York Test Nedir? 7 Soruda York Testi Bilgileri

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2023/01/04 00:31 • Yazar: Uz.Dr. Cem Argun

YORK Test, giderek popüler olan ve sıkça merak edilen bir test haline gelmiştir. Halk arasında gıda intolerans testlerinin genel adı olarak da kullanılan bir ifadedir.Bu makalemizde York Teste dair bilgileri okurlarımızla paylaşıyoruz.

York Test Nedir? 7 Soruda York Testi Bilgileri

YORK Test, giderek popüler olan ve sıkça merak edilen bir test haline gelmiştir. York testi gıda intoleransını teşhis etmede kullanılan bir testtir.

Gıda intoleransı,  insan nüfusunun neredeyse yarısını tehdit eden bir sağlık problemidir.

Gıda intoleransı konusunu kısaca açıklayalım:

İnsan vücudu bazı gıdalara karşı tepki veriyor olabilir. Bu da hemen hemen bir çok insan tarafından belki de insan hayatının sonuna kadar hiç fark edilemiyor. Bu nedenle zararsız gözüken bir gıda türü, sindirim sisteminizde problem oluşturup,iyice sindirilemiyor ve sindirilemeyen besinler bağışıklık sisteminde sanki bir virüs veya bakteriymiş gibi bir antijen şeklinde vazife görüyor.

Bu nedenle de savunma sistemi faaliyete geçerek bu gıdaya karşı antikor oluşturuyor.Bu reaksiyon da ister istemez beraberinde çeşitli sağlık sorunlarını getiriyor. York Test ise gıda intoleransını teşhis eden duyarlı bir testtir.
 

Tahlil.com olarak YORK Test hakkında merak edilenleri 7 soruda okuyucularımız için hazırladık.

YORK Testi Nedir?

Gıda intoleransı da denilen çeşitli gıdalara karşı vücudumuzun verdiği reaksiyonları saptamayı amaçlayan ve gıda intoleransına bağlı gelişen sağlık sorunlarını hızlı, doğru ve güvenilir şekilde saptayan duyarlılığı da son derece yüksek olan bir testtir.
 

YORK Testi Hangi Amaçla Kullanılmaktadır?

Günlük hayatımızda tükettiğimiz temel gıdalar ile varsa vücudumuzda bunlara karşı oluşmuş antikorları tesbit ederek hangi gıdaların sağlığımız için sorun olduğunu ortaya koyar.  
YORK testi sonucuna göre, test uygulanan kişiye uyması gereken beslenme programı hekim ve diyetisyen işbirliğiyle oluşturulur.
 

YORK Testinin Faydası Nedir?

YORK Testi sonuçlarına göre vücudumuz için sorun yaratan ve antikor oluşmasına yol açan gıdalar tesbit edildiğinden bu gıdaların vücudumuz için yaratacağı olası sorunlardan kurtulmuş oluruz.Bu şekilde yaşam kalitemizde bir yükselme olur.
YORK testi sonrası test uygulanan hastaların önemli bir kısmı,sonuç raporuna göre aldıkları diyet programıyla sağlıklarına kavuşmaktadırlar.
 

YORK Testi ile Hangi Hastalıklarla Mücadele Etmede Yararlıdır?

En önemli faydası çağımızın en ciddi tehditlerinden biri olan obezite’nin önlenmesine katkısıdır. Obezite ve buna bağlı kilo sorunlarından kaynaklanan hipertansiyon, kalp yetmezliği gibi sağlık sorunlarının giderilmesi ve bu hastalıklara karşı önlem alınmasını sağlamaktadır.
Ayrıca gıda intoleransı ile ilgisi olduğu açıklanmış  irritabıl  barsak sendromu, Chrohn Hastalığı, Kronik Yorgunluk Sendromu, romatizmal Hastalıklar, migren ve çeşitli deri hastalıklarının önüne geçmede de intolerans tespit edilen gıdayı bulduğundan yararlıdır.
 

YORK Testi Nasıl Yapılır?

YORK Testi ,insan kanında intolerans gelişen gıdaların meydana getirdiği  IgG antikor seviyelerini ELİSA  yöntemi ile tespit eden bir testtir. Doğruluk oranı oldukça yüksek olup hızlı sonuç vermektedir. Test sonrası, gıda intoleransı tesbit edilirse çıkan sonuca göre hastaya diyet programı verilmektedir.
 

YORK Testi Nerede Yapılmaktadır?

 Özel laboratuvarlar ve özel sağlık merkezlerinde yapılmaktadır. Halen devlet hastanelerinde ve üniversitelerinde yapılmamaktadır.
 

YORK Testi Fiyatları Nasıldır?

YORK Testi son derece yararlı bir test olmakla birlikte bununla orantılı olarak maliyetli bir testtir .Devlet kurumlarında çalışılmamasının sebebi devletin bu testi sigortalılara ödememesidir. Özel merkezlerde  1600  TL den başlayan ücretlerle yapılmaktadır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
******* ******* :

bir anda bir alerji hastalıgı başladı bazi gıdaları yiyince özellikle kuruyemiş vucudumda şişlikler oluyor kaşınıyor ve aniden kilo aldım ve veremiyorum neden olabilir hiç bilmiyorum bu gıda testi bende faydalı olabilirmi acaba cevabınız için şimdiden teşekkür ederim


Cevap:

Anlattığınız şikayetler York testi yaptırmanızın size yarar sağlayacağını gösteriyor.

******* ******* :

york testi yaptırmak istedim çorumdayasıyorum ve çoruma bu uygulamanın geldigini ögrendim ama bukadar yüksek fiyatta olucagını tahmin etmemiştim(940tl) ne önerirsiniz devlet hastanelerindebu test yapılabiliyormu yada başkaisim altında devlet hastanelerinde yaptırabilirmiyiz


Cevap:

York test ücreti diğer testlere göre oldukça yüksek olan özel bir testdir.York test gıda intolerans testidir.Piyasada farklı markalarında gıda intolerans testleri bulunmaktadır.Örnek vermek gerekirse imupro da farklı bir markada gıda intolerans testidir.Bunun da fiyatlarını araştırabilirsiniz.Tahlil.com olarak,yakında ziyaretçilerimize gıda intolerans testleri yaptırmaları için farklı alternatifler ve avantajlar sunmayı hedefliyoruz.Sitemizi takip etmenizi öneririm bu konuda,

******* ******* :

Merhabalar.. York testi "yaptırmak istemeyi" "düşündük". Fiyatın bu kadar fazla olacağını tahmin edememiştik... Acaba fiyatında düşme yaşanır mı eğer rağbet olursa, ya da rağbet azalırsa fiyattan ötürü..


Cevap:

YORK test aslında gıda intolerans testlerinden birinin marka adı,piyasada farklı markalarda gıda intolerans testleri bulunuyor.YORK test bilinirliği de fazla olduğundan nisbeten yüksek fiyatlı olabilir.Tahlil.com olarak yakında kullanıcılarımıza,gıda intoleran testi için farklı seçenekler sunmayı planlıyoruz,duyurularımızı bekleyiniz....

******* ******* :

ben kilo alamıyorum üniversitede bütün kan testlerim yapıldı hepsi normal çıktı.parazitden şüphelenildi oda çıkmadı.acaba benmde bi gıda yüzünden kilo alamamam olabilirmi.Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.obezite çıkıyomuş okudugum kadarıyla ama hiç kilo alamamaktan dolayı bu testi yaptıran varmı...


Cevap:

Kilo alamadığınızı yazmışsınız.Boy ve kilo oranınızı yazabilir misiniz.BMI değerinizi hesaplayalım.

******* ******* :

3 senedir ibs hastasıyım diyelimki ete süte içkiye york testinde olumsuz çıktı iyide ben daha evvelde bunları alıyordum ne olduda ne değişti vucudumda asıl bu sorunu york testi veriyorsa para önemli değil

******* ******* :

SAĞLIĞIN VE MUTLULUĞUN FORMÜLÜ,

AZ YE, ÇOK ÇİĞNE, ZEVK ALARAK YE,

GÜNDE EN AZ YARIM SAAT NEFES TEKNİĞİNİ KULLANARAK TEMPOLU YÜRÜ,

KALBİNLE BEYNİN UYUMLU OLUP, HER ORTAMDA MUTLU OLMANIN OLABİLECEĞİNİ KABULLENMEK,

HAYDİ BAKALIM.

******* ******* :

36 yaşındayım sürekli uykum geliyor kendimi halsiz hissediyorum, kan testi yaptırdım. değerlerim HCT 43.0, MCH 23.9, MCHC 27, PLT 663 X 10, MPV 6.7, PCT 0.444 çıktı acaba bu değerlerle uyku halimin ve yorgunluğumun bir sebebi var mı? Teşekkür ediyorum.

******* ******* :

Kesinlikle tavsiye ederim.Bende kronik ürtiker var yıllardır her gün antihistaminik kullanmaktan başka bir çarem yoktu.Buna rağmen ürtikerden dolayı vücudumun çeşitli bölgelerinde,ağzımda,gözümde çok büyük şişlikler ödemler çıkıyordu.Dayak yemiş gibi görünüyordu ve pek çok kere bu nedenden işe dahi gidemediğim oldu.Testi yaptırdığımdan beri bana yasak olan gıdaları yemiyorum ve tam 6 ay oldu mucize gibi birşey ilaç kullanmıyorum, ürtikerden kurtuldum çok harika bir şey bu.Gerçekten verdiğim paraya çok çok değdi.

******* ******* :

doktorum normal memur fıyatlı ucuzundan bı tarıfe yokmu


Cevap:

York testi maalesef sosyal güvenlik kuruluşları ödemiyor.Bu nedenle de özel laboratuvarlar,yüksek ücretlerle yapıyorlar.Pazarlık yaparak ucuz bir fiyat alınabilir.

******* ******* :

kilo vermek için yaptırdım kilo vermedim ama sindirim sistemimde düzelmeler başladı devam edeceğim çok sık yediğim yumurta maya ve fındığı hayatımdan çıkardım, bakalım ne olacak

******* ******* :

peşin fiyatı 750 tl. taksitli 940 tl / 10ay. söylediğim gibi birçok ürünü almıyorsunuz. fındık,maya,yumurta,ayçiçeği ve ürünleri,biberin her çeşidi,buğday ve ürünleri,inek sütü ve ürünleri, mercimek vs. gıdalara intoleransım var. dışarıdan yemek yiyorsanız ayçiçeği ile ilgili diyeti yapmanız mümkün değil. buğday unu her unlu mamülde var. hele maya; yoğurt, peynir, turşu, alkollü içecekler vs. herşeyde var.benim kilo ile ilgili bir problemim yoktu. yemekten karnımı güzelce doyurmadan kalkmazdım. yaklaşık 1 ayda 3 kilo verdim. fazla birşey söylemek istemiyorum. yorum sizin.

******* ******* :

Soner Bey,
York Teste ne kadar para ayırdınız.Kararsızım yaptırmakta.Benim de kilo sorunum var.Faydası olurmu?

******* ******* :

fındık,maya,yumurta,ayçiçeği ve ürünleri,biberin her çeşidi,buğday ve ürünleri,inek sütü ve ürünleri, mercimek vs. gıdalara intoleransım var. açıkçası tam olarak bu diyeti uygulamak imkansız olsa da diyet programına uymaya çalışıyorum. fakat bildiğim sorunum olan egzama yine yaklaşık 2 haftada bir tekrarlıyor. sorunum değildi ama kilo verdim. gerçi diyeti uygulamaya başladığımdan bu yana yemekten doymadan kalkıyorum. kötülemek istemem belki diğer sorunlara çare oluyordur fakat kısacası york testi benim sorunuma çare olmadı. üstelik verdiğim parada uçup gitti.ayrıca bir müddet daha diyete devam edeceğim. Allah'tan umut kesilmez... değişiklik olursa yine yazacağım.

******* ******* :

york testinden televziyon sayesinde haberdar oldum gerçekten duyduklarıma göre her insanın mutlaka yaptırması lazım insan merak ediyor acaba benim bünyem neleri kabul etmiyor çok severek yediğiniz birşey bile zararlı olabilir çok merak ediyorum ama çok pahalı

******* ******* :

kesinlikle tavsiye edrim yıllardır süren kronik ürtiker rahatsızlığım tamamen düzeldi.Sebebini bulamıyorduk yapılan onca teste rağmen. Bu test sonunda kırmızı sütunda çıkan gıdaları kestim ve artık ilaç kullanmıyorum.Harika birşey:)


Cevap:

inşallah bu söylediklerinizde samimisinizdir eğer gerçekten faydası olacaksa hiç düşünmem bile senelerdir çekiyorum

******* ******* :

gerçekten çok pahalı bir test. parmaklarımda çıkan egzamalardan bıktığım için york test yaptırdım. 15-20 gündür kullanmamam gereken gıdaları büyük oranda kestim. normalde merhemlerimi kullandıktan en fazla 2 hafta sonra egzamalarım çıkardı. ilaçları kullanalı 1 hafta oldu, şuana kadar artma yok. sonuçları sizlere aktaracağım.


Cevap:

Soner Bey,gözlemlerinizi bekliyoruz.

******* ******* :

Alkol alma olur biter,teste gerek yok değil m.

******* ******* :

Alkol alınca allerjim oluyor.Bana da yararlı olur mu,neye allerjim var diye

******* ******* :

bende kronik ürtiker var. Bu testi yaptırmayı inanılmaz isterdim fakat çok pahalı yaptırmam imkansız parası olmayanın canı çıksın artık Herkese sağlıklı günler


Cevap:

York testini halen devlet karşılamıyor sigortalılara.Umarım en azından belirli hastalarda bu testin masrafları karşılanır.Dünyanın kabul ettiği bir test York Testi.

******* ******* :

York Testi yaptırıp memnun olan var mı?Varsa yazın ltf

******* ******* :

HERKESİN YAPMASI GEREKİR GEREKSİZ HARCAMA YERİNE SAGLIĞIMZA HARCAMALIYIZ.

******* ******* :

york testi ne kadarki bilen varsa söyleyebilirmi ben öğrenemedim arkadaşlar...


Cevap:

YORK testi pahalı bir test.Test sonrası intolerans saptanan gıdalar ve buna dair de bir diyet programı veriliyor.600 Lira ile 900 Lira arası bir ücreti var.

******* ******* :

York testi inanılmaz pahalıymış,kim yaptırır ki

******* ******* :

York test ilk kez duyduğum bir test.

?