Abur Cubur Nasıl Kilo Aldırır?

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2020/03/25 13:49 •
Abur cubur olarak nitelendirilen fazla oranda şeker, nikotin, asit, karbonhidrat tüketimi insanlara kilo aldırmasıyla bilinir.
Abur Cubur Nasıl Kilo Aldırır?

Abur cubur olarak nitelendirilen fazla oranda şeker, nikotin, asit, karbonhidrat depoları, kilo aldırmasıyla bilinir.Özellikle yeni nesili tehdit eden bu gıdalar gerçeği bilinse de hala yüksek oranlarda tüketilmektedir. Peki bu besinlerin kilo aldırma sebepleri nedir? 

İnsülin, vücudun kan şekerini düzenleyen ve dengeleyen hormondur. Bu hormonun gereksiz ve dengesiz salınımı ise, zamanla tahrişlere ve kan şekeri dengesizliklerine sebep olur.

Bu besinler vücuda girdiğinde orantısız ve hızlı bir şekilde kan şekerini oynatır. Kan şekerinin bu hızlı iniş çıkışları, acil bir durum olduğunu ve vücudun kendini savunmasını emreder. insülinin aşırı salgılanmasıyla birlikte kazanılan yağlar vücutta depo edilir.

Tabiki bu gıdaların tek zararı insülin direncini dengesizleştirmesi değil, aynı zamanda yağ olarak depolanması, damar tıkanıklıklarına sebep olması da baş unsurlardandır.

Zaman geçtikçe obezlik sıralamalarda üst sıralara tırmanan kilo ortalamalarımızın düşmesi için, herşeyden önce bu gıdaların tüketimini azaltmalı ve çocuklarımıza da bu alışkanlıkları kazandırmalıyız. Tabii bunun yanında sıkı sporlarla desteklemeyi de unutmayınız.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?