Sağlıklı Olmak İçin Dans Terapilerine Katılabilirsiniz

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2023/10/04 12:15 •

Fiziksel durumlarındaki rahatlamayı göz önüne alacak olursak, dans terapisinin pek çok alanda işe yarayacağını ve yaradığını görmemiz çok daha kolay olacaktır.

Sağlıklı Olmak İçin Dans Terapilerine Katılabilirsiniz

Yaşlı insanların genellikle bir köşede oturduklarını ve kim ne verirse onu yeyip içtiklerini; nereye götürülürler ise oraya gittiklerini biliyoruz.
Bu durum ise, onların kendilerini dinlemelerine, daha çok hastalık üretmelerine, her şeyi kafalarına takmalarına neden oluyor.

Bu sebeple de yaşlılarımız hem depresyona giriyorlar; hem de fiziksel olarak kendilerini sürekli hasta hissediyorlar. Oysaki, yaşlılarımızın bu davranışlarının oldukça yanlış olduğunu belirten uzman doktorlarımız bulunmakta. Avrupa’da da bunun yanlış olduğunu destekleyen uygulamalar, kurumsallıklarını kazanmış durumdalar. Ne gibi uygulamalardan bahsettiğimizi okuyunca, yaşlılarımızın pek çoğu şaşıracaklardır; ve belki de kendilerine yakıştıramayacaklardır; ancak bahsettiğimiz, dans terapisi…

Ve bu dans terapisi ile, yaşlılarımızın kendilerini çok daha iyi ve kuvvetli hissedecekler. Avrupa’da pek çok terapist, bu alanda hizmet vermekte. Rehabilitasyon merkezlerinde yaşlıların dans etmeleri sağlanmakta; bu sayede, akıllarındaki olumsuz düşüncelerin yok olması ve ağrılarının giderilmesi için çalışılmakta.
Çünkü, uzman doktorlarımıza göre dans etmek, bir nevi egzersiz yapmaktır ve egzersiz yapan insanların da sağlıklı yaşama adım atmış olduklarını hepimiz çok yakın bir şekilde görmekteyiz. Pek çok yaşlımız, dans terapilerine dahil edildiler.

Bu dans terapileri sonrasında yaşlılarımızın ne hissettikleri ve ne düşündükleri sorulduğunda, ağrılarının azaldığı, bel ve boyun bölgeleri de dahil olmak üzere, ayaklarının rahatladığı ve kafalarının dağıldığını öğrenmekteyiz. Dans terapisi ile, yaşlılarımızın hem sosyal yaşantıları daha sağlıklı bir hal alıyor; hem de psikolojik olarak depresyondan uzak, daha keyifli bir yaşam sürdükleri gözlenmekte. Fiziksel durumlarındaki rahatlamayı da göz önüne alacak olursak, dans terapisinin pek çok alanda işe yarayacağını ve yaradığını görmemiz çok daha kolay olacaktır.

Neden Dans?

Vücut adeta bir Makine gibi çalışır. Bu makinaların aksamının bozulması için, ihtiyacı olanlar verilmeli ve bakımı yapılmalıdır. Biliyoruz ki kireçleme, bunun en güzel örneğidir. Doğru ve yeterince kullanılmayan eklemler, eklem arası sıvısını bozar ve kireçlenme meydana gelir.

Vücutta mutluluk hormonunu en çok destekleyen şey; harekettir. Spor yapmanın insana iyi hissettirmesinin sebebi de budur. Dansta ise; neredeyse tüm eklemler ve tüm vücut hareket halindedir. Dolayısıyla hem hareket enerjisiyle vücuda yeterli yakıt sağlanacak, hem de kişi mutluluk hormonu sentezleyecektir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?