım rahatsızlığa yakalandım 1,18 oranında ilaç falan kullanmıyorum doktor sadece tahlil yaptırıyor gözetim altın da tutuyor mide koruyucu verdi kullanıyorum karaciğer enzimleri normal ileri ki zaman tehlike varmı

    Cevap:

    Hepatit C dikkatle izlenmesi gereken bir hastalıktır.Kronikleşebilir.Doktorunuzun tedavi ve önerilerine uyunuz

  4. l******** :

    Merhabalar. ben bugun test yaptirdim hastanede. bazi sonuclar pozitifdir. lutfen yorumlar misiniz? Anti CMV IGG (Mikropartikül Immün Assay-Meia) -11.6 (Pozitif) Anti Rubella IGG (Kemiluminesans veya Benzeri) -80.9 (Pozitif) bir tehlike var mi?

    Cevap:

    IG M lerde pozitiflik olmadıkça IG G lerdeki pozitiflikte bir tehlike yoktur.Sdece geçirilmiş enfeksiyonu gösterir.

  5. c************* :

    merhabalar hocam yaklaşık 2yıl önce evlilik testi yaptırırken akdeniz anemisi ve ateşi taşıyıcısı oldugumu ve hemetolojiye gitmemi söylediler.. doktora gittiğimde her seferinde kan degerlerim hct.54.8 mchc 31.9 plt. 56.9 ne yapmam gerekiyor

    Cevap:

    Kan sayımı sonucunuza göre trombosit diğer adıyla da platalet( PLT)  değeri oldukça düşük.Bu sonuç  normal değil, Araştırılması gerekir.Kan sayımında PLT düşüklüğü olduğunda, kanamalara karşı bir eğilim olabilir.Bir kan hastalığı da bulunabilir.Bu durumda ileri tetkik ve tedavi için bir hematoloji uzmanına başvurulmasında  yarar var.PLT (Trombosit)  testi  düşüklüğü nedenleri ve PLT testine dair aşağıda detaylı bilgi bulabilir, Tahlil.com'a sorulmuş soru ve uzmanlarımızca verilmiş cevapları bulabilirsiniz.PLT( trombosit) düşüklüğü nedir?

  6. n************* :

    merhaba adetim 5gün gecikti idrarda gebelik testi yapsam doğru sonuç verirmi?doğru sonuç için ne zaman yapmam gerekir? internetten araştırıyorum hamilelik şüphelerim belirtilerim var.kan testi ne zaman yapılsa doğru sonuç verir?kan testi daha mı iyi?

    Cevap:

    Tam zamanı ilk fırsatta test yaptırın.İdrar testi yapacaksanız da tercihen sabah ilk idrarla yapın.

  7. p*************** :

    BETA HCG DEĞERİM 6-6,10 ÇIKTI FAKAT BU TAHLİL OLDUĞUNDA WBC DEĞERİM 14 İDİ . VE RAHİM İİÇİ ALET + HAFİF KANAMALARIM VARDI BUNU SÖYLEMEM RAGMEN GEBE OLDUĞUM SÖYLENDİ VE İLERLEYEN BU SON ÜÇ DÖRT GÜN KANAMAM ŞİDDETLENDİ SPİRİALİM KAYMAMIŞ NE OLABİLİR ?

    Cevap:

    Tahlil sonucunuza göre hamile değilsiniz,Beta HCG değeriniz düşük. Kim hamile olduğunuzu söylemişse doğru bilgi vermemiş.10 ve altı çıkan Beta HCG değerleri gebelik olmadığnı düşündürmektedir.Beta HCG testi ile ilgili detaylı bilgi almak ve Beta HCG ile gebelik tanısına  dair sorulmuş yüzlerce soru ve verilmiş cevabı okumak için tıklayınız...Gebelik testini uygun zamanda yaptırmayıp erken test yaptıranlarda da bu tür negatif sonuçlar görülebilmektedir.Gebelik testinin ideal olarak ne zaman yapılması gerektiğine dair bilgi almak için tıklayınız....

  8. e***************** :

    Meraba, esim 6 haftalik hamile, bir kac gun once ben bir klinikada test vermisdim ve testin cevabinda Mycoplasma hominis ve Ureaplasma urealyticum pozitif çıktı, sizden oyrenmek istediyim bu mikroplarin cocuga ne gibi yan etkisi ola bilir.

    Cevap:

    Çocuğa olumsuz bir etkisi olmaz merak etmeyin.Doktorunuz bu yönde bir tedavi planlaması yapacaktır.

  9. b***** :

    BetaHCG [H] 8,6 mlU/ml 0-5

    Cevap:

    Beta HCG değerine göre hamilelik var diyebilmek için 10 ve üstü değerler görmek gerekir.Ancak henüz çok yeni bir hamilelik de olabilir, gebelik testini adetinizde en az 5 günlük gecikmeyi beklemeden yaptırmış da olabilirsiniz.Sonuç olarak bir kaç gün sonra testin tekrarı gerekecek.Bu değerde bir yükseliş hamilelik bilgisi verecektir.

  10. o************* :

    Merhaba ben adem gunum ayın 23 de ıd fakat yumurtlama donemımde ayın 5nde beraber oldum ayın 13nde kahverengı tarzı adet oldum kısa surdu az geldı ve bıttı bır haftadırda mıdem bulantım cogaldı acaba ustune gormus oalabılırmıyım

    Cevap:

    Görülen akıntının üstüne görme olup olmadığını anlamak için gebelik testi yaptırılabilir. Eğer sonuç pozitifse üstüne görme olmuş olabilirsiniz. 

  11. b******* :

    merhaba gynomax 3 ilacı kullandım mantar tedavisi için ama hala şikayetlerim geçmedi doktorum geçer diyip gönderiyor ama şikayetlerim geçmiyor ne yapabilirim yardım ederseniz sevinirim

    Cevap:

    Tahlil.com temel olarak tahlil yorumlayan bir sağlık sitesidir. Bunun dışında Hamile miyim? ve Hangi Doktora Gitmeliyim? konularında da danışmanlık hizmeti vermektedir. Doktorunuzun verdiği ilaç tedavisi konusunda ise prensip olarak yorum yapmayı doğru bulmuyoruz.Bu konuda tedavinizi planlayan doktorunuza danışmalısınız.

  12. s******* :

    antitpo 373 antitg 790 TSH --11 t3-1.7 ve t4-1.17 çıktı. bu durumda haşimitomu oluyorum. 10 yıldır hipotroid tedevisi görüyorum.klostrol 400 LDL 296 ve trigliserit-156.. ayrıca hdl -76 d vitamini-41 b12 -510 ferritin-50 folate-8.95

    Cevap:

    Tahlil.com da tahlil sonuçlarınızın uzmanlarımızca sağlıklı bir şekilde yorumlanması için tahlillerinizin sonuç raporunda belirtilen normal değerlerini de yazmalısınız.Bu konuda sitemizde bir çok uyarıda bulunup okurlarımızı bilgilendik.Aşağıda konuya dair uyarılarımızı gözden geçirmenizde yarar var.Sonuç raporunda belirtilen normal değerleri de mutlaka belirtmelisiniz.

  13. n************* :

    Hocam adetime 9gün olduğu için doğru sonuç vermez diye test yaptırmadım ama arada mide bulantısı baş dönmesi bel ve kasıklarımda ağrı aşırı yorgunluk kokulara karşı hassasiyet çikolata ve bazı besinlere istek gibi durumlar var hamile olabilir miyim

    Cevap:

    En doğru sonucu regl gecikmesi yaşadığınızda yaptıracağınız gebelik testi ile alabilirsiniz. 

  14. f******** :

    merhabalar ben kilo alamıyorum diye dahiliye ye gittim oda kan tahlili yapalım dedi yaptık sonuçlar şuan elimde her şey verilen referans değerlerinde ama sadece HDL kolesterol    38        40 - 65 düşük çıktı bu ne anlama geliyor ?

    Cevap:

    HDL düşüklüğü çok hafif düzeyde.Tek başına da bir kriter olamaz.LDL, Kolesterol ve trigliserit değerleriyle birlikte değerlendirilmelidir.Tabii ki HDL değerlerinin yüksek olması istenilen bir durumdur.HDL nasıl yükseltilir konusunda ilgili yazımızı okumak için tıklayınız....

  15. c******** :

    hocam kasım 2 de adet oldum temızlendıkten sonra ayn 15 -22i il işkye gırdım dun kanda gebelik tahlili verdim 1.20 adetme 1 hafta var gebemıyım

    Cevap:

    Gebelik testini önerilen süreden erken yaptırmışsınız.Tabii sonuç da negatif.Ancak şüpheniz varsa tekrar ettirmeniz gerekecek.Gebelik testinin ne zaman yapılacağına dair Tahlil.com'da bir bilgilendirici yazımız yayınlandı..Aşağıda bu konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.Gebelik testi ideal olarak ne zaman yapılmalıdır?

  16. y******** :

    hocam korumasız bi ilişkiye girdim 45gün sonra genital bölgede sigil cıktı doktara gidince doktor anladı tanımadınngın biri ile ilişikye grdigimi sordu ve kan tesi yaptı WBC 7,3 10^3/ul 4-10 sonuc bu hıv yok dedi ama size danışayım dedim ilişkiden

    Cevap:

    WBC değeri HIV yönünden bilgi vemez.Bu tür bir şüpheniz var ise doktor kontrolünde HIV testi yaptırınız.

  17. h************ :

    Erkeğe yapılan ağızdan ilişki ile erkeğe hiv bulaşır mı?

    Cevap:

    Hıv etken virüsü varsa bulaşabilir. 

  18. h****** :

    Kızım 7 yaşında bacak ağrısıyla çocuk doktoruna gittik romatoid faktör tahlili yaptırdı sonuç 29 olarak çıktı veri aralığı 0-16 olarak belirtilmiş olduğundan endişelerim geçmedi birde sizden yorum almak istedim teşekkürler sevgiler

    Cevap:

    Evet kızınızın RF değeri yüksek. Ancak RF yüksekliği bir çok nedene bağlı olabilir.Aşağıda konuya dair detaylı bilgi içeren yazımızı okuyabilirsiniz.RF Testi ve RF Yüksekliği Nedir?

  19. a*********** :

    26 yasındayım khverengı akıntı gebelık blırtısı olabılırmı? ne kadar sure sonra test yapmak gerekıyor? duzensız bır adetım var...ıı calısmalar

    Cevap:

    Kahverengi akıntı kadınlarda sıklıkla merak edilen bir konudur.Kahverengi akıntının ne anlama geldiği, bir gebelik belirtisi olup olmadı gibi sorular da sıklıkla Tahlil.com'a geliyor.Vajinal akıntılardan biri olan kahverengi akıntı bir çok nedene bağlı olabilir.Aşağıdaki bağlantıda kahverengi akıntının nedenlerine dair yazımızda konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.Kahverengi akıntı nedir, gebelikle bir ilgisi var mıdır?Gebelik şüphesi varlığında gebelik testinin ne zaman yapılması gerektiği sıklıkla merak edilen bir durumdur.Gebelik testinin yapılması için en önemli kural beklenen adet tarihinde gecikme olmasıdır.İlişkiden sonra kaçıncı gün test yapılacağının ise çok pratik bir anlamı yoktur.Beklenen adet tarihinde gecikme olmadan gebelik testi, doktorunuz önermedikçe yapılmamalıdır.Gebelik testinin ideal olarak ne zaman yapılması gerektiği ve bu konuda sorulmuş benzer soru ve cevapları aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.Gebelik testi ne zaman yapılmalıdır?

  20. a*********** :

    10 nuncu ayda ayın 18 nden 24 ne kadar reglı oldum 11 ayda ayın 9 a damla damla gelmeye basladı ayın 12 ne kadar acık kahverengınde bı akıntı geldı hıc kanamam olmadı sızce neden olabılır ıyı calısmalar

    Cevap:

    Regl gecikmesi ve lekelenmesinin pek çok nedeni olabilir. Önerimiz bir kadın doğum uzmanına başvurulmasıdır. 

İlgili yazılar