İstirahat halindeyken vücudumda seğirmeler oluyordu ekte ki tahlilleri yaptırdım. Doktor normal dedi ama halen az da olsa devam ediyor. ALS açısından beni çok korkutuyor bu durum.

Yayın Tarihi : 2021/01/04 09:44 • Güncelleme Tarihi : 2021/01/04 10:23

Hocam merhabalar yaşım 32 Kasım ayı ortasından beri istirahat halindeyken vücudumda seğirmeler oluyordu ekte ki tahlilleri yaptırdım. Doktor normal dedi ama halen az da olsa devam ediyor. ALS açısından beni çok korkutuyor bu durum. güçsüzlük kaybım yok ama panikatak var bende ondan dolayı olur mu bu seyirmeler acaba ?


Tahlil.com Cevabı : Öncelikle geçmiş olsun.Evet ALS hastalığı vücutta seyirmeler ile kendini gösteebilir. Yaptırdığınız tahlilleri inceledik.Hepsi normal. Ancak ALS tanısı için bu konuda uzmanlaşmış bir nöroloji uzmanına gitmeniz gerekebilir.Bu hastalık için doktorunuz bir şüphe duyarsa bir takım ilave tahliller de isteyecektir.
Sadece bu tahliller ALS tanısı için yeterli olmaz.Ancak dediğimiz gibi doktorunuzun yapacağı fizik muayene ve sizin öykünüzü dinlemesi sonrası ancak şüphe duyar ise ALS ye yönelik ileri tetkikler isteyebilir.
Bu tetkiklerin başlıcaları aşağıda belirtilmiştir.

1.Elektromiyogram (EMG)
2.Gerekirse  Manyetik rezonans görüntüleme (MRG)
3.Gerekirse Lomber ponksiyon (İğneyle belden girilip omurilikten sıvı alma işlemi)
4.Gerekirse Kas biyopsisi

Bu nedenle şikayetleriniz devam ederse tercihen üniversite hastanesinde görevli ve ALS konusunda uzmanalşmış bir nöroloji uzmanına muayene için başvurabilirsiniz.
Panik atak yönünden de bir psikiyatri uzmanınca kontrol edilmeniz gerekebilir.

Sizin de benzer bir sorunuz varsa uzmanlarımıza 7/24 sorunuzu sorabilirsiniz.
Tıklayın, Hemen Sorunuzu Sorun.


Bu Gönderiye 0 Adet Yorum Gelmiş
?