Dişi Karbonatla Fırçalamak

Diş, vücutta en sert kemiklere sahip kısımdır. Haliyle çok dayanıklıdır. bu dayanıklılığı sağlayan, öncelikle kemiğin kalsiyumla beslenmesi ve bunun haricinde en dış yüzeyde de daha az kalsiyum içeren bir yapı ile korunmasıdır. Yani tamamı birleşerek bu kadar dayanıklı bir yapıyı meydana getirir.
Diş ayrıca estetik yönden de çok önemli yapılardandır. Neticede dışarıdan bakıldığında ilk dikkat çeken, kendinize dair bakımınızı ifade eden yerdir dişler. bu sebeple parlak ve sağlıklı görünmesi son derece önemlidir.
ancak bazen dişlerin güzel görünmesi için geri dönüşü olmayan zararlar veriliyor. Bu durumda dişler belli bir süre için daha parlak görünebilse de, uzun vadede daha sağlıksız dişler meydana getiriyor.
Karbonat Dişlere Nasıl Zarar Veriyor?
Dişlerin karbonatla fırçalandığında parlayacağına dair yanlış bir inanış vardır. Karbonat dişleri parlatmaz. Aksine sert taneler içerdiği için dişin dış tabakasına zarar vererek hassaslaşmasına neden olur.
Bahsettiğimiz üzere diş, üst üste içerdiği katmanlarla sağlamlık ve koruyuculuk sağlar. Dişin en dışında bulunan katman ise, her kişide beyaz değildir. Bu rengi belirleyen, kişide kalsiyum ve fosfor minerallerinin bulunma oranlarıdır. Yani dişin sağlıklı veya sağlıksız olmasıyla bağlantılı bir durum değildir. Ancak bu renk, sarıya yakın olunca insanlar rahatsız olmakta ve kusursuz beyazlık peşine düşmektedir.
Ancak bu beyazlığı sağlamak için önerilen ürünler ise, dişin en üst katmanını sıyırmaya, zayıflatmaya yöneliktir. Yani bu katmana zarar verilerek alttaki daha beyaz olan tabakaya ulaşılır ancak daha korumasız ve dış tehlikelere açık bir diş yapısı meydana gelmiş olur.
karbonatın taneleri oldukça serttir. bu sert yapılar çözünemez ve dişlerde kazınmalara sebep olur. böylece en üst katmana zarar verir. Şayet karbonat kullanılacaksa, uzun süre suda bekletilmeli, yumuşatılmalı ve öyle kullanılmalıdır.
Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

Yorumlar
Yorum |
---|
Popüler Blog Yazıları
Ortodonti Nedir?Ciltteki Sivilceler ve Doğum Kontrol HapıUyurken Nasıl Bir Yastık Kullanalım?Ünlü Hayranlığının Sosyopatik DurumuMaggot Terapisi: Sinek Larvaları İyileşmeyen Yaralara Çare Oluyor.Rektal Ultrason İle Prostat Kanseri TanısıPatlama ve Travma Sonrası Toplum SağlığıSarımsak Sağlığımız İçin ÖnemlidirEmziren Annelerde Meme Ucu Yaraları Neden Olur?Hamamböceği ve İnsanGebelikte Beslenme Nasıl Olmalıdır?Bebekleri Gaza Çıkarması İçin İlaç Vermek Doğru mu?

