Stresin Kalp Beyin ve Mide Üzerindeki Etkileri
Bilimsel araştırmalar stresin kalp, beyin ve mideye zarar verdiğini göstermektedir.Stres sırasında insan vücudu, kortizon ve adrenalin gibi stres hormonları olarak da bilinen hormonları salgılar. Bu hormonlar salgılandığında damarlar ve kaslar normal işlevlerinin dışında çalışmaya başlar.
Kasların kasılması, damarlarda büzülme gibi vücudun sağlıklı olarak işleyişine engel olan durumlar meydana gelebilir.Bunun sonucunda da tansiyon yükselir,çarpıntı ( taşikardi) görülür.Kalp daha hızlı atar.
Stres insan hayatında her zaman görülebilir. İnsan vucüdu normal şartlarda stres ile mücadele edebilir. Ancak sürekli olan stres, insan vücudunu sürekli yukarıda saydığımız koşullarda yaşamaya zorlar. Kan basıncı yüksek, kaslar kasılmış ve damarlarda aşırı yüklenme zamanla vücuda kan pompalayan kalbin işleyişine de zarar verir.Buna bağlı da çeşitli kalp hastalıkları ortaya çıkabilir..
Stres, kişiyi sigara içmek ve alkol almak gibi kötü alışkanlıklara da sevkettiğinden dolaylı olarak da zararları bulunmaktadır.Özellikle yoğun stres altında yaşayan ve çalışan kişilerin bu organlarından şikâyetleri olmasa bile dönem dönem kontrol ettirmelerinde fayda bulunmaktadır.Uzmanlar, strese karşı spor ve bedensel egzersizlere yönelmeyi, hobilerle uğraşmayı ve stres yaratan durumları mümkünse hayatınızdan çıkarmayı tavsiye ediyorlar
Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.
Yorumlar
Yorum |
---|
Lütfen sadece konu ile ilgili yorumunuzu yazınız. Cevaplanmasını istediğiniz sorularınızı uzmanlarımıza burayı tıklayarak sorabilirsiniz.