A-Z Filtre

VDRL TESTİ (Venereal disease research lab testi)


Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan olan Sifilis tanısında kullanılan non-spesifik bir testtir.
Sadece erken ve geç dönem sifilis lezyonlarında bulunmaz, aynı zamanda latent subklinik sifilis tanısında da kullanılır.
Non-spesifik testlerdeki pozitiflik spesifik testlerle doğrulanmalıdır.
Ayrıca epidemiyolojik çalışmalarda da yol göstericidir.




Bu Gönderiye 18 Adet Yorum Gelmiş
Busra solak:

Anti hbc İGG macro =7. 21nAnti hbs makro=1000. 00 nedir yardimci olurmsnz


Cevap:

Hepatit B taşıyıcılı yönünden bulgu veriyor sonuçlar.

huseyinkaplan155:

merhaba hocam
22.01.2015
HBV-DNA(PCR) Pozitif 13.866

02.06.2015
HBV-DNA(PCR) Pozitif 14.020

26.10.2015
HBV-DNA Poz
AntiHbc Total 13.83 poz
hbsag(elisa) 4999.25 poz
AntiHAVıgg 11.81
Anti Hbe 0.01 poz
anthbs 0.09 neg
anti hcv 0.11 neg
anti hıv 0.09


Cevap:

Bu sonuçlara göre Hepatit B taşıyıcılı devam etmekte

zeliha_tekinkoca:

hbsag-pozitif 2896
anti hbs-negatif
anti hbc total-pozitif
antihbcıgg-pozitif
antihbcıgm-negatif
antihbe-pozitif
hbe ag-negatif
tahlil sonuçlarım bu bulaştırıcılık düzeyi ne hemşireyim devlet veya özel hastanede çalışmama engel olurmu acil cevap yazarmısınız teşekkürler


Cevap:

Hemşire Hanım bu değerler asla çalışmanıza engel değildir.Taşıyıcı olmanız işinizi yapmanızda problem oluştırmaz.

Ozdnbdr:

HBe Ab pozitif
Hbs ag 72.99
Anti hcv 0.16
Hbe ag negatif
Anti hbs (2.00
Hbv dna7.3*10.2ıu


Cevap:

Sonucunuzu değerlendirdik. Hepatit B enfeksiyonu yönünden HBS Ag ve HBV DNA testiniz pozitif çıkmış.
Taşıyıcı olabilirsiniz.

Hepatit testlerinin değerlendirilmesi ve yorumu hakkında aşağıdaki yazımızın ilginizi çekeceğini umuyoruz. Bu konuda sorulmuş benzer sorular ve cevapları da görebilirsiniz...

Hepatit testleri nedir ve nasıl yorumlanır?


bymarduk:

Şüpheli iliskiden tam 5 ay sonra test yaptirdim.HBsAg testim temiz cikti,bagisikligim yoktu..o yuzden aşı yaptirmayi düşünuyorum.Aşı icin 6.ayı beklemeli miyim.Yoksa gecen süre(5ay) yeterli midir?


Cevap:

Şüpheli ve korunmasız cinsel ilişki sonrası HIV enfeksiyonuna yakalanacağı şüphesi ve endişesiyle HIV testi yaptıran veya yaptırmak isteyen bir çok Tahlil.com okurundan benzer sorular geliyor.

Tahlil yorumlayan sitemizde sürekli yaptığımız bir uyarıyı tektar hatırlatmakta fayda görüyoruz .
HIV şüphesi nedeniyle asla  kendi başınıza test yaptırmayın.Gereksiz yere özel laboratuvarlara para harcayarak masrafa girmeyin ve vakit kaybına uğramayın.

Şüpheli bir durumunuz varsa bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurun  ve muayene sonrası gereken tahlilleri onun kontrolünde yaptırın.
Aşağıdaki yazımızda şüpheli ilişki sonrası hangi HIV testinin ne zaman yapılacağına dair gerekli bilgileri bulabilirsiniz.
 

 

bymarduk:

İlişkiden 120 gün sonra elisa testi yaptırdım...HbsAg negatif çıktı.Daha sonra (180. gün) test yaptırmama gerek var mı?


Cevap:

HBS AG tahlil sonuçlarınız normal, doktorunuz gerek görmedikçe bir daha test yaptırmanıza gerek yok,


albayrak_enes:

Hbs Ag => Negatif => 0.10
Anti Hbs => Pozitif => 536.34
Anti Hbc Igm => Negatif => 0.068 Birim=COI
Anti Hbc Igg => Negatif => 1.87 Birim=COI Negatif>1.0 COI Pozitif<=1.0 COI
Anti Hav Igg => Negatif => 7.21 Birim=IU/L
Anti Hcv => Negatif => 0.02
Hocam tahlillerimi yorumlar mısınız ?


Cevap:

Hepatit test sonuçlarınızı değerlendirdik.
Sizde Hepatit B ye karşı bağışıklık yani koruyuculuk oluşmuş.
Bu sonuç iki nedene bağlı gelişebilir.
Aşağıda olası iki nedeni görebilirsiniz.

1.Daha önce Hepatit B aşısı olmuşsunuz.Olduğunuz aşıya bağlı olarak bağışıklık gelişmiş.Bu nedenle Anti HBS testiniz pozitif çıkmış. 
2.Önceden Hepatit B enfeksiyonu geçirmişsiniz ve sonrasında da vücudunuz buna karşı bağışıklık oluşturmuş.

Her iki durumda da şu anda  bir hastalığınız bulunmadığını gösterir sonucunuz, korkulacak bir durum yok.

elifyildiz:

merhabalar1966 doğumlu bayanım.
normal değer birim açıklamalar
Anti Hbs 20,52 POZİTİF 0,0-10,0 Negatif IU/mL(
HBsAg 761,94 POZİTİF 0,0-1,0 Negatif COI (on yıldır ara ara yaptırdığım test sonucu NEGATİF) uc ay önce ve geçen hafta yaptırdığım test POZİTİF

SAYGILAR


Cevap:

Hepatit B taşıyıcılığı yönünden incelenmeniz gerekir, enfeksiyon hastalıklarına gitmenizi öneririz..

nehir2323:

AFP 3,56 0,01 - 9
ALP 121,00 0,01 - 500
30 - 150
ALT. 17,00 0 - 55
ANTİ HBE 0,02 0 - 1
ANTİ-HBS 0,42 0 - 10
ANTİ-HCV 0,12 1,45 - 1000
AST 17,00 5 - 40
GGT 11,00 7 - 36
HBE AG 0,38 0 - 1
HBS AG 3904,99 0,01 - 10
.hbv taşıyıcıyım.tahlili yorumlar mısını?.Hbe ve anti hbe negatif mi pozitif mi?kötü mü?


Cevap:

Hbe ve anti hbe negatif olarak görülüyor.Sonuçlarınız Hepatit B taşıyıcısı olduğunuzu doğruluyor

sevgituruncel:

merhabalar,

hepatit a-b-c ve hiv için erken tanı testleri var mıdır? tam 2 ay önce vajinal prob muayenesinden hastalık kapma şüphesine düştüm. 3 ay beklemek zorunda mıyım?

teşekkürler


Cevap:

Tahlil.com'da merak ettiğiniz konuya dair bir çok soru cevaplandı ve yazı yayınlandı.Arama motorumuzu kullanarak konuya dair merak ettiğiniz bilgileri bulabilirsiniz.

Tahlil.com'un arama motorunu kullanarak site içinde dilediğiniz konuyu araştırmak için tıklayınız....


mehmet-nergiz-38:

HBs Ag     Negatif             

Anti HCV     Negatif             

Anti HIV     Negatif             

Anti HBc IgM     Negatif 42.gün testi hocam hepatitler için yeterli mi ?


Cevap:

Sonuçlarınız negatif. Herhangi bir problem görünmüyor.

okyanus.2.1:

hocam 2 gün önce eliza testi oldum VDRL-RPR NEGATİF -

Eliza

Anti HBs

(Mikropartikül)

0,00 Negatif 0 - 10

HBsAg 0,26 mIU/mL 0 - 2

HCV

(Kemoluminesans

veya benzeri)

0,15 Negatif mIU/mL 0 - 1

Anti HIV 0,11 mIU/mL 0 - 1 bana hpt b aşısı olmamı söyledi aşı oldum sonra yan etki yapmasın


Cevap:

Tahlillerinizi inceledik, sonuçlarınız normal.Bir sorun görülmüyor. Aşı olmanızda bir sakınca yok


keles.serife.89:

Sağlıkçıyım 3 doz hepatit b aşım var koruyuculuğu 1000 üzeri çıkmıştı 7 ay önce nikah için kan verdğimde herhangi bi sorun yoktu ancak gebelikte torch için kan verdiğimde hbsag pozitf çıktı hbsag 1000 antihbs negatif hbv dna 171.502 ıu/ml alt:14 ast:16 hbeag(-) antihbe (4.5)(+)


Cevap:

Açıkçası sonuçlara anlam veremedik, Hepatit B aşısı olduğunuzu ve koruyuculuğunuz olduğunu belirtiyorsunuz.Ama sonuçlar böyle söylemiyor.Koruyuculuk falan yok, üstelik de Hepatit B enfeksiyonu geçirmekte olduğunuzu veya taşıyıcısı olduğunuzu gösteriyor sonuçlar

deamon._.hell:

merhabalar hocam.babama birisinden hepatit b bulaşmış.kolesterol hastası rasuvastatin kullanıyor.anneme de bulaşma imkanı var mı?ne yapabilirler?kardeşim ve bana doğduğumuzda aralıklarla hepatit aşısı yaptırılmış.bize de bulaşmış mıdır?napmamız lazım nolur bilgilendirin.teşekkr ederim..


Cevap:

Tabii ki annenize bulaşabilir, bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurmasında yarar var.Gereken tahlilleri yaptırıp uyarılarda bulunacaktır.

hiphop-5050:

kan testi sonuçlarım lütfen ne anlama geldıgını sölermısınız.

SGOT 51.6 ( Referans <-50 U/L )

SGPT 78.8 ( Rfrns <-50 U/L )

TOTAL BİLİRUBİN 0.5 ( Rfrns 0.3 - 1.2 )

DİREKT BİLİRUBİN 0.2 ( <0.2 )

İNDİREKT BİLİRUBİN 0.30 ( 0- 0.8 )



HBsAg P-35.4 Negatf -1 ve <1

Pozitif ->1


Cevap:

Hepatit B enfeksiyonu yönünden HBS Ag testiniz pozitif çıkmış.Enfeksiyonu yeni geçiriyor olabilirsiniz veya taşıyıcı da olabilirsiniz.İlave testlere de gerek olacaktır durumunuzu değerlendirmek için.Bir enfeksiyon hastalıkları uzmanı veya gastroenteroloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

   Hepatit testlerinin değerlendirilmesi ve yorumu hakkında aşağıdaki yazımızın ilginizi çekeceğini umuyoruz. Bu konuda sorulmuş benzer sorular ve cevapları da görebilirsiniz bu bağlantıda....

Hepatit testleri nedir ve nasıl yorumlanır?



bosnakoqlu35:

HBsAg NEGATİF - 0.766 COI



Anti - HCV NEGATİF 0.057 COI



ŞžÂžÃ‚Âžüpheli İlişkiden 110.Günden Sonra Yapılan Bu Testlerim Kesinmidir Değerleri Normalmidir ? Birdaha Yaptırmalımıyım Yoksa Konuyu Kapatabilirmiyim ?


Cevap:

HIV testiniz normal, doktorunuz gerek görmedikçe bir daha test yaptırmanıza gerek yok,

HIV testi ile ilgili  Tahlil.com'a sorulmuş yüzlerce soru, verilmiş cevap ve yayınlanmış yazıları okumak için tıklayınız..
http://tahlil.com/tag/hiv


zzamane83:

merhaba hocam cevap verirseniz çok mutlu olurum. Anti Hbs sonucum: 2 birim mlu/l referans 0-10 Anti Hcv sonucum: 0.35 birim s/co referans 0-0,9 Hbs Hg sonunucum : 0.61 birim s/co referans 0-0,09


Cevap:

Referans değerleri ve test isimleri gözden geçirip bir daha sorunuz sorunuzu

Metanet.k-va86:

Kadinda Hepatit B varsa ve tedavi oluyorsa ve eger erkek asi oluyorsa erkek kadina oral sexs yaparsa erkeye gece bilirmi?


Cevap:

Erkekle aşı sonrası Hepatit B antikoru olduysa, koruyuculuk vardır.