Hpv patoloji sonucu 11053

Yayın Tarihi : 2022/07/07 14:22 • Güncelleme Tarihi : 2022/07/07 15:08

Merhaba. Aşılama tedavisi için rutin bir test olan smear testi yaptırdım. Hpv sonucu çıkmış. Negatif yada pozitif gibi bir değer yazmıyor. Sadece 11053 gibi bir rakam var ve referans dışı olarak gösteriyor. Korkuyorum açıkçası. Yardımcı olabilir misiniz


Tahlil.com Cevabı :

Merhabalar, sonucunuzu değerlendirdik. HPV yönünden muhtemelen size hpv dna PCR testi yapılmış. Ancak belirttiğiniz üzere normal olarak değerlendirilen referans değer belirtilmemiş, tabii gönderdiğiniz sonuç e nabız sonucu.
E nabız sonuçları genelde bu tür detaylı testler için çok kısa ifadeler içermekte olup değerlendirme için her zaman yeterli değildir. Aslında orjinal test raporunu bizimle paylaşmış olsaydınız çok daha detaylı değerlendirme yapardık.
Mümkünse ilgili hastaneden detaylı HPV PCR test raporunu istemeniz ve bunu göndermeniz  yorumlama konusunda çok daha yardımcı olacaktır.
Ancak 11053 gibi bir değer verilmesi ise bu virüse dair DNA olduğu anlamına da gelebilir. Bir değer belirtildiğine göre. PAP smear olarak da bilinen hpv yönünden bir test size yapılmışmıydı? Normalde önce PAP smear testi yapılıp bu test pozitif çıkınca PCR testi istenir. 

Ancak her durumda şu anda panik olmanızı gerektiren bir durum yok.HPV testi  henüz kanserin oluşmadığı durumlarda erken tanı için çok yararlı. Sonuç olarak HPV test sonucunuzu detaylı rapordan inceleyecek kadın doğum doktorunuz size en doğru bilgiyi verecektir. 

Eğer detaylı raporu alabilirseniz lütfen soru sor sayfasına gerek kalmadan bize [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.Sonucunuzu değerlendirmekten mutluluk duyarız. Sağlıklı günler dileriz.

Sizin de benzer bir sorunuz varsa uzmanlarımıza 7/24 sorunuzu sorabilirsiniz.
Tıklayın, Hemen Sorunuzu Sorun.


Bu Gönderiye 0 Adet Yorum Gelmiş
?