Suriye'de Görülen Çocuk Felci Vakaları Nedeniyle Aşı Uygulamaları Başladı
Suriye'de son günlerde yaşanmakta olan çocuk felci vakaları başta Suriye’ye komşu ülkeler olmak üzere Avrupa ülkelerini de tehdit eder hal almış durumda.
Resmi kayıtlara göre, Suriye’de çocuk felci virusu nedeniyle enfeksiyon geçiren 200 kişiden birinde çocuk felci oluşmuş durumda. Enfeksiyona yakalanan diğer kişiler ise potansiyel olarak çocuk felci yapabilen polio virüsünün taşıyıcısı durumundalar. Bu durumda Suriye vatandaşlarına kapılarını açmış ülkemiz de risk altında.
Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Suriye'de çocuk felci hastalığının görüldüğünü açıklamasının ardından harekete geçen Sağlık Bakanlığı Suriye sınırındaki illerde aşılama kampanyası başlattı. Aşı uygulaması Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak ve Adana'da gerçekleşecek.
Aşı uygulamasının hedef kitlesini ise 5 yaş ve altı çocuklar oluşturuyor. Bu illerde yaşayan yabancı uyruklu çocuklar da aşı kapsamına alınacak.
Ülkemizde bildirilen en son çocuk felci vakası 1998 yılında idi. Bu nedenle yaklaşık olarak 15 yıldan bu güne kadar ülkemizde çocuk felci hastalığıyla karşılaşılmıyor.
Özellikle 5 yaş ve altı çocuğu olan ailelerin en yakın sağlık merkezine başvurup aşı yaptırması uzmanlarca öneriliyor. Çocuklara uygulanan aşı, ağız yoluyla damla şeklinde veriliyor.
Çocuk felci nedir?, çocuk felci belirtileri ve korunma yolları hakkında Tahlil.com uzmanlarınız yazdıkları yazıyı okumak için tıklayınız....
Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.
Yorumlar
Yorum |
---|
Lütfen sadece konu ile ilgili yorumunuzu yazınız. Cevaplanmasını istediğiniz sorularınızı uzmanlarımıza burayı tıklayarak sorabilirsiniz.