Diyet Kurallarına Uymana Rağmen Neden Zayıflayamıyorsun?

Yayın Tarihi : • Güncelleme Tarihi : 2024-02-23
Herkesin çevresinde vardır; çok şekerli yemeyen, hamur işi yemeyen, salata tercih eden ve bundan çok hoşlandığını ifade eden, ancak hiç zayıflayamayan... işte bu kişilerin ortak özelliklerine değinelim.

Toplumda kanayan yaradır kilo. Hareketsiz yaşam şeklinin yaygınlaşması, insanların her işini internet üzerinden kolaylıkla yapabilmesi, konfor düşkünlüğü, sosyal hayatı ayarsız yaşamak, istenen her besine kolaylıkla ulaşmak gibi durumlar sebebiyle kilo kontrolünü toplum olarak kaybeder olduk. Hatta öyle bir hal aldı ki, artık çocukluk döneminden itibaren obezite görülür oldu.

Tabi ki durumun farkında olmak, kabullenmek, kurtulmanın en önemli şartıdır. Neyse ki durum genel olarak kabul edildi ve çareler aranmakta. Dolayısıyla artık herkes diyet kurallarını, vücudun nasıl zayıflayacağını çok iyi biliyor. Ancak uygulamak o kadar da kolay olmuyor. Ardından duyulan cümleler ise hep aynı 'su içsem yarıyor, aman sende hep diyettesin zayıfladığın da yok, bu seferlik böyle olsun, bugün özel bir gün, hiç yerimden kalkıp hareket edesim yok' bahaneler böylece uzayıp gidiyor.

Herkesin çevresinde vardır; çok şekerli yemeyen, hamur işi yemeyen, salata tercih eden ve bundan çok hoşlandığını ifade eden, ancak hiç zayıflayamayan... işte bu kişilerin ortak özelliklerine değinelim.

Diyet Kurallarına Uyum Sağlıyorum Ama Neden Zayıflamıyorum?

Bu bir çok kişinin derdidir. Bu kişilerde genel olarak beklentiyi sadece yemekten karşıladıklarını görüyoruz. Yani yemiyorsam zayıflamalıyım algısı. Yağ, vücutta biriken bir organiktir. Yakılması için kinetik enerji gerekir. Yani sadece yememek değil, bunun yanında depoda duran yağların erimesi için hareket enerjisi gereklidir ki bu da spor yapmakla mümkündür. Spor yapmayıp sadece yemekten kıstığınızda bu sizi zayıflatmaz, sadece kilo almanızı engeller.

Yürüyüş bir spor değildir. Çoğu insan spor da yapıyorum ama zayıflamıyorum der. Bu insanların kast ettiği spor, yürüyüş yapmaktır. Ancak yürüyüş tempolu yani koşar adım olmadığı sürece bir spor sayılmaz ve eğer ciddi kilonuz varsa yürüyüş tek başına sizi zayıflatamaz. Zayıflamak için metabolizmanın hızlanması gerekir, bunun için de özellikle kardio egzersizi yapmak gerekir. Yani illa saatlerce spor salonlarında aletleri kullanmak değil; bisiklete binmek, yüzmek, squat yapmak, ip atlamak, zıplamak gibi egzersizler yapmak gerekir. Bu hareketler sizin hem zayıflamanızı, hem de sıkılaşmanızı sağlayacaktır. Bu sayede en ufak kilo vermeniz dahi kıyafetlerinizde ve dış görünüşünüzde fark edecektir.

?