Telefon Neden Uyku Kaçırır?

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2017/06/23 00:43 •
Hayatımızı gittikçe daha çok kontrolü altına alan cep telefonları televizyonlar, uykumuzu da hapsetmiş durumdalar
Telefon Neden Uyku Kaçırır?

Hayatımızı gittikçe daha çok kontrolü altına alan cep telefonları televizyonlar, uykumuzu da hapsetmiş durumdalar. Başına oturduğunuzda uyuşturan, dahası günlük işlerinizden alıkoyan bu aletlerin sizi ele geçirmesine fırsat vermeyin, Ancak işinizi kolaylaştırma, hızlandırmada kullanın. Heyecanına kapılıp verimli zamanlarınızı öldürmeyin.

Artan iş yükleri, sorumluluklarla birlikte zaten azalan uyku saatleri gün geçtikçe verimsizleşmekte. Bu verimsizliğin baş kaynaklarından biridir hiç cebinizden çıkarmadığınız telefonlar. Özellikle geceleri sosyal medyayı son kez karıştırıp yatma alışkanlığı uykuları kaçıran en büyük unsur haline geliyor.

Daha da kötüsü, bebeklere mama yedirirken, onları susturmak ve sakinleştirmek, ödül vermek için de bu cihazlar kullanılmakta. Yani; kendi yaşam ve uyku kalitenizi düşürmekle kalmayıp, çocuğunuzun da uyku kalitesini riske atıyor olabiliyorsunuz, diğer pek çok zararla birlikte.

Peki bu cihazlar ne yapıyor da uykuları kaçırıyor? Beynin uyku komutu verebilmesi için, karanlık ortama ihtiyacı vardır. Televizyon, telefon, tablet gibi cihazlar ise mavi ışığa sahiptir. Bu cihazlardan gelen direkt ışık, beynin uyku komutu algılamasını engelliyor ve uzun vadede ciddi uyku bozukluklarına sebep oluyor.

Sadece uyku kalitesini bozmak değil daha pek çok zararı olan bu cihazlara boş zamanlarınızı ayırmak yerine, kitap okumayı veya park, bahçelerde vakit geçirmeyle değerlendirmeli ve çocuklarınıza bu alışkanlığı kazandırmalısınız. Böylece bir nesli gözleri heba olmuş, kalitesiz uyuyup kalitesiz hayat sürmekten kurtarmış olursunuz.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?