Vajina Spazmı Nedir?

Yayın Tarihi : 2018/06/27 01:00 • Güncelleme Tarihi : 2023/08/04 11:43 •

Çiftler arasında yaşanan en önemli sorunlardan birisi kadınlarda vajina spazmıdır. Bu sağlık sorunu cinsel hayata da olumsuz etki yaratmakta olup tanı ve tedavisinin yapılması önem taşımaktadır.
Vajina spazmına dair aşağıdaki yazımızda detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Vajina Spazmı Nedir?

Kadında Vajina Spazmı Nedir?

Çiftler arasında yaşanan en önemli sorunlardan birisi kadınlarda vajina spazmıdır. Bazı kadınlarda korkudan dolayı cinsel ilişkide vajina kaslarında spazm oluşur ve böylece pen*sin vajinaya girmesi önlenir.Bu durumun en önemli etkeni kadınlardaki korkudur. Bu korku bazen yıllar boyunca sürebilir ve kadın bu sürede cinsel ilişkiye giremez.Bazı kadın doğum uzmanları bu durumu çözmek için ameliyatı önerirler.Bu sağlık sorunu vajinusmus olarak da tıbbi olarak adlandırılmaktadır.

Vajina Kasları ve Cinsellik

Kadınların cinsellik yaşama kanalları vajinadır. Vajina esas unsur olsa da, yardımcı unsurlar olmadığı sürece, vajina tam olarak görevini yapamaz. Vajina, kaslı bir yapıdır. pen*sin vajinaya girebilmesi için, vajina kaslarının gevşemesi ve pen*si kabul etmesi gerekir. Bu sebeple cinsellikte ön sevişme denilen unsur önem taşımaktadır. Ön sevişmeyi doğru şekilde uygulayan çiftlerin cinsel hayattan aldıkları zevk ve tatmin de beklenenden çok daha iyi olmaktadır.

Ön sevişme ile gevşeyen, rahatlayan, sevildiğini ve arzu edildiğini hisseden kadının vücudu da ısınır ve gevşer. Bu durumda vajina kasları da açılır ve pen*sin girişi kolay olur.

Vajina kasları yeterince açılmasa da cinsel ilişki gerçekleşebilir. Ancak bu durumda kaslar dışarıdan pen*sin zorlaması ile açıldığından, kanamalar ve cinsel ilişki sırasında ve sonrasında şiddetli ağrılar gözlenir. Kadın, bu ağrıları yaşadıktan sonra cinselliğe karşı ön yargıları oluşur ve asla cinsellikte rahatlayamayacağını ve hiçbir zaman zevk alamayacağını düşünür. Tek taraflı cinsellik de, zamanla cinsel hayatın son bulmasının en sık sebebidir. 

Bu yüzdendir ki; eğer cinsellikte, fiziksel bir problem varsa mutlaka önemsenmeli ve tedavi yolu bulunmalıdır. Bu konıda gerekirse kadın doğum doktorları, psikologlar ve hatta psikiyatri uzmanı doktorlar ortak hareket edip lkişinin sağlığına kavuşmasına ekip bütünlüğü ile birlikte yaklaşmalıdır.

Vajina Kasları Problemi İyileşebilir mi?

Vajina kasları, genelde fizyolojik değil, psikolojk problemler sebebiyle çalışmaz. Bu sebeple sadece kadının değil, çift olarak terapilerin uygulanması, atılacak en doğru adımdır. Neticede kadının rahatlama merkezi erkektir. Çünkü cinsellik, karşılıklı yaşanan bir eylemdir. Bu desteğin alınabilmesi için öncelikle kadın doğum doktorundan, fiziksel bir problem olmadığına dair kesin bilgi alınmalı, sonrasında psikolojik desteğe yönelmelidir.
Doğru tekniklerle birlikte uzmanların kontrolünde doğru tedaviler vajina spazmı yaşayan kadınların tedavisine son derece önemli ve başarılı şekilde tesir edebilmektedir. Bu şekilde çiftlerin evlilik hayatları yoluna girmekte ve cinsel sorunlardan kaynaklanacağı düşünülen olası ayrılıkların da önüne geçilebilmektedir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?