Boğaz kültürü sonucuna göre normal flora bakterileri üredi çıktı.Ne…

Boğaz kültürü sonucuna göre normal flora bakterileri üredi çıktı.Ne anlama geliyor?

Tahlil.Com Cevabı:

Boğaz kültürü sonucunda normal flora bakterileri bulunduğunun belirtilmesi normal bir durumdur.Bir hastalık göstergesi değildir.

A
SORU SOR

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

DİĞER SORULAR

10+5haftalık gebeyım antı cmv lgg pozıtıf cıktı daha sonra cmv lgg avidite testı istendı hıgh aviditiy (yüksek avidite) 90.11 negatıf cıktı acaba tahlıl sonucuna gore enfeksiyonu gebelıkten once mı yoksa…

17/02/2020
10+5haftalık gebeyım antı cmv lgg pozıtıf cıktı daha sonra cmv lgg avidite testı istendı hıgh aviditiy (yüksek avidite) 90.11 negatıf cıktı acaba tahlıl sonucuna gore enfeksiyonu gebelıkten once mı yoksa…
Cevap: CMV IGG Yüksek Avidite test sonucu korkulacak bir durum değildir.Söz konusu enfeksiyonun önceden geçirildiği  ve hamilelikte bebeğe olumsuz bir etkisi olmayacağı bilgisini vermektedir.Aşağıda…
DEVAMINI GÖR
HGB:13,3 HCT:39,5 PLT:247 WBC:8,36 RBC:4,8 MCV:83,3 MCH:27,7 sonuçlar normal mi acaba cinsiyet kız yaş 11

17/02/2020
HGB:13,3 HCT:39,5 PLT:247 WBC:8,36 RBC:4,8 MCV:83,3 MCH:27,7 sonuçlar normal mi acaba cinsiyet kız yaş 11
Cevap: Bizlere sormuş olduğunuz tahlil sonuçları  hemogram  diğer adıyla da kan sayımı testinde yer alan parametrelerden sadece birkaçı.Kan sayımı tahlilinin ekibimizce sağlıklı olarak…
DEVAMINI GÖR
EGM personeli olmaya hakkazandim heyete girdim endokolonoji akş 106 cıktı OGTT yaptılar açkarnına 67. ardindan 75 gr şeker yüklediler 1 saat sonra 173. 2 saat ise 87 cıktı. HB A1C ise 5.40

17/02/2020
EGM personeli olmaya hakkazandim heyete girdim endokolonoji akş 106 cıktı OGTT yaptılar açkarnına 67. ardindan 75 gr şeker yüklediler 1 saat sonra 173. 2 saat ise 87 cıktı. HB A1C ise 5.40
Cevap: Merak etmeyin test sonuçları işe girmenizi tehdit eden bir tablo sergilemiyor.İçiniz rahat olsun.
DEVAMINI GÖR
11:53rnKreatinin (İdrarda)92.84rn13.01.2020 11:48rnKreatinin 0.81rnreferans deg:0.67 1-17rn13.01.2020 11:48rnKan üre azotu (BUN)17.310 - 43rnreferans deg:10:43r

16/02/2020
11:53rnKreatinin (İdrarda)92.84rn13.01.2020 11:48rnKreatinin 0.81rnreferans deg:0.67 1-17rn13.01.2020 11:48rnKan üre azotu (BUN)17.310 - 43rnreferans deg:10:43r
Cevap: Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik veya sapma görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.Doktorunuz gerek görürse ilave tahliller…
DEVAMINI GÖR
24+4 günlük hamileyim cmv igg pozitif 117.1 cmv igm igm pozitif 2.24 cmv avidite 29.16 cıktı. Yorumlarsaniz sevinirim.

16/02/2020
24+4 günlük hamileyim cmv igg pozitif 117.1 cmv igm igm pozitif 2.24 cmv avidite 29.16 cıktı. Yorumlarsaniz sevinirim.
Cevap: CMV avidite ile ilgili uzmanlarımızın yazdığı yazıda detaylı bilgiler bulabilirsiniz.CMV avidite:
DEVAMINI GÖR
Polislik için sağlık raporu aldım kan tsh değerim 0.395 çıktı

15/02/2020
Polislik için sağlık raporu aldım kan tsh değerim 0.395 çıktı
Cevap: Bir tiroid bezi tahlili olan TSH hormonu değeri düşük çıkmış.Tabii burada asıl olan testin çalışıldığı laboratuvarın referans değerleridir.TSH düşüklüğü normal…
DEVAMINI GÖR
CA153 DEGER 17.4U/MLrnCA125 DEGER 8U/MLrnCA199 DEGER 11.39U/MLrnCEA KARSİNOEMBRİYONİK ANJITENrnDEGER 0.57NG/ML

15/02/2020
CA153 DEGER 17.4U/MLrnCA125 DEGER 8U/MLrnCA199 DEGER 11.39U/MLrnCEA KARSİNOEMBRİYONİK ANJITENrnDEGER 0.57NG/ML
Cevap: Raporda belirtilen referans değerleri de vermelisiniz.Bu konuda sitemizde soru sorma aşamasında sürekli uyarılarda bulunuyoruz.Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz. Tahll.com'a soru…
DEVAMINI GÖR
Merhaba tiroid biyopsisinde benign adenomatoid nedir acaba ?

15/02/2020
Merhaba tiroid biyopsisinde benign adenomatoid nedir acaba ?
Cevap: Benign iyi huylu anlamına gelir.Korkulacak bir durum yok sonucunuzda.ç
DEVAMINI GÖR
WBC 12,06rnMCH 32,0rnMON%14,9rnNEU6,70rnMON1,80rnRDW.SD47,8rnAMİLAZ(SERUM)27rnCEA 4,72rn

14/02/2020
WBC 12,06rnMCH 32,0rnMON%14,9rnNEU6,70rnMON1,80rnRDW.SD47,8rnAMİLAZ(SERUM)27rnCEA 4,72rn
Cevap: Kan sayım tahlili diğer adıyla da hemogram testi sonucuna göre WBC yani lökosit yüksekliği olduğu görülüyor.Anlayacağınız dille akyuvarlar normalden yüksek diyebiliriz.WBC…
DEVAMINI GÖR
 ferririn degerim devamli düşük cikiyor simdiki deger24 Daha onceki 11 di RBC 6.19 HCT 49.1 MCV79.3 MCH 26.7d

14/02/2020
ferririn degerim devamli düşük cikiyor simdiki deger24 Daha onceki 11 di RBC 6.19 HCT 49.1 MCV79.3 MCH 26.7d
Cevap: Depo demirinin düşük olduğunu gösteren bir bulgu bu.Bu durumda doktorunuz gerek görür ise bir tedavi başlayabilir.
DEVAMINI GÖR
TÜM CEVAPLANMIŞ SORULAR
Sarı Humma Hastalığı ve Belirtileri Nelerdir?
Sarı humma, çoğunlukla Afrika ve Güney Amerika bölgesinde yayılış gösteren ve öldürme oranı oldukça yüksek bir hastalıktır
KOAH Hastalığının Belirtileri Nelerdir?
KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) son zamanlarda artış gösterirken kış aylarının yaklaşmasıyla dikkat edilmesi gereken hastalıklardan bir tanesi
Balık Tüketin..Kalp Sağlığını Koruyun!
Beyaz etlerden balığı tüketimi, vücut sağlığı için oldukça önemli katkılara sahiptir
Meme Kanseri Tanısı İçin Gerekli Tahliller
Meme kanseri kadınlar ağırlıkta olmak üzere erkeklerde de görülen bir kanser türüdür
Metobolik Sendrom Şüphesinde Yapılan Tahliller Nelerdir?
Metabolik sendrom, pankreastan salınan insülin etkilerine direnç sonucu oluşur
Çörek otu Alerjiye de Deva Oldu
Çörek otu, ölüm hariç her derde deva olarak bilinen bir bitkidir
Sağlığınızı Yelek Giyerek Koruyun!
Havalar soğuyor ve evler artık ısınmaya başladı
Spina Bifida Hastalığı Nedir?
Spina Bifida, bebek henüz anne karnındayken başlayan, omurga açıklığı hastalığıdır
Demir Eksikliği Anemisi Nedir, Tedavide Nelere Dikkat Edilmeli?
Özellikle az gelişmiş ülkelerde ve gelişmekte olan ülkelerde daha sık görülen bu anemi (halk dilinde kansızlık) çeşidi dünyada 500 milyon civarı insanda vardır
Stresin Sağlığımız Üzerindeki Olumsuz Etkileri Nelerdir?
Stres vücutta kortizol hormonunun salgılanmasına neden olur
Kalsiyumun Önemi, Hangi Yiyeceklerde Bulunur ve Fazlası Zararlı Mıdır?
Kalsiyum vücutta en çok bulunan ve D vitaminiyle emilen bir mineraldir
Kolesterol Nedir ve Yüksek Kolesterolden (Hiperlipidemi) Korunma Yolları Nelerdir?
Kolesterol: beyin, sinirler, kalp, kaslar, karaciğer, bağırsaklar başta olmak üzere tüm vücutta yaygın olarak bulunur