Ailenizin Beslenme Danışmanı Olun

Yayın Tarihi : 2018/06/28 17:29 • Güncelleme Tarihi : 2020/04/04 14:47 •
Beslenme alışkanlıkları ailede başlar ve alışıldığı gibi bir ömür devam eder.
Ailenizin Beslenme Danışmanı Olun

Beslenme alışkanlıkları ailede başlar ve alışıldığı gibi bir ömür devam eder. Yani sağlıklı beslenmek bir alışkanlık meselesidir. Şu diyet bitene kadar sağlıklı besleneyim normal kiloma gelince istediğim her şeyi yerim fikri ne yazık ki yanlış ve yaygın bir durumdur.

Bir nesil öncesine kadar hep güç ve enerji gerektiren işlerde çalışılıp, kasların çokça kullanılması sebebiyle insanlar, daha iri, kilolu olmayı tercih ederlerdi. Özellikle dört mevsimin yaşandığı ve tarım ürünlerinin çok çeşitli olduğu bu güzel ülkede tarım makineleri bu kadar gelişmemişti ve kas gücüne ihtiyaç olurdu. Ancak teknolojinin gelişmesiyle ve şehirleşmenin artmasıyla, insan gücüne olan ihtiyaç azaldı. Bunun yerine daha sağlıksız beslenme, daha hareketsiz bir yaşam geldi. Bu sebeplerden dolayı da artık kilolu olmak yerine daha zayıf olmak tercih edilir oldu. Sağlığı kilo ile ölçmek çok da mantıklı değildir. Kişiler zayıf veya şişman olabilirler, şayet sağlıklılar ise. Ancak zayıflık ve şişmanlık da abartılmamalı tabii ki.

Ülkelerin giderek şişmanladığı bu dönemde, ailenin önemini bir kez daha vurgulamak gerekir. Evde yemek alışkanlığı, gelecek neslin sağlığını ortaya koyacaktır.

Artık bilgiye erişimin çok kolay olduğu bu dönemde, hangi besinin ne işe yaradığı, hangi besinden ne oranda tüketilmesi gerektiği, hangi sıklıkla yenmesi gerektiği bilgileri kolayca öğreniliyor. Bu durumdan faydalanarak bugünden itibaren bir değişim başlatın ve haftalık bir beslenme programı hazırlayın. Ancak bu besinler her vitamini, minerali içeren farklı besin gruplarından oluşsun. İnsan vücudunun ihtiyacı olan her gıdadan biraz biraz yemeye gayret gösterin. Bir süre sonra etkisini fark edeceksiniz. Daha sağlıklı bir aile olarak hem mutlu, hem hayat kalitesi yüksek, aynı zamanda evinizdeki çocuklara iyi bir örnek olarak sağlıklı bir neslin meydana gelmesine katkı sağlamış olacaksınız.

Bu öneriyi sadece kadınlara sunmuyoruz. Yapılan araştırmalar; kadınların stres oranları erkeklere göre iki kat daha fazladır. Bunun sebebi, kadınlara gerek iş, gerek ev hayatında daha çok sorumluluk yüklenmesidir. Erkek de olsa kadın da olsa bir beslenme programı hazırlamak çok kolaydır. Hatta bir uzman yardımı almanız halinde sonuca çok daha rahat ulaşabilirsiniz. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?