50 Yaş ve Üstünde de Cinsellik Önemlidir

Yayın Tarihi : 2018/05/22 10:05 • Güncelleme Tarihi : 2021/11/23 02:28 •

50 yaş  ve üzerinde düzenli cinsellik yaşayan çiftler çok daha sağlıklı bir yaşama sahip olabiliyor

50 Yaş ve Üstünde de Cinsellik Önemlidir

50 yaş  ve üzerinde düzenli cinsellik yaşayan çiftler çok daha sağlıklı bir yaşama sahip olabiliyor. Hatta bu insanların daha genç görünmeleri ve yaşıtlarına göre daha sağlıklı olmaları dikkat çekmektedir. 

Cinselliğin sanıldığının aksine bu yaşlar da çok daha karşılıklı zevk içerdiğini savunan uzmanlar 50 yaş ve üzeri çiftlere de cinsellikten vazgeçmemelerini öneriyorlar.

Cinsellik sadece üremek için değil; insanın kendini mutlu hissetmesi, metabolizmayı hızlandırması, kişinin kendini tatmin ve özgüvenli hissetmesi için de gereklidir. Bu sebeple yaş ilerlese dahi, cinsellik devam etmelidir. 

Düzenli Cinsel İlişkinin Faydaları Nelerdir?

Cinsellik esnasında vücuda gelen sıcaklık hissi ve hareketlere dayalı bir egzersiz halinde olduğu için, insan kasları kolaylıkla gevşer. Bu gevşeme, kasılmalardan kaynaklı ağrıların geçmesi için en önemli unsurlardan biridir. Özellikle yoğun stres altında çalışmak gibi durumlardan meydana gelen baş ağrıları, cinsellik ile geçmektedir. 

Düzenli ilişkiin  elde edilen bulgulara göre insan ömrünü uzattığı ve bağışıklığı  güçlendirdiği de uzmanlarca sıklıkla ifade ediliyor. Çünkü cinsellik esnasında mutluluk hormonu salgılanır ve özellikle iyi neticelenmiş yani her partnerin boşalmayı sağladığı cinsel birlikteliklerde tatmin olma duygusu ve kendini yeterli hissetme duygusu, kişinin özgüvenini tazeler. Bu durumda kişi kendini tazelenmiş ve zinde hisseder. 

Öpüşmek, yüzdeki 27 kasın aynı anda kasılmasını sağlar. Bu durumda yüz egzersizi yapılmış olur ve bu faaliyet düzenli devam ettirildiğinde cildin daha genç ve daha parlak görünmesini sağlar. 

Cinsel ilişki, hareketi fazlaca içinde barındıran, ayrıca adrenalin hormonu sayesinde metabolizmayı hızlandıran bir aktivitedir. Bu durumda vücut, daha hızlı hücre onarır ve tazelenir. 

Cinsel ilişki düzenli olduğunda ve bu durumlar sık yaşandığında, artık vücut daha dirençli, daha genç kalmış olur.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?