Gebelikte Egzersiz

Yayın Tarihi : 2016/03/18 14:55 • Güncelleme Tarihi : 2016/03/18 14:55 •
Düzenli olarak egzersiz yapmakinsan vücudu için çok önemlidir
Gebelikte Egzersiz

Düzenli olarak egzersiz yapmakinsan vücudu için çok önemlidir. Egzersizin insan ömrünü uzatmakta olumlu etkiyaptığı bilinmektedir. Gebelik döneminde de riskli bir durum olmadığı sürece hamilelerindoktorlar tarafından egzersiz yapmaları önerilir. Gebelikte egzersizlere 3.aydan sonra başlanmalıdır.

 

Gebelik döneminde yapılanegzersizlerin anne adayları için faydaları çoktur. Egzersiz yapan anneadaylarının gebeliğe bağlı sorunlarında (uyku problemi, bel ve sırt ağrılarıgibi) azalma görülür. Yapılan egzersiz sayesinde sezeryanla doğum riski azalırve normal doğum oranı artar. Anne adaylarının kendilerine olan güveni artar.Psikolojik ve fiziksel olarak kendilerini daha iyi hissederler. Aynı zamanda solunumve dolaşım sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olur.

 

Her anne adayının kendine uygunyapabileceği egzersizler vardır. En uygun ve en kolay egzersiz yürüyüştür.Yavaş veya hızlı tempoda yaklaşık yarım saat yürümeniz yeterli olacaktır.Yürüyüş esnasında kendinizi yormayacak ve aşırı şekilde terlememeye özengösterecek şekilde bir yürüyüş olmasına dikkat edilmelidir. Gebelikte tavsiyeedilen bir başka egzersizde yüzmedir. Her ay kolay bir şekilde yapılabilir.Gebelikte egzersiz yaparken beslenmeye de dikkat edilmelidir. Sıvı ihtiyacıartacağından günde yaklaşık 8-12 bardak su içilmelidir. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?