Yükseklik Korkusu Nedir?

Yayın Tarihi : 2016/11/30 11:23 • Güncelleme Tarihi : 2016/11/30 11:23 •
Yükseklik korkusu akrofobi olarak da bilinen yüksek bir yerden korkmak anlamındadır
Yükseklik Korkusu Nedir?

Yükseklik korkusu akrofobi olarak da bilinen yüksek bir yerden korkmak anlamındadır. Akrofobi rahatsızlığı olanlar bir binanın  en yüksek katından veya merdivenlerden yukarı çıkmaktan korkabilir.
Akrofobi yaygın olarak görülebilmektedir.Bir denge sorunu olarak da tanımlanabilir.
Gözlerimizin  yüksek bir yerden aşağıya bakması sonrası uzaklığı saptayamaması sonrası beyne verdiği mesaj ile  ayaklarımızın  yere temas etmesinin insan beynine verdiği mesaj arasında gelişen çelişki bu durumu ortaya çıkarmaktadır.
Yükseklik korkusu olanlar günlük yaşamda sıklıkla sorunlarla karşılaşabilir.Rahatsızlığı olanlar bilmedikleri bir yere yüksek olabileceği korkusuyla gitmekten kaygı duyabilirler.

Yükseklik Korkusu Neden Olur?

Yükseklik korkusu bir çok kişide   olan bir durumdur. yüksekten korkmak.Bu durum genellikle korkuya yakalanan kişinin geçmişinde herhangi bir yerden düşmesinden veya  çevresindeki kişilerin yüksek yerlere karşı aşırı reaksiyon göstermelerinden kaynaklanır.

Yükseklik Korkusu Belirtileri Nelerdir?

Kişi yoğun bir baş dönmesi hissine kapılabilir,  vücut dengesine güvenemez ve tutunacak, destek sağlayacak bir dayanak arar. Ayrıca terleme, çarpıntı, titreme, ağlama gibi  belirtilere de sıklıkla rastlanılır.Aynı zaman da psikolojik dengeniz bozulması ve panik olma durumu da görülebilir.

Yükseklik korkusu durumunda tercihen bir psikiatri uzmanına başvurmak yararlıdır.

 


Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?