Merhaba. Gözümün içini yıkmak için…

05.08.2018 01:13
Merhaba. Gözümün içini yıkmak için musluğa gittim yanlışlıkla sıcak su açılmış ve farkında olmadan sıcak suyla gözümün içini yıkadım. Herhangi bir zararı olur mu ? Göze zarar verir mi ?

Tahlil.Com Cevabı:

Kaynar su olmadıkça göze zarar vermez.Musluktan da kaynar su akmaz.Yine de bu tür durumlarda dikkatlı olmanızı öneriyoruz.

A
SORU SOR

DİĞER SORULAR

Adet düzensizliğim ve gebe kalmakta zorluktan dolayı test sonuçlarım FSH;18,81 LH:4,83 EROLAKTİN:7,06 PROLAKTİN:6,34 TSH: 1,20 KİST FALAN YOK 26 YAŞINDAYIM İKİ GEBELİĞİM OLDU AMA KALBİ DURDUĞU VE GELİŞİM…

17/08/2018
Adet düzensizliğim ve gebe kalmakta zorluktan dolayı test sonuçlarım FSH;18,81 LH:4,83 EROLAKTİN:7,06 PROLAKTİN:6,34 TSH: 1,20 KİST FALAN YOK 26 YAŞINDAYIM İKİ GEBELİĞİM OLDU AMA KALBİ DURDUĞU VE GELİŞİM…
Cevap: Bilhassa kadınlar olmak üzere tüm hormon tetkik ve tahlillerinin değerlendirilip yorumlanma aşamasında yapılan testlerin referans değerleri, tahlil için kanın adetin hangi döneminde…
DEVAMINI GÖR
Merhaba.mide rahatsizligimdan dolayı endoskopi oldum.helikobakteri çikti.ama onun yanı sira .aktivasyon ve inflamasyon da pozitif çıkti.acaba ne anlama geliyor.

16/08/2018
Merhaba.mide rahatsizligimdan dolayı endoskopi oldum.helikobakteri çikti.ama onun yanı sira .aktivasyon ve inflamasyon da pozitif çıkti.acaba ne anlama geliyor.
Cevap: Helicabacter pylori bakterisinin yol açtığı midede gastrit bulguları anlamına geliyor.Midede ilyihabi bir durum şeklinde özetleyebiliriz.
DEVAMINI GÖR
Merhaba benim tahlil sonucumda total bilirubin=2.1direkt bilirubin=0.31AST=19ALT=18 acaba bir sorun var mi.cevaplarsanız sevinirim

16/08/2018
Merhaba benim tahlil sonucumda total bilirubin=2.1direkt bilirubin=0.31AST=19ALT=18 acaba bir sorun var mi.cevaplarsanız sevinirim
Cevap: Yapılan kan tahlilinde bilirubin değeri yüksek çıkmış. Bilirubin yüksekliği bir çok nedene bağlı olabilir.Konunun araştırılması için muhtemelen doktorunuz ilave tetkikler…
DEVAMINI GÖR
Hocam iyi gunler 36 yasindayim monosit kan sayimim 0.56 cikti her hangi bir sikinti varmidir

16/08/2018
Hocam iyi gunler 36 yasindayim monosit kan sayimim 0.56 cikti her hangi bir sikinti varmidir
Cevap: Tahlil.com'a sorduğunuz test sonucu  tam kan sayımı olarak de bilinen hemogram testi parametrelerden sadece biri.Asla tek başına hastalık varlığı hakkında bilgi vermez.Hemogram yani kan sayımı testinin…
DEVAMINI GÖR
Iyi gunler romatizma icin tahlil istediler ve sonuclar su sekilde antinukleer negatif,sedimentasyon 97,crp 119,rf 15 acaba yorumlayabilir misiniz simdiden tedekkur ederim

16/08/2018
Iyi gunler romatizma icin tahlil istediler ve sonuclar su sekilde antinukleer negatif,sedimentasyon 97,crp 119,rf 15 acaba yorumlayabilir misiniz simdiden tedekkur ederim
Cevap: Sedimantasyon testi ile birlikte CRP testinin yüksek çıktığı durumlarda ilk olarak akla enfeksiyon ihtimali gelir. Her 2 testin de yüksekliği hangi durumlarda olabilir konusunda aşağıdaki…
DEVAMINI GÖR
Merhaba 20 yıl hepatit b taşıyıcısıyım,halsiz hissettiğim için doktora gittim,değerlerimİ yorumlayabilirmisiniz? HBS AG 5468.67 POZİTİF ANTİ HBS 46,8 HBE AG 0,392 NEGATİF ANTİ HBE 0,01 POZİTİF ANTİ HBC…

16/08/2018
Merhaba 20 yıl hepatit b taşıyıcısıyım,halsiz hissettiğim için doktora gittim,değerlerimİ yorumlayabilirmisiniz? HBS AG 5468.67 POZİTİF ANTİ HBS 46,8 HBE AG 0,392 NEGATİF ANTİ HBE 0,01 POZİTİF ANTİ HBC…
Cevap: Halsizlik hissetmeninizin bir çok nedeni olabilir.Ancak belirtiğiniz sonuçlar hepatit B taşıyıcılığınızın devam ettiğini gçstermekte.Halsizlik yönünden doktorunuz ilave…
DEVAMINI GÖR
Eritrosit(rbc) değerim 9 ,epitel değerim 16 çıktı. Bu ne demek oluyor?

16/08/2018
Eritrosit(rbc) değerim 9 ,epitel değerim 16 çıktı. Bu ne demek oluyor?
Cevap: İdrar tahlilinde normalin üstünde epitel hücresi görülmesi olağan değildir. Ancak bunun bir çok  nedeni olabilir.Bu konuda Tahlil.com doktorlarının yazdığı yazıyı…
DEVAMINI GÖR
Lomber mr incelemesi; lomber intervertebral disklerde dejeneratif sinyal intensite degisiklikleri mevcuttur.rnL4_L5intervertebral diskinde non-kompresif diffüz izlenmis olup sag nöral foremen inferiordan…

16/08/2018
Lomber mr incelemesi; lomber intervertebral disklerde dejeneratif sinyal intensite degisiklikleri mevcuttur.rnL4_L5intervertebral diskinde non-kompresif diffüz izlenmis olup sag nöral foremen inferiordan…
Cevap: MR sonucunuz normal çıkmamış.Bunu en güzel şekilde şikayetlerinizi bilen ve fizik muayenenizi yapan doktorunuz yorumlamalıdır.Tercihen bir beyin cerrahisi doktoruna başvurmanızı öneriyoruz.Bel…
DEVAMINI GÖR
T3 1.27//T4 1.23TSH BİRAY ÖNCE 2.95 BİRAY sonra 5.49 ANTİ TPO 57 anti tiroglobulin 174 bu arada adet düzenleyici ilaç kullanıyorum

16/08/2018
T3 1.27//T4 1.23TSH BİRAY ÖNCE 2.95 BİRAY sonra 5.49 ANTİ TPO 57 anti tiroglobulin 174 bu arada adet düzenleyici ilaç kullanıyorum
Cevap: Tahlil sonuçlarınızı inceledik. Belirtiğiniz sonuçlar otoimmün bir tiroid bezi hastalığınız olabileceğini gösteriyor.Bu durumda bir endokrinoloji uzmanına başvurmanızda yarar var.TSH…
DEVAMINI GÖR
hocam trigliserid 222,RBC 5,51,LDL 148,5,BASO 0,05,HGB 16,54HCT 50,9 HDL 38,9 DEMİR BAĞLAMA KAPASİTESİ DÜŞÜK ÇIKTI..SİZCE normalmi?

16/08/2018
hocam trigliserid 222,RBC 5,51,LDL 148,5,BASO 0,05,HGB 16,54HCT 50,9 HDL 38,9 DEMİR BAĞLAMA KAPASİTESİ DÜŞÜK ÇIKTI..SİZCE normalmi?
Cevap: Bazı kan sayım parametreleriniz yüksek. Sonuçlarınızda kan fazlalığı bulguları var.Kan fazlalığı olarak değerlendirdiğimiz durum ise, kan sayımı yani hemogram tahlilinde RBC, HCT,HGB değerlerinin…
DEVAMINI GÖR
TÜM CEVAPLANMIŞ SORULAR
Reflü Nasıl Teşhis Edilir?
Reflü günümüzde sıklıkla gündeme gelen popüler bir hastalıktır
Üst Kollarda Biriken Fazla Kilolarda Kurtulmanını Pratik Yolları
Fazla kiloların en kötü huylarından birisi de belirli bölgelerde birikerek, vücut oranını bozmasıdır
Beyin Egzersizlerinizi İhmal Etmeyin!
Yaz aylarının yaklaştığı ve hava sıcaklığının gitgide yükseldiği şu günlerde fazla kilolarla mücadele de hız kazandı
Prostat Nedir?
Prostat sperm taşıyan sıvıyı salgılayan bir bezdir
Araç Tutmasına Karşı Alınabilecek Önlemler Nelerdir?
Araç tutması veya halk arasında yaygın olarak kullanılan ismiyle yol tutması
Anti-dsDNA Testi SLE Tanısında Önemlidir
Anti-dsDNA testi, otoimmun bir hastalık olan  Sistemik lupus eritematosus (SLE) tanısı ve izlenmesinde,  hastada SLE ile ilişkili belirtiler olduğunda (artrit, döküntü, yorgunluk ve bozulmuş…
Yorgunluğumuzu Üzerimizden Nasıl Atabiliriz?
Günümüzde özellikle yoğun tempoda çalışanlar için yorgunluk çok önemli bir sorundur
Doku Mühendisliği ve Yapay Deri Nedir?
Hızla gelişen teknolojiyle birlikte bilim dünyasına her geçen gün yeni alanlar ekleniyor
Bakteriyel vajinoz Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?
Bakteriyel vajinoz diğer ismiyle bakteriyel vajinozis, Gardnerella vaginalis veya diğer ismiyle Haemophilus vaginalis bakterisinin sebep olduğu bir rahatsızlıktır
Mide Fıtığı (Hiatal Hernia) Nedir?
Diyafram kasındaki deliğin zayıf veya gergin olması nedeniyle midenin bir bölümü bu boşluktan göğüs bosluğuna çıkıntı yaparsa bu hastalığa  mide fıtığı adı verilir
Andropoz Nedir?
Andropoz erkeklerde 45 yaştan sonra görülebilen ve kadınlardaki menopoza benzer bir durumdur