Kahverengi Akıntı Nedir? Kahverengi Akıntı Sebepleri Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2018/09/16 00:22 • Güncelleme Tarihi : 2023/04/18 12:10 • Yazar: Uz.Dr. Cem Argun

Vajinada kahverengi akıntı kadınlarda adet dönemlerinde olağan olarak görülebilmektedir. Kadınlarda kahverengi renkte akıntı da sıklıkla merak edilen bir konudur. Kadınlarda vajinadan gelen kahverengi akıntı ile gebelik veya hastalıklar arasında bir ilişki olup olmadığı ve kahverengi akıntının neden görüldüğü konusunda aşağıdaki yazımızda detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Kahverengi Akıntı Nedir? Kahverengi Akıntı Sebepleri Nelerdir?

Kahverengi Akıntı Nedir?

Kadınlarda vajinal akıntı adet dönemlerinde olağan olarak görülebilmektedir. Vajinal akıntının rengi ve görünümü  adet döngüsünün farklı evre ve sürelerinde farklılık gösterebilir. Kadınlarda ovulasyon yani yumurtlama evresinden önce, adet döngüsünün başında, mukus üretimi en yüksek oranlardadır.

Kadınlarda adet görüldükten sonra meydana  gelen kahverengi akıntı oluşumu ve olası nedenleri sıklıkla merak edilmektedir. Vajinal akıntılar arasında yer alan ve kahverengi renkte olan bu akıntı kadınlarda farklılık gösterebilir. Adet dönemlerinde görülen kahverengi akıntı her zaman ciddi bir sorun veya hastalık belirtisi olarak değerlendirilmemelidir. Kahverengi akıntı kesin bir gebelik bulgusu da değildir.

Sağlıklı kadınlarda da adet dönemi boyunca zaman zaman kahverengi renkli akıntı görülebilir. Kadınlarda görülen ve çoğu zaman da merak konusu olan kahverengi akıntılar adet sonrası hafif bir leke şeklinde olabileceği gibi kimi zaman da yoğun şekilde görülebilir. Ortalama her 20 kadından birinde kahverengi akıntı görülebilmektedir.

Kahverengi Akıntı Tehlikeli midir?

Bu konuda hemen sizi bilgilendirelim. Hayır tehlikeli bir durum olarak ilk aşamada kabul edilmemelidir.Vajinada kahverengi akıntı çoğu zaman endişelenecek bir durum olmasa da kimi zaman da kadınlarda tedavi edilmesi gereken bir sağlık sorununun habercisi olabilir. Bu nedenle kahverengi akıntı göz ardı edilmemelidir. Tekrar eden kahverengi akıntı şikayetlerinde mutlak suretle bir kadın doğum uzmanına başvurup muayene olmak gerekmektedir.
Doktorunuz gerek gördüğü takdirde akıntının nedenini araştırmak üzere bazı hormon ve kan tahlilleri isteyebilir.Buna ilave olarak da vaginadan sürüntü örneği alıp vajina kültürü ve/veya mikroskopisi gibi bazı mikrobiyolojik testler isteyebilir.Smear testi de kimi zaamn bu tür şikayetlerin varlığında kadınlardan istenen tahliller arasındadır.Bu testlerde kadında adet döngüsünde bir anormallik olup olmadığı, hormonların işleyişinde bozukluk araştırılması, rahimde ve rahim ağzında hastalık araştırılması ve vajinal enfeksiyonların varlığının belirlenmesi gibi analizler yapılmaktadır.

Kadınlara Kahverengi Akıntı Neden Olur?

Kadınlara adet dönemi sonrası görülen kahverengi akıntı fizyolojik yani olağan (normal) şekilde de görülebilir. Bunun çoklukla nedeni geciken adet kanamalarının kimi zaman adet dönemi sırasında ve sonrasında kahverengi, koyu kırmızı veya koyu kahverengi bir akıntıya da yol açabilmesidir.

Kahverengi vajinal akıntılara en sık olarak endometriyumdan kaynaklanan ölü rahim (uterus) hücreleri yol açar. Bu durum korkulacak bir sorun değildir.

Adet dönemi sonrasında gelen kahverengi akıntı kadınlarda uterusun yani rahim mukozası olan endometrium dokusundan kaynaklanmaktadır.Bu çoğunlukla olağandır ve normal olarak kabul edilebilir. Endometriyum kadınlarda her adet dönemi sırasında adet kanamasını sağlamaktadır.Ayrıca adet kanaması sonrası rahmin temizlenmesi olarak adlandırılan dönemde de kahverengi akıntılar görülebilmektedir.
Kahverengi akıntı temizlenme sürecinden kaynaklanıyorsa o zaman belli bir zaman içinde durması gerekir geçmezse kadın doğum doktoruna başvurulmalıdır.

Adet döneminin sonlarında halen adet görülmemiş veya adet gecikmesi olmuş ise kahverengi renkte akıntı görülebilir. Dengeli beslenme, düzenli egzersiz ve bol su içme gibi önlemler bu basit sorunu ortadan kaldırabilir. 

Kahverengi Akıntı Nedenleri

Adet döneminden sonra gelen kahverengi akıntı farklı nedenlere de bağlı olabilir:

  1. Rahmin yüzeyinin ve aynı zamanda rahmin ağzının yaralanması ve yıkımı,
  2. Rahimde görülen polipler kahverengi akıntıları tetikleyebilir,
  3. Kronik vajinal mantar enfeksiyonları (kandidiyaz, Candida enfeksiyonu gibi),
  4. PID (pelvik inflamatuar disease): Pelvisin iltihabi hastalığı,
  5. Bakteriyel vajinosis, vajen enfeksiyonları (vaginitler),
  6. Rahim ağzı kanseri,
  7. Menopoz öncesi ve menopoz gibi adet döngüsünün birçok safhası da bir uyarı işareti olarak adet dönemi sonrasında kahverengi akıntıya neden olabilir. 
  8. Kahverengi akıntı kimi zaman gebeliğe bağlı görülen implantasyon yani yerleşme kanaması kaynaklı da olabilir.Adet dönemimin sonlarında kahverengi akıntı görülebilir.
  9. Gebelik belirtisi  olabilir ancak asla tek başına bir gebelik tanı kriteri olamaz.Bu tür bir şüphede gebelik testi ile gebelik araştırılmalıdır.

Hastalıklara bağlı kahverengi akıntı genito üriner sistemden kaynaklanan hastalıklara bağlıysa, yanında bir takım belirtiler de akıntıya eşlik eder.
Bunlara örnek olarak, vajina ağzında kaşınma, vajinal kuruluk, cinsel ilişki sırasında ağrı, cilt tahrişi, sık aralıklarla tuvalete çıkma, iştah kaybı, disfonksiyonel uterin kanama, vajina içinde yanma hissi, ruh hali dalgalanmaları ve depresyon gösterilebilir.  

Kahverengi Akıntı Tedavisi Nasıldır?

Kadınlarda hahverengi renkteki akıntılar bir sağlık sorunundan ötürüyse bu durumda hastalığın nedenine yönelik ilaç tedavisi, cerrahi girişim, diyet programları ve gerekirse  kemoterapi gibi  tedavi yöntemlerine gereksinim duyulabilir.Bu tedavileri tercihen kadın doğum doktoru yapmalıdır.Tedavi öncesi akıntının nedenine yönelik tahliller ile hastalığın etkeni ortaya çıkarılmalı ve etken odaklı tedavi planlanmalıdır.

Kahverengi Akıntının Tanısı Nasıldır?

Kahverengi akıntının araştırılması için doktorlar sıklıkla smear testi ve bir takım tahliller ( hormon tahlilleri, mikrobiyolojik tahliller,( vajen kültütü ve mikroskopisi gibi), biyokimyasal tahliller, radyolojik tahliller vb.) isteyebilir. 

Kahverengi Akıntı ve Gebelik

Kahverengi akıntının gebelikle ilgisi olup olmadığı kadınlarda sıklıkla merak edilen bir hususdur.
Kahverengi akıntı kimi zaman gebeliğe bağlı görülen implantasyon yani yerleşme kanaması kaynaklı da olabilir.
Adet dönemimin sonlarında kahverengi akıntı görülebilir. Gebelik belirtisi  olabilir ancak asla tek başına bir gebelik tanı kriteri olamaz. Bu tür şüpheli durumlarda ancak gebelik testi yapılması durumunda gebelik tanısı  koyulabilir.

Kahverengi Akıntı ve Kaşıntı

Kahverengi akıntıya kaşıntı eşlik ettiğinde ilk olarak akla vajinal mantar enfeksiyonlar gelir. Bu hastalıklar vaginosis veya vajinit olarak da adlandırılır.Özellikle mantarların yol açtığı vajinal enfeksiyonlar kaşıntı ile birlikte seyreder.
Bu tür durumlarda vajina çevresinde şişlik, ağrı ve kızarıklık da kadınlarda görülen şikayetler arasındadır.
Mantar kökenli vajinal enfeksiyonlarda kadınlarda görülen kahverengi akıntıya kimi zaman beyazımsı bir akıntı da eşlik edebilir.
Candida isimli bir mantara bağlı olarak vajinal enfeksiyonlar kaşıntılı olarak klinik belirtiler verir. Bu durumda doktor vajinal enfeksiyon yönünden vajen kültürü ve vajen mikroskopisi isterler. Bu enfeksiyonun tedavisi için vajina için ovüller, ağızdan haplar ve vajina ve ağzına sürülen kremler kullanılmaktadır.

Kahverengi Vajinal Akıntı Görüldüğünde Ne Yapılmalıdır?

Bu durumda en doğru olan jinekolojik bir muayene için kadın doğum uzmanına başvurulmasıdır.
Doktorunuz muayene sonrası bunun olağan bir durum olup olmadığı konusunda gerekli değerlendirmeyi yapacaktır. Doktorunuz muayene sonrası gerek görür veya bir hastalıktan şüphe duyarsa bir takım ilave tahliller de isteyecektir.
Bu tahliller mikrobiyolojik, patoloji testleri (smear testi gibi), kan testleri ve çeşitli görüntüleme ve radyolojik tahlillerdir.
Muayene sonrası tahlillerin de değerlendirilmesiyle tıbbi tedavi ve/veya periyodik kontroller yapılıp yapılmayacağı konusunda karar verecektir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.




Bu Makale Op. Dr. Çiğdem İstanbulluoğlu Tarafından Gözden Geçirilmiştir.

Yorumlar

Yorum
Z************ :

Merhaba ben düzenli regl oluyorum ama reglim den 14 gün sonra kahverengi akıntım geliyor ve genellikle idrarımı yaparken daha yoğun geliyor hiç ilişkiye girmedim bu her ay regl dan sonra oluyor sebebi ne olabikir korkulucak bı durum olabilir mi


Cevap:


Sorularınızı lütfen aşağıdaki linki kullanarak sorunuz.Bu alandan soru sorulmamakta ancak yorum yapılabilmektedir.
https://www.tahlil.com/soru-sor
Teşekkür ederiz.

g******** :

Merhaba hocam hemen cevaplarsanız sevinirim mayısın 22 si yumurtlama döneminde korumalı bir ilişkiye girdim ve geçen hafta tekrar girdim koruma konusunda da dikkatli davranıyorum herhangi bir hata görmedim(kondom) bu ay reglm 7-8 gün kadar gecikti sırt ağrısı yaşıyorum ve bugün çok az açık kahverengi akıntı geldi acaba bu akıntının sebebi regl gecikmesi mi yoksa hamile kalma ihtimalim var mı? ne kadar daha beklemeliyim


Cevap:

Kahverengi akıntı kadınlarda sıklıkla merak edilen bir konudur.
Kahverengi akıntının ne anlama geldiği, bir gebelik belirtisi olup olmadı gibi sorular da sıklıkla Tahlil.com'a geliyor.
Vajinal akıntılardan biri olan kahverengi akıntı bir çok nedene bağlı olabilir.Aşağıdaki bağlantıda kahverengi akıntının nedenlerine dair yazımızda konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.

 

A**** :

Merhaba. Cevaplarsanız sevinirim.n22 yaşındayım. Bakireyim. Adet dönemim her ay yaklaşık olarak aynı dönem olsada her ayın aynı günü olmuyo ortalama 5 gün sürüyo ilk gün ağrılı olsada ertesi gün normal oluyo. Fakat bundan bir kaç ay önce 1 ay boyunca hiç normal regl olmadım sadece 1 ay gibi bir süre sürekli her gün çamaşırıma kahve rengi; koyu siyahımsı akıntılar küçük pıhtılaşmış akıntılar deyiyordu ve her gün. Bu normal regl döneminde olan kan akması gibi deyil küçük küçük lekeler halinde oluyordu. 1 ay boyunca sürekli oldukdan sonra yeni ayda normak regl olmaya başladım her zamanki gibi. Anneme doktor kontrolu gereklmi diye sordum bana temizlenme olduğunu söyledi. Fakat hala aklımda kalıyo neden olsun niye olsun diye. Lütfen cevaplarmısınız çok önemli bu bakirelikle bi ilgisi olurmu?


Cevap:

Merhaba, öncelikle bu tür bir şikayetiniz olduğunda tercihen bir kadın doğum uzmanına başvurup muayene olmanızda yarar vardır.Olağan dışı bir muayene bulgusu varlığında doktorunuz bir takım tahillere gerek duyabilir.

A**** :

Merhaba. Cevaplarsanız sevinirim.nBi kaç ay öncesinde bir ay boyunca tamamen adet görmedim ve neredeyse aynı süreçte tahmini 1 ay kadar sürekli kahve rengi ;koyu siyahımsı akintilar geliyordu. Fakat bu regl dönemindeki gibi kan akması deyil de her gün


Cevap:

Kahverengi akıntı kadınlarda sıklıkla merak edilen bir konudur.
Kahverengi akıntının ne anlama geldiği, bir gebelik belirtisi olup olmadı gibi sorular da sıklıkla Tahlil.com'a geliyor.
Vajinal akıntılardan biri olan kahverengi akıntı bir çok nedene bağlı olabilir.

 

E********* :

Methaba hocam 19 yaşındayım ocak ayında erkek arkadaşımla surtunme yoluyla bi iliski yaşadık boşalma olmadı sadece zevk suyu geldi bunun uzerine 3 defa gayet normal bi adet gordüm ve 3 defa da test yaptım negatif karnımda ne şişlik ne bi hamilelik belirtisi var fakat bu ay adetim 4 gün gecikti 3 günden beridir kahverengi lekeler geliyor sildiğimde hamilelikle bi alakası varmıdır cok endiseleniyorum cevap verirseniz hemen sevinirim teşekkürler .


Cevap:

Yaşadığınız  cinsel beraberliğin ardından arka arkaya  adet görülmüş olması hamilelik olasılığının  bulunmadığını gösterir.
Hamilelik olasılığından bahsedemeyiz  bu durumda.

Adet gören birinin neden hamile olamayacağı hakkında detaylı bilgi almak isterseniz tıklayınız....
 
Hala gebe olmadığınıza ikna olmuyorsanız bir kadın doğum doktoruna başvurabilirsiniz.Size gerekli bilgilendirmede bulunacaktır.

G************ :

Adetim bitti eşimle birlikte olduk ve sabahında kahverengi leke gelmeye başladı. Bubdurum normal mi ilk defa başıma böyle birşey geliyor


Cevap:

Kahverengi akıntı kadınlarda sıklıkla merak edilen bir konudur.
Kahverengi akıntının ne anlama geldiği, bir gebelik belirtisi olup olmadı gibi sorular da sıklıkla Tahlil.com'a geliyor.
Vajinal akıntılardan biri olan kahverengi akıntı bir çok nedene bağlı olabilir.Aşağıdaki bağlantıda kahverengi akıntının nedenlerine dair yazımızda konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.

 

E*********** :

Merhaba size sormak istiyorum hemen cevaplarsanız çok sevinirim perşembe prezervatif ile ilişkiye girdim sonra cuma cumartesi pazar günde bir kere olmak uzereye kahverengi sulu akıntılar geldi adet dönemine 9 gün var acaba hamile olma ihtimalim varmı ? Oruç tutuyorum ondan kaynaklana bilirmi cevap verirseniz çok sevininiirm teşekkürler


Cevap:

Prezervatif güvenilir bir doğum kontrol aracıdır.Zaten kahverengi akıntı temel olarak bir gebelik belirtisi değildir.Oruç tutmanız kahverengi akıntıya sebep olmaz. Beklenen adet tarihinizde bir gecikme olursa en az 5 gün kadar tedbiren gebelik testi yaptırabilirsiniz.

B****** :

Merhaba; 24 yaşındayım ve bakireyim. normalde her ayın 20 sinde düzenli olarak adet görüyorum. arada değiştiği oluyor. Ara ara vajina ve makat kısmımda bıçak saplanır gibi ağrı oluyor. 13 şubatta jinekologa gittim hem kahverengi akıntı hem batma şikayetinden dolayı, ultrason ile baktığında hiçbir sorun olmadığını söyledi. kahverengi akıntıyı da takip etmem gerektiğini söyledi. Aşağıda son 3 ayın regl takibi yer alıyor. Tekrar kahverengi akıntı gelmeye başladı ve ara ara bıçak saplanır gibi acı da hissediyorum hem makat hem vajinamda. Ne yapmalıyım ciddi bir durum mu? Bir de makat ile vajinamın orta kısmında kalan alanda siyah ben gibi birşey var. internetten araştırdığımda hps vs diyor ama hiçbir ilişkim olmadan böyle bir virüsün görülme ihtimali var mı? ve eylül ayında alt ast değerlerim yüksek çıktığı (alt 150- ast 120) için aralıklarla dahiliye gastroentroloji bölümlerine de gittim ultrason ve kan değerlerinde birşey çıkmadı ama daha doktor sonuçları gösteremedim. alt ast 45-30 arası değişiyor şu anda. nn20 aralık 2019 kahverengi 21 aralık kırmızı (21-28 aralığı adet)n———————n19 ocak 2020 kahveregi 20 ocak 2020 kırmızı (20-27 aralığı adet)n——————n12-19 şubat aralığında kanlı kahverengi akıntım oldu.n2-9 Mart aralığında adet gördüm.n—————n23 mart açık kahverengi akıntı


Cevap:

Bu duurmda bir genel cerrahi doktoru ve yine bir başka dadın doğum doktoruna başvurmanız uygun görülüyori

S******* :

Merhaba lütfen çok acil cevaplar mısınız? Geçtiğimiz ay nişanlımla 3 kez ilişkiye girdik ve ikisinde ella ertesi gün hapını kullandım. Hiçbiri yumurtlama döneminde değildi, boşalma olacağı sırada hep çıktı ve boşalma olmamasına rağmen temizlendim, ve bu pazar regl oldum normalde bugün yani salı günü başlaması gerekiyordu ilk iki gün kanama normal renkliydi ara ara pıhtılar düşüyordu ve arada koyu renk kanama vardı. Dün akşamdan sabaha kadar sadece az miktarda kahverengi siyahımsı kanama vardı ve bugün sabahtan akşama kadar iki-üç damla kahverengi kanama olmuştu. 2 gündür baş dönmesi var ama ben psikolojik olduğunu düşünüyorum ve şuan reglim kesildi bununda psikolojik olduğunu düşünüyorum. Daha önce istenmeyen bir gebelik yaşadım onun korkusuyla olabileceğini düşünüyorum. Sizce sebebi nedir?


Cevap:

Adet gördüğünüz için hamilelik ihtimali mümkün görülmüyor.
Kahverengi akıntı kadınlarda sıklıkla merak edilen bir konudur.
Kahverengi akıntının ne anlama geldiği, bir gebelik belirtisi olup olmadı gibi sorular da sıklıkla Tahlil.com'a geliyor.
Vajinal akıntılardan biri olan kahverengi akıntı bir çok nedene bağlı olabilir.Aşağıdaki bağlantıda kahverengi akıntının nedenlerine dair yazımızda konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.

 

S******* :

Geçtiğimiz ay nişanlımla 3 kez ilişkiye girdik ve ikisinde ella ertesi gün hapını kullandım. İlki yumurtlama döneminin son günüydü, boşalma olacağı sırada hep çıktı ve boşalma olmamasına rağmen temizlendim, ve bu pazar regl oldum normalde bugün başlaması gerekiyordu ilk iki gün kanama normal renkliydi ara ara pıhtılar düşüyordu ve arada koyu renk kanama vardı. Dün akşamdan sabaha kadar sadece az miktarda kahverengi siyahımsı kanama vardı ve bugün sabahtan akşama kadar iki-üç damla kahverengi kanama olmuştu. 2 gündür baş dönmesi var ama ben psikolojik olduğunu düşünüyorum ve şuan reglim kesildi bununda psikolojik olduğunu düşünüyorum. Daha önce istenmeyen bir gebelik yaşadım onun korkusuyla olabileceğini düşünüyorum. Sizce sebebi nedir?


Cevap:

Kahverengi akıntı kadınlarda sıklıkla merak edilen bir konudur.
Kahverengi akıntının ne anlama geldiği, bir gebelik belirtisi olup olmadı gibi sorular da sıklıkla Tahlil.com'a geliyor.
Vajinal akıntılardan biri olan kahverengi akıntı bir çok nedene bağlı olabilir.Aşağıdaki bağlantıda kahverengi akıntının nedenlerine dair yazımızda konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.

 

G*********** :

Merhabalar. Ben bu ayin8 i adet oldum, genelde 7 gun oluyorum 3-4 gun kan geliyor ertesi gunler normal akintilar oluyor. 14 u adetim bitdi. 18 i sozlumle iliski yasadik, sürtunme yoluyla, bakireyim, ama o biraz hafifce vajinama surtub cikariyordu, ama bosalma yoktu yalniz zevk suyuydu.bosalmak istiyibcede zaten gitdi kenarda peceteye sildi, yani vajinama birwey dokunmadi. Acaba icime bir şey kaçmış olabilirmi? Zevk suyuyla birwey olurmu? 20 sinden beri, 1 hadtadir dayanmadan vajinal akintim oluyor saribeyaz çalarli birseyler, dayanmadan geliyor. Bugunde biraz kahverenki ajinti geldi, dun cok kotu omurgam agriyordu, sol taraf, bir yananda midemin yukarisi. internetde okudum, boyle seyler hamilelik belietileri diyorlad. Cok korkuyorum


Cevap:

Küçük yaşlarda  olup  cinsel konularda bilgi sahibi olmadan  cinsel  deneyim yaşayan sizler gibi pek çok okurumuz var.
Bu tür  ilişki sonrası hamilelik korkusu ile bizlere bir çok soru geliyor.
Bize yazdığınız ilişki türünde  hamilelik ihtimali pek mümkün görülmüyor.

Tahlil.com doktorları olarak size önerimiz mutlak suretle aşağıdaki bağlantıyı dikkatle okuyup hamilelik oluşumuna dair bilgi sahibi olmanız.

Aşağıdaki bağlantıda belirtilen yazıları ve sorulmuş benzer soru ve uzmanlarımızca verilen cevapları dikkatle okursanız bu konuda bilgi sahibi olacağınızı umuyoruz.

 

G*********** :

Merhaba lutfen cevapladirisiniz. Ben bu ayin 8 i adet oldum genelikdw 7 gun oluyirum, 4 gun kan geliyor 3 gunde akinti . Ayin 14 u adetim bitti. Ve 18 i sözlûmle birlikte , sürtünme yoluyla beraber olduk, bir iki kez pen*sini vajinamin girisine salip cikarmiwsi ama bakireyim. Zevk suyu ondada bendede gelmiwdi, ama ustume bowalmadi yani vajinama sprem falan deymedi. Bugun ayin 28 i dunden beri belimle sûmüyüm karnimin yukarisi agriyor sanki onurga agrisi gibi, ve son 1 haftadir dayanmadan beyaz akintilar geliyor, sanki bosalmiwim gibi. Bugunde sehee uyandikda , kahverendi akinti gelmiwdi. Genelikde adetden 14-16 gunde hamile kalinir denir. Cok korkuyorum hamile ola bilirmiyim? Bel agrisi falanda gebelikde oluyor diyiyorlar.


Cevap:

Hamileliğin nasıl oluştuğu konusunda yeterli bilgi sahibi olmadığınız anlaşılıyor.
Cinsel konularda bilgi sahibi olmadan ve çoğunlukla da  erken yaşlarda bu tür beraberlik yaşayanlardan Tahlil.com'a  buna benzer yüzlerce soru geliyor.Bu soruların çoğu da cinsel bilgisizlikten kaynaklanan sorular.
Muhtemelen yaşınız da küçük.Bu tür durumlarda hamilelik şansı yoktur.
Size önerimiz hamilelik oluşumu ve konuya dair sitemizde yazdığımız yazıları dikkatle okumanız ve bu konuda sorulmuş soru ve cevapları gözden geçirmeniz.Aşağıdaki bağlantıda konuya dair detaylı bilgi ve benzer soru ile cevapları okuyabilirsiniz.

 

S*********** :

Merhabalar 24 şubatta erkek arkadaşım pen*sini sürttürdü boşalma olmadı ama zevk suyu gelmiş olabilir ve ben o akşam adet oldum 4 gün sürdü normalden birwz daha azdı miktar olarak 2.gün hariç ve son 2 gündür iç çamaşırımda kahverengimsi akıntı var sebebi gebelik olamaz değil mi risk yoktur


Cevap:

Adet gören birinin hamile olma  olasılığı yoktur.Bu konuda ne yazık ki, bir çok internet sitesinde yalan yanlış bilgiler yer almakta ve okurlarımızın da kafası karışmaktadır.
Adet gören birinin neden hamile olamayacağına  dair Tahlil.com'da defalarca soru cevapladık ve bilgilendirici yazılar yazdık.
Size önerimiz aşağıda sizin için hazırladığımız bağlantıları dikkatle okuyarak konuya dair bilgi sahibi olmanız.

 
Üstüne görme olarak da bilinen ve gebelerde görülen yerleşme kanaması da sıklıkla adet görmekle karıştırılıyor, aşağıdaki yazımızda da adet görme ile üstüne görme arasındaki farkın ne olduğu anlatılıyor, bunu da okumanızı öneriyoruz.
 

 

M**** :

Merhaba evliyim adet dönemimden sonra koyu kahve renkli akıntım var internette bir çok sayfanın yazılarını okudum açıkcası yazılara göre doktora gitmeye de çekiniyorum evlenmeden önce de bu durum vardı ne yapmalıyım teşşekür ederim


Cevap:

Kahverengi akıntı kadınlarda sık görülen bir durumdur.Yukarıdaki yazıda da belirtiğimiz üzere bunun pek çok nedeni olabilir.Bu konuda size önerimiz bir kadın doğum doktoruna muayene olmanız.Gerek görürse ilave tahliller de isteyecektir.

G**** :

Merhaba öncelikle şunu söylemek istiyorum regl gecikmem var 15 gün daha geç olabiliyorum iki hafta önce oldum ve 3 gündür akıntı halinde kuru kan görüyorum ilk gün çok az 1 damla kadar açık kahverengiydi ikinci gün koyu kahve rengi 3 4 damla kadar üçüncü gün simsiyahtı ve 6 damla kadar gelmişti yaşım daha 16 araştırdım rahim ağzı kanseri olabilirmiş acaba ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz lütfen


Cevap:

Bu yaşta rahim ağzı kanseri çok uzak ihtimal.Rahim ağzı kanseri cinsel yönden aktif kadınlarda görülür.Smear testi ile tanısı koyulur.Yine de bir kadın doğum hastalıkları uzmanına başvurmanızı öneririz kahverengi akıntınızın araştırılması amacıyla.

B************ :

13 yaşındayım hiç adet olmadım ama iki gündür ishal oldum ve koyu kahverengi akıntı geliyo nedeni ne korkuyorum


Cevap:

Öncelikle geçmiş olsun.Yaşında çok küçük.Bu durumda anne ve babana durumu anlat.Seni muayene için bir çocuk doktoruna götürsünler.Korkacak bir durum olduğunu düşünmüyoruz.

b**************** :

Evliyim fakat yaklaşık bi haftadır kahverengi tonda akıntım var ve adet donemini duzenli görmüyorum ya 6 ayda bir veya 3 ayda bir goruyorum bazense hic görmüyorum sizce ne yapmaliyim?


Cevap:

Kahverengi akıntı kadınlarda sıklıkla merak edilen bir konudur.
Kahverengi akıntının ne anlama geldiği, bir gebelik belirtisi olup olmadı gibi sorular da sıklıkla Tahlil.com'a geliyor.
Vajinal akıntılardan biri olan kahverengi akıntı bir çok nedene bağlı olabilir.Aşağıdaki bağlantıda kahverengi akıntının nedenlerine dair yazımızda konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.

g******** :

Merhaba 23 yaşındayım 1-7 eylul regli donemimdi ama regli gormedim 1inden bugune kadar kahve rengi akintim oluyor az az evliyim hamile olabilir miyim ? Herhangi baska birsey yok kasinti yanma gibi doktora gorunmem mi lazim ?


Cevap:

Kahverengi akıntı kadınlarda sıklıkla merak edilen bir konudur.
Kahverengi akıntının ne anlama geldiği, bir gebelik belirtisi olup olmadı gibi sorular da sıklıkla Tahlil.com'a geliyor.
Vajinal akıntılardan biri olan kahverengi akıntı bir çok nedene bağlı olabilir.Aşağıdaki bağlantıda kahverengi akıntının nedenlerine dair yazımızda konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.
Şikayetleriniz devam ederse kadın doğum doktoruna da muayene için başvurabilirsiniz.

r******* :

Merhabalar 13 yaşındayım ve henüz regl olmadım bu son iki gündür kahverengi bir akıntım oluyor korkuyorum bunun nedeni nedir acaba


Cevap:

Kahverengi akıntı kadınlarda sıklıkla merak edilen bir konudur.
Kahverengi akıntının ne anlama geldiği, bir gebelik belirtisi olup olmadı gibi sorular da sıklıkla Tahlil.com'a geliyor.
Vajinal akıntılardan biri olan kahverengi akıntı bir çok nedene bağlı olabilir.Aşağıdaki bağlantıda kahverengi akıntının nedenlerine dair yazımızda konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.

g************ :

aralıkda cinsel ilişkiye girdm kızlığım bozulmadı ama korkup 3 gün sonra ertesi gün hapı kullandım1.5 hafta kadar önce adetim bitti ama dün sarı akıntı bugünde kahverengi akıntım old ama zaten ilişkiden öncede kahverngi akıntım vardı hamile miyimdir?


Cevap:

Biz cevap vermekten bıkmıyoruz sizler de sormaktan.
Adet gören birinin hamile olmasının mümkün olmadığını binlerce kere yazdık.Üstüne görme denen olayın da internetteki bilgi kirliliği nedeniyle kafa karışıklığına yol açtığını da defalarca belirttik.

Biraz vakit ayırıp aşağıda yazdıklarımızı ezberleyene kadar dikkatle okuyun.Hatta mümkünse yazıcıdan çıktı alıp bir de fosforlu kalemle üstünden geçin.

Cinsel beraberlik veya ilişki  sonrası adet görülmüş olması hamilelik şansının bulunmadığını belirtir.
Ancak adet sonrası tekrar bir  korunmasız ilişki olur ise, bundan sonraki süreçte yine bir gebelik olasılığı bulunmaktadır.
Adet kanamasının ne anlama geldiğini ve adet gören birinin neden hamile olamayacağını anlamak için aşağıdaki bağlantıyı da dikkatle okumanızı öneriyoruz.

Adet gören biri aynı zamanda hamile olabilir mi?

Üstüne görme olarak da bilinen ve gebelerde görülen yerleşme kanaması da sıklıkla adet görmekle karıştırılıyor,
Bir kere şu konuyu lütfen unutmayın.Üstüne görme nadir görülen bir durum olup adet kanamasıyla da kolaylıkla ayırt edilebilir.
Aşağıdaki bağlantıda adet görme ile üstüne görme arasındaki farkın ne olduğu anlatılıyor, bunu da okumanızı öneriyoruz.


Hamilelik ihtimali ve benzer sorulara verdiğimiz cevapları okumak için  tıklayınız.....

h************* :

kahverengi akıntılarım bitti fakat hala regl olmadım test yaptım negatif çıktı kahverengi akıntı sandığım bu yoğun akıntı regl olabilir mi acabaaa ?


Cevap:

Kahverengi akıntı kadınlarda sıklıkla merak edilen bir konudur.
Kahverengi akıntının ne anlama geldiği, bir gebelik belirtisi olup olmadı gibi sorular da sıklıkla Tahlil.com'a geliyor.
Vajinal akıntılardan biri olan kahverengi akıntı bir çok nedene bağlı olabilir.Aşağıdaki bağlantıda kahverengi akıntının nedenlerine dair yazımızda konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.

h************* :

Reglımden 3 hafta sonra çok yogun bir şekilde regl görüyormuş gibi kahverengi akıntım oldu daha öncede yaşadım ilaç ve krem tedavisi gördüm ama bu sefer daha yoğun geliyor.Reglim düzensiz bu ayda olmadım.bu şekilde yoğun akıntımın sebebi ne olabilir?


Cevap:

Bu durumun pek çok nedeni olabilir. Eğer şikayetler devam ederse bir kadın doğum uzmanına başvurulması gerekir. 

d************ :

Regl günüm 8 gün geçti dün ve bu gün damla şeklinde kahverengi akıntım oldu regl ağrısı gibi ağrım oluyor 5-10 dk sürüp bitiyor. kahverengi akıntının sebeplerinide araştırdım kaşnma idrar yaparken yanma v.s yok sebebi ne olabilr yardımcı olabilrmsnz?


Cevap:

Kahverengi akıntı kadınlarda sıklıkla merak edilen bir konudur.
Kahverengi akıntının ne anlama geldiği, bir gebelik belirtisi olup olmadı gibi sorular da sıklıkla Tahlil.com'a geliyor.
Vajinal akıntılardan biri olan kahverengi akıntı bir çok nedene bağlı olabilir.Aşağıdaki bağlantıda kahverengi akıntının nedenlerine dair yazımızda konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.


Ayrıca kesin nedeni konusunda bir kadın doğum doktoru tarafından yapılacak jinekolojik muayene de önemli bilgiler verecektir.

t******** :

Merhaba, adetimde düzensizlik nedeniyle adetimin başladığı ilk gün qlairista kullanmaya başladım. Adetim her zamanki gibi 5 gün sürdükten sonra 2-3 gün arayla tekrar adet gördüm. Şimdi ise parça parça koyu renkli akıntı geliyor. Sebebi ne olabilir?


Cevap:

Anlattığınız durum olağan bir adet kanaması değil.Bu durumda ilave tahlil ve muayenelerin yapılması için bir kadın doğum doktoruna başvurmanız en doğru yaklaşım olacaktır.

n******** :

İki ay adet goren biri ustune gormus olabilir mi?


Cevap:

Regl dönemlerinde düzenli olarak adet görülmüşse hamilelikten, dolayısı ile üstüne görmeden söz edilemez. 

p********** :

Mrb ben ayın ikisinde adet oldum ve bugün adet günü ile birlikte üçüncü günüm sabah lavaboya gidince normal kan yerine sıvı ve kahve rengi bir akıntı geldi nedeni ne olabilir?


Cevap:

Kahverengi akıntı kadınlarda sıklıkla merak edilen bir konudur.
Kahverengi akıntının ne anlama geldiği, bir gebelik belirtisi olup olmadı gibi sorular da sıklıkla Tahlil.com'a geliyor.
Vajinal akıntılardan biri olan kahverengi akıntı bir çok nedene bağlı olabilir.Aşağıdaki bağlantıda kahverengi akıntının nedenlerine dair yazımızda konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.

e********* :

Sevgilimle sürtünme yolu ile ilişki yaşadık ve ben zevk suyundan korkup ella içtim içtikten 3 gün sonra regl gibi kanamam oldu 10 gün sonrada yani şuan kahverengi bir akıntı oluştu bunun nedeni nedir normal midir hamile olma ihtimalim yok diye düşünüyorum ama emin olamadım


Cevap:

Sürtünme yoluyla cinsel beraberlik  özellikle evlilik öncesi  genç çiftler tarafından  çok sık başvurulan bir yöntemidir.Bakire kızlar bakireliklerine zarar gelmesin diye bu ilişkiyi sıklıkla tercih etmektedir.
Tahlil.com'da bu konuda binlerce soru yanıtladık.Elimizden geldiğince de sizin gibi genç okurlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz .
Sürtünerek boşalma sonrası, sperm hücrelerinin vajina içine girmesi halinde bir hamilelik olasılığı bulunmaktadır.Bu da çok yüksek bir olasılık değildir.
Fakat  bu konuda bir endişeniz var ise ve beklenen adet tarihinde de en az 1 haftalık bir gecikme olursa gebelik testi yapılması kafanızı rahatlatacaktır.
Konuya dair yazdığımız yazı, verdiğimiz cevaplar ve bu konuda Tahlil.com doktorlarının uyarı ve önerilerini okumak için tıklayınız....

g************ :

Merhaba 2 gün önce erkek arkadaşımla ilk defa ilişkiye girdim ve bakireliğim bozuldu ilişkiden 2 gün sonra sabah kanamam oldu be bitti normalde 3 gün sonra adet görmem gerekiyor kondom kullandık fakat hamile kalmış olabilir miyim ?


Cevap:

Olan bakireliğininize olmuş anlaşılan.Kondom kullanıldı ise hamilelik riski yoktur.

o******* :

merhaba 21 yaşındayım ve adetim 3-4 gün gecikti. yaklaşık bir haftadır kahverengi bir akıntım var bunun nedeni nedir acaba


Cevap:

Kahverengi akıntı kadınlarda sıklıkla merak edilen bir konudur.
Kahverengi akıntının ne anlama geldiği, bir gebelik belirtisi olup olmadı gibi sorular da sıklıkla Tahlil.com'a geliyor.
Vajinal akıntılardan biri olan kahverengi akıntı bir çok nedene bağlı olabilir.Aşağıdaki bağlantıda kahverengi akıntının nedenlerine dair yazımızda konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.

S**************** :

Merhaba,ben 19 yaşında bakire kızım,adetden 10 gün falan önce kahverengi akıntı oluyor,ve göğüslerde biraz ağrı,adet düzeninde1 gün falan fark ola biliyor,sorum şu ki,adetten 10 gün falan önce kahverengi akıntı doğal mı?


Cevap:

Kahverengi akıntı kadınlarda sıklıkla merak edilen bir konudur.
Kahverengi akıntının ne anlama geldiği, bir gebelik belirtisi olup olmadı gibi sorular da sıklıkla Tahlil.com'a geliyor.
Vajinal akıntılardan biri olan kahverengi akıntı bir çok nedene bağlı olabilir.Aşağıdaki bağlantıda kahverengi akıntının nedenlerine dair yazımızda konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.

z************ :

Merhaba 13 yaşındayım 1 senedir adet oluyorum ve adet dönemi dışında kahverengimsi sıvılar oluyor ne yapmalıyım ... Cevabınız için şimdiden teşekkürler.. :))))))


Cevap:

Vajinal akıntı adet döneminin bir parçası olduğu için akıntının olması doğal bir durum.sıklığı sizi rahatsız ediyorsa doktora gitmenizi öneririm. 

c*********** :

merhaba :) 19 yaşında bir kızım. adet düzensizliği yaşıyordum ama düzenli olarak 4-5 aydır adet görüyorum. fakat bu ay adet düzensizliği yaşadığım zamanlardaki gibi kahverengi leke gördüm. bunun sebebi ne olabilir, ne yapmalıyım? cevap verirseniz çok sevinirim. iyi akşamlar :)


Cevap:

Kahverengi akıntı kadınlarda sıklıkla merak edilen bir konudur.
Kahverengi akıntının ne anlama geldiği, bir gebelik belirtisi olup olmadı gibi sorular da sıklıkla Tahlil.com'a geliyor.
Vajinal akıntılardan biri olan kahverengi akıntı bir çok nedene bağlı olabilir.Aşağıdaki bağlantıda kahverengi akıntının nedenlerine dair yazımızda konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.

k********* :

Mrb irem naturel zayıflama kapsülü kullandım 3 gün boyunca içtim. 2.gün pembemsi leke geldi 3.günde koyu kahverengine döndü ve kokuyor. Bugün 4.gün ve hâlâ devam ediyor kötü birşey olabilirmi acaba çok korktum dktruma söylemeye 2 ay önce rahim ağzı yarası link ameliyatı oldum lütfen bi cvp ağrım yok


Cevap:

Kahverengi akıntı kadınlarda sıklıkla merak edilen bir konudur.
Kahverengi akıntının ne anlama geldiği, bir gebelik belirtisi olup olmadı gibi sorular da sıklıkla Tahlil.com'a geliyor.
Vajinal akıntılardan biri olan kahverengi akıntı bir çok nedene bağlı olabilir.Aşağıdaki bağlantıda kahverengi akıntının nedenlerine dair yazımızda konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.

a************* :

1 ocakta sevgilimle ilişkiye girdik içcamaşırlarmz vardı sevgilim pen*sin zevksuyunu eliyletemizleyip sonra benim vajinanın üst kısmını okşadı vajinaya boşalma olmadı 2 ocakta adet oldum kahverengiakıntı geldi sonra kırmızı oldu adetbitminde gene kahverengi akıntı geldi hamilelik riski varmı?


Cevap:

Cinsel beraberlik  sonrası adet görülmüş olması hamilelik şansının bulunmadığını belirtir.
Ancak adet sonrası tekrar bir  korunmasız ilişki olur ise, bundan sonraki süreçte yine bir gebelik olasılığı bulunmaktadır.
Adet kanamasının ne anlama geldiğini ve adet gören birinin neden hamile olamayacağını anlamak için aşağıdaki yazımızı da dikkatle okumanızı öneriyoruz.Bu konuda kafa karışıklığınız var ise size yardımcı olacağını umuyoruz.

Adet gören biri aynı zamanda hamile olabilir mi?

Üstüne görme olarak da bilinen ve gebelerde görülen yerleşme kanaması da sıklıkla adet görmekle karıştırılıyor, aşağıdaki yazımızda da adet görme ile üstüne görme arasındaki farkın ne olduğu anlatılıyor, bunu da okumanızı öneriyoruz.


Hamilelik ihtimali ve benzer sorulara verdiğimiz cevapları okumak için tıklayınız.....

s********** :

Spermin dis ortamdaki omru 30 dk yada 1 saat diyorlar.Ornegin zevk suyu pen*sin ucuna ciktigi andan sonrami omru en fazla 30 dkmidir.Yani nisanlim elini pen*sin ucuna surse 30 dk snra elini benim vajinama surse gebelik olurmu.


Cevap:

Spermlerin dış ortam veya vajinaya temas halinde ne kadar süre ile canlı kalacağı oldukça fazla merak ediliyor.

Tahlil.com'un spermlerin ne kadar canlı kalabildiğine dair aşağıdaki linkte belirtilenen yazısını  dikkatle okuyunuz.Aradığınız cevapları bulacaksınız.

m************* :

Merhaba. 20 yaşındayım erkek arkadaşımla sürtünmeyle ilişkiye giriyoruz çıplak olarak, kesinlikle üzerime boşalmıyor hemen çekiliyor, zevk suyu gibi herhangi biseyle hamile kalma riskim var mı ?


Cevap:

Zevk suyu ile hamileliğin oluşumu düşük olsa da mümkündür. 

A******** :

Sorularimla sizi biktirdim ama doktora gidemiyorum bir hata yaptim ve cok korkuyorum vazinayla herhangi bir sperm temasi olmasina imkan yok oyle hatrliyorum hamile olmaktan cok korkuyorum ama kahverengi akinti geldikce geliyor bugun daha cok geldi ve otururken yanmada var vajinamda


Cevap:

Vajinaya sperm temas etmediyse hamilelikten söz edilemez. Şikayetlerinizin sebebi vajinal bir enfeksiyon geçirmenizden kaynaklanabilir. İlgili bir doktora başvurmanızı ve muayene olmanızı tavsiye ederiz. 

n*********** :

Sonuçlara bakılarak hmile olup olmadıgı anlaşılırmı ?
E2 17,76 Referans degeri:12.5-166 folikül,85.8-498ovulasyon, 43.8-211 luteal, 10-300 puberte,1.tramestır215- >4300
TSH 6.90 referans degeri:0,27-4,20
FSH 6,25 referans dgeri:folikül 3,5-12.2 , ovulasyn 4,7-21,5,uteal 1,7-7,7


Cevap:

Bu sonuçlar hamilelik tanısında kullanılan testlere ait değildir.Gebelik anlaşılmaz.

n********* :

Merhaba.Ben 15 yaşındayım ve hala adet olmadım.Az önce tuvalete gittiğimde kahverengi bi akıntı geldiğini gördüm.Silmeye çalıştım ve çok çok az bi damla gibi bi kan geldi.Sizce bu ilk adet belirtisi mi yoksa hastalık olabilir mi?


Cevap:

Adet görmeniz biraz gecikmiş.En iyisi bir kadın doğum doktoruna ve/veya endokrinoloji doktoruna başvurup muayene olun

a************** :

Mrb ben 21 yaşındayım sürekli adet sonrası kahverengi akıntı görüyorum adetlerim eskiden çok geliyordu şimdi ise çok değil bekarım. Sizce bu neden kaynaklanıyor?


Cevap:

Kahverengi akıntı kadınlarda sıklıkla merak edilen bir konudur.
Kahverengi akıntının ne anlama geldiği, bir gebelik belirtisi olup olmadı gibi sorular da sıklıkla Tahlil.com'a geliyor.
Vajinal akıntılardan biri olan kahverengi akıntı bir çok nedene bağlı olabilir.Aşağıdaki bağlantıda kahverengi akıntının nedenlerine dair yazımızda konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.

A******** :

Bu kahverengi akinti hala devam ediyor kasiklarim acimayada basladi artik idrar yaparknde acimalar var iltahap kapmis olabilirmi ya


Cevap:

Devam eden kahverengi akıntı bazı sorunların habercisi olabilir. İlgili doktora başvurmanızı öneriyoruz. 

A******** :

cumartesı gunu erkek arkadasımla bıraz yakınlastık elı vajınama degdı sadece 5 gun gectı hasta olmama daha cok var ama kahverengı bır akıntı geldı kokusuz hamıle olmadıgımı dusunuyorum bunun sebebı soguk algınlıgı falan olabılırmı obur ıhtımalın olmasını dusunmuyorum bıle ılütfen bı cevap


Cevap:

Vajinaya herhangi bir sperm bulaşı söz konusu değilse hamilelikten söz edilemez. 

c********** :

08.11.2014 de adet oldum bu ay 2 sinde olmam gerekiyordu çok agrım olmasına ragmen olmadım 3 ünde oldum ve iki gündür kahverengi hatta siyaha yakın akıntı geliyor ve ilk defa ağrım yok buay diğerlerine rağmen hamilemiyim test yapmaya kprkuyorum 5 aylık evliyim ve şu an hamile kalmak istemiyorum...


Cevap:

Bir kaç gün daha bekleyin yine adet olmazsanız aşağıdaki yazımızı dikkatle okuyup uygun zamanda test yaptırın.
Gebelik şüphesi varlığında gebelik testinin ne zaman yapılması gerektiği sıklıkla merak edilen bir durumdur.
Gebelik testinin yapılması için en önemli kural beklenen adet tarihinde gecikme olmasıdır.İlişkiden sonra kaçıncı gün test yapılacağının ise çok pratik bir anlamı yoktur.
Beklenen adet tarihinde gecikme olmadan gebelik testi, doktorunuz önermedikçe yapılmamalıdır.

Gebelik testinin ideal olarak ne zaman yapılması gerektiği ve bu konuda sorulmuş benzer soru ve cevapları aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.


e**** :

Merhaba,14 ekimde kondom kullanarak cinsel ilişkim oldu.17sinde olması gereken adetim 25inde oldu, adet kanamam normalde 5 6 gün sürüyordu bu ay 3.Gün kanamam bitti denecek kadar azaldi, kahverengi akıntı gelmeye başladı.Adet olmadan önce gebelik testi yaptım negatif çıktı.hamilelik ihtimali var mı?


Cevap:

Bazen çevresel koşullar adet süresini etkileyebiliyor. Ancak emin olmak için kanda Beta HCG değerine baktırabilirsiniz. 

n********** :

Merhaba ben 10 ekimde regl oldum 17 ekimde bitti. 27 ekimde kahverengi akıntı oldu. 27 ekim yumurtlama zamanıma denk geliyor. Bu kahverengi akıntının yumurtlama donemi ile bir ilgisi olabilir mi? Reglimden sonra hiç bir cinsel birlikteliğim olmadı. Reglim bittikten sonra gebelik testi negatifti.


Cevap:

Adet kanaması dışında görülen lekelenme ve kanamalar incelenmelidir. Lekelenme devam ederse bir kadın doğum uzmanına görünmenizi öneriyoruz. Düzenli olarak adet kanaması olduğunuz ve sonrasında bir cinsel ilişki yaşamadığınız için yaşadığınız lekelenmenin hamilelikle ilgisi olmadığını söyleyebiliriz. 

g****** :

18 yaşındayım adet günlerim genelde hep aynı geçiyordu belirli bir ağrı yaşıyordum. İki gündür ağrı değişti arttı ve kanama kahverengi gelmeye başladı endişelenmeli miyim?


Cevap:

Bir süre daha bu şekilde kanama görürseniz bir kadın doğum uzmanına gitmekte yarar var.

o******** :

23 yaşındayım nişanlımla seviştik parmağını popoma soktu soktuktan sonra sızlamaya başladı yanma oldu sabah kalktığımda kırmızı kan fazla miktarda gelmişti gün içersinde kahverengi akıntıya döndü adet dönemlerim düzenli bu ayın 21 de yorum yazarsanız sevinirim


Cevap:

İlişki sonrasında da adet düzenli devam ediyorsa hamilelikten söz edilemez. 

c********** :

17 yaşındayım ve 1 aydir kahve rengi akinti görüyorum adetlerjm cok düzensiz 3 . Ayim ve âdet olamadim lutfen yardim edin kafam cok bulanik hastalik falan deyincede mağızdanim bozuldu. Şimdiden teşekkür ederim.


Cevap:

Hormonal bir probleminiz olabilir, doktora başvurmanızda fayda vardır..

l******* :

Merhaba.22 agustosta iliskiye girmistim bosalma olmadi tabi zevk suyu olabilir.eylulde baslayan bir kahve akintim oldu git gide koyulasti son 2 gundur regli gibiydi tam regli zamanlarimda ama kisa surdu. Onceden norlevo kullanmistim.Daha oncede kahve akintim oluyordu. Gebelik belirtisimidir acaba?


Cevap:

Kullandığınız ilaca da bağlı olabilir, ancak normal adet zamanınız geçtikten sonra test yapmanızı öneririz..

m*********** :

Biz erkek arkadaşımla ilişkiye girmedik fakat onu pen*sini elimde bosalttım ve gidip ellerini yıkadı sonrada gelip cinsel organıma dokundu. adetim 3gün erkenden oldu hamile kalma olasıgılım var mıdır yada üstüne görme olasılıgım?


Cevap:

Olasılık görünmüyor..

h********** :

MERHABALAR ben hilal can 1 ağustosta kürtaj oldum 40 gün oldu adet olmadım acaba ne zaman adet olunuyor hamile olabilirmiyim gebeliktestinde çıkarmı acaba?


Cevap:

Kişiden kişiye değişir, ancak bu dönemde hamilelik riskiniz az da olsa vardır..

l********** :

düzenli adet görüyürdum ancak iki seferdir adetin bir iki gün erken başlıyor o iki günde çok az kahverengi akıntı şeklinde olup sonra adet kanamam geliyor sebebi nedir sizce


Cevap:

Hormonal bi problem olabilir, muayene olmanızı öneririz..

c***** :

Düzenli adet oluyorum, fakat adetim bittikten bir hafta sonra kahverengi parçalı  akıntım oldu ve hala devam ediyor tam 5 gün oldu.?


Cevap:

Bir kadın doğum uzmanı tarafından muayene olmalısın.

k********* :

gebelik testi yaptım iki defa ikiside negatif cıktı en son temmuzun 4ünde adet oldum ve hala adet görmedim yogun şekilde kahverengi akıntım oluyo ve kist var gecikmesinin sebebi ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim.


Cevap:

Kahverengi akıntı kadınlarda sıklıkla merak edilen bir konudur. Vajinal akıntılardan biri olan kahverengi akıntı bir çok nedene bağlı olabilir.Aşağıdaki bağlantıda kahverengi akıntının nedenlerine dair yazımızda konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.

i******** :

Nişanlımın pazar adeti bitti bizde salı günü sürtünme ile birlikte olduk nişanlımda kilot ve tayt vardı ben çıplak arkasından değdirdim boşalma olmadı vajinasınada değmedi 4 gün sonra nişanlımda kahverengi leke geldi doktora gittik idrar tahlili temiz çıktı hamilesin ya da normal akıntı dedi sizce gebe mi?


Cevap:

Kıyafetler üzerinden yaşanan ilişkide hamileliğim oluşumu oldukça düşük bir olasılıktır. Adet gecikmesi yaşanırsa gebelik testi yaptırabilirsiniz. 

y************** :

İyi akşamlar..kahverengi akıntım geliyor ve karnımda agrı var. adetime 18 gün var adetim düzensiz olduğu için hap kullanıyorum nedeni bu olabilir mi.


Cevap:

Yukarıdaki yazıyı dikkatle okursanız kahverengi akıntı nedenleri konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

?