Tahlil.com Doktorları Sorularınızı Cevaplıyor

20.09.2017 12:54 | Güncelleme: 26.10.2018 11:54
Tahlil.com uzmanları sorularınızı sırayla cevaplıyor ve cevaplanan sorular da mail adreslerinize gönderiliyor.
Tahlil.com Doktorları Sorularınızı Cevaplıyor
A

Tahlil.com doktorları sizlerden gelen soruları cevaplıyor.

Tahlil.com'a gelen binlerce soru ve doktorlarımızca verilen cevapları bu sayfadan anlık takip edebilirsiniz.   Tahlillerin yorumlanmasına dair soru ve cevaplar için tıklayınız.....   Hamile miyim? konulu sorular ve doktorlarımızca verilmiş cevaplar için tıklayınız......   Hangi hastalık için Hangi Doktora gidilmesi konusunda sorulan sorular ve cevaplar için tıklayınız.....   Tahlil.com'a sorulmuş birbirinden ilginç soruları okumak için tıklayınız......    

 

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

gokhan_ozkan_89 | 02.09.2016 04:37

merhabalar hocam.24 yaşındayım 5 yıllık evliyim polikistik over hastasıyım.normal yollardan hamile kalamıyorum 2 defa aşılama yöntemi ile hamile kaldım fakat kan pıhtılaşması sebebiyle düşük oldu.son adet tarihim 13.07.2016 beklenen adet tarihim gecikti 5 gün önce idrar testi yaptım sonuç negatif çıktı.kasıklarımda ağrı vajinamda sızlama var.daha önce adet gecikmelerim oluyordu fakat bu kadar uzun süreli değil.adet gecikmesi kasık ağrısı ve vajina sızlamasına neden olabilir mi ne yapılması gerekir.şimdiden cevabınız için teşekkürler.

Tahlil.Com | 08.09.2016 06:53
Detaylı bir jinekolojik muayene için bir kadın doğum doktoruna başvurmanız gerekmekte.
Yapılacak muayene ve tahliller sonrası merak ettiğiniz< soruların cevabı açıklığa kavuşacaktır.
ozgurutkuu | 24.01.2016 09:08

Hocam Merhabalar, 15 ocakta korunmasız şüpheli bir ilişki yaşadım ve 17 ocaktan bu yana hastayım halsizlik ve iştahsızlık var. İşin kötü tarafı şuanda yurtdışındayım testleri yaptıramıyorum çok pahalı.. Sizce hiv olmuş olsa bu kadr hızlı belli olurmu

Tahlil.Com | 24.01.2016 11:07

Yazdıklarınızdan HIV enfeksiyonu ve AİDS konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığınız ve bazı yanlış bilgilere sahip olduğunuz anlaşılıyor.
HIV virusu, bulaşsa bile  bu kadar kısa zamanda enfeksiyona yol açıp belirti vermez. 
AİDS belirtileri, testin ne zaman yapılacağı gibi konular hakkında detaylı  bilgi almak ve benzer sorulmuş yüzlerce soru ve cevabı okumak için tıklayınız....



burcucatal | 22.12.2015 12:57

ben hepatit c hastasıyım 18 yaşındayım rahatsızlığa yakalandım 1,18 oranında ilaç falan kullanmıyorum doktor sadece tahlil yaptırıyor gözetim altın da tutuyor mide koruyucu verdi kullanıyorum karaciğer enzimleri normal ileri ki zaman tehlike varmı

Tahlil.Com | 22.12.2015 11:18
Hepatit C dikkatle izlenmesi gereken bir hastalıktır.Kronikleşebilir.Doktorunuzun tedavi ve önerilerine uyunuz
lgasimova | 14.12.2015 08:12

Merhabalar. ben bugun test yaptirdim hastanede. bazi sonuclar pozitifdir. lutfen yorumlar misiniz?
Anti CMV IGG (Mikropartikül Immün Assay-Meia) -11.6 (Pozitif)
Anti Rubella IGG (Kemiluminesans veya Benzeri) -80.9 (Pozitif)
bir tehlike var mi?

Tahlil.Com | 16.12.2015 03:14
IG M lerde pozitiflik olmadıkça IG G lerdeki pozitiflikte bir tehlike yoktur.Sdece geçirilmiş enfeksiyonu gösterir.
canergunguzeli | 10.12.2015 10:52

merhabalar hocam
yaklaşık 2yıl önce evlilik testi yaptırırken akdeniz anemisi ve ateşi taşıyıcısı oldugumu ve hemetolojiye gitmemi söylediler.. doktora gittiğimde her seferinde kan degerlerim
hct.54.8
mchc 31.9
plt. 56.9
ne yapmam gerekiyor

Tahlil.Com | 11.12.2015 08:26

Kan sayımı sonucunuza göre trombosit diğer adıyla da platalet( PLT)  değeri oldukça düşük.
Bu sonuç  normal değil, Araştırılması gerekir.
Kan sayımında PLT düşüklüğü olduğunda, kanamalara karşı bir eğilim olabilir.Bir kan hastalığı da bulunabilir.
Bu durumda ileri tetkik ve tedavi için bir hematoloji uzmanına başvurulmasında  yarar var.

PLT (Trombosit)  testi  düşüklüğü nedenleri ve PLT testine dair aşağıda detaylı bilgi bulabilir, Tahlil.com'a sorulmuş soru ve uzmanlarımızca verilmiş cevapları bulabilirsiniz.

nezilker673467 | 10.12.2015 05:40

merhaba adetim 5gün gecikti idrarda gebelik testi yapsam doğru sonuç verirmi?doğru sonuç için ne zaman yapmam gerekir? internetten araştırıyorum hamilelik şüphelerim belirtilerim var.kan testi ne zaman yapılsa doğru sonuç verir?kan testi daha mı iyi?

Tahlil.Com | 11.12.2015 08:27
Tam zamanı ilk fırsatta test yaptırın.İdrar testi yapacaksanız da tercihen sabah ilk idrarla yapın.
pnarmehmet201215 | 08.12.2015 11:09

BETA HCG DEĞERİM 6-6,10 ÇIKTI FAKAT BU TAHLİL OLDUĞUNDA WBC DEĞERİM 14 İDİ . VE RAHİM İİÇİ ALET + HAFİF KANAMALARIM VARDI BUNU SÖYLEMEM RAGMEN GEBE OLDUĞUM SÖYLENDİ VE İLERLEYEN BU SON ÜÇ DÖRT GÜN KANAMAM ŞİDDETLENDİ SPİRİALİM KAYMAMIŞ NE OLABİLİR ?

Tahlil.Com | 08.12.2015 03:35

Tahlil sonucunuza göre hamile değilsiniz,Beta HCG değeriniz düşük. Kim hamile olduğunuzu söylemişse doğru bilgi vermemiş.
10 ve altı çıkan Beta HCG değerleri gebelik olmadığnı düşündürmektedir.

Beta HCG testi ile ilgili detaylı bilgi almak ve Beta HCG ile gebelik tanısına  dair sorulmuş yüzlerce soru ve verilmiş cevabı okumak için tıklayınız...

Gebelik testini uygun zamanda yaptırmayıp erken test yaptıranlarda da bu tür negatif sonuçlar görülebilmektedir.Gebelik testinin ideal olarak ne zaman yapılması gerektiğine dair bilgi almak için tıklayınız....


etibar.gasanov0208 | 08.12.2015 04:45

Meraba, esim 6 haftalik hamile, bir kac gun once ben bir klinikada test vermisdim ve testin cevabinda Mycoplasma hominis ve Ureaplasma urealyticum pozitif çıktı, sizden oyrenmek istediyim bu mikroplarin cocuga ne gibi yan etkisi ola bilir.

Tahlil.Com | 08.12.2015 03:36
Çocuğa olumsuz bir etkisi olmaz merak etmeyin.Doktorunuz bu yönde bir tedavi planlaması yapacaktır.
bwb_06 | 01.12.2015 04:25

BetaHCG [H] 8,6 mlU/ml 0-5

Tahlil.Com | 01.12.2015 06:12
Beta HCG değerine göre hamilelik var diyebilmek için 10 ve üstü değerler görmek gerekir.Ancak henüz çok yeni bir hamilelik de olabilir, gebelik testini adetinizde en az 5 günlük gecikmeyi beklemeden yaptırmış da olabilirsiniz.
Sonuç olarak bir kaç gün sonra testin tekrarı gerekecek.Bu değerde bir yükseliş hamilelik bilgisi verecektir.
omrum_12gulsah | 28.11.2015 02:25

Merhaba ben adem gunum ayın 23 de ıd fakat yumurtlama donemımde ayın 5nde beraber oldum ayın 13nde kahverengı tarzı adet oldum kısa surdu az geldı ve bıttı bır haftadırda mıdem bulantım cogaldı acaba ustune gormus oalabılırmıyım

Tahlil.Com | 28.11.2015 01:52
Görülen akıntının üstüne görme olup olmadığını anlamak için gebelik testi yaptırılabilir. Eğer sonuç pozitifse üstüne görme olmuş olabilirsiniz. 
DAHA FAZLA GÖSTER
Eriğin Faydaları Nelerdir?
Yaz meyvesi olan eriğin bilinmeyen bir çok faydası vardır
Dünya Minimal İnvaziv Omurga Cerrahisi Kongresi 9-13 Nisan Tarihlerinde İstanbul'da Toplanıyor
Dünya Minimal İnvaziv Omurga cerrahisi ilk kongresini Turkiye’de  9-13 Nisan Istanbul’da Yesilkoy Polat Rönesans otel salonlarinda yapacak
KPSSE'ye Girecek Tüm Adaylara Başarılar Dileriz.
Uzun ve yorucu bir sınava hazırlık maratonundan sonra KPSS'ye girecek herkese başarılar diler, Sağlıklıklı bir bünyenin gerekliliği olan istediğiniz, huzurlu ve güvenli bir iş ortamına kavuşmanızı temenni…
Domuz Gribinden Ölümler Nasıl Olur?
Sağlık Bakanlığı Domuz Gribine bağlı ilk ölüm vakasını açıkladı
Domuz Gribinden 161 Kişi Hayatını Kaybetti
Sağlık Bakanlığı,şu ana kadar web sitesinde domız gribi olarak da bilinen Pandemik gripten hayatını kaybedenlerin sayısını 161 olarak açıkladı
tahlil.com
tahlil.com
tahlil.com