Arkadan İlişkinin (an*l ilişki) Tehlikeleri Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2018/09/17 01:08 • Güncelleme Tarihi : 2018/09/17 01:08 •
Arkadan ilişki veya ters ilişki sağlık yönünden tehlikeli bir ilişkidir.Bu ilişki kadınlar için son derece ağrılı olabildiği gibi sağlığa da zararlıdır.
Arkadan İlişkinin (an*l ilişki) Tehlikeleri Nelerdir?

Arkadan ilişki veya ters ilişki tehlikeli bir ilişkidir. an*l ilişkinin ağrısından öte birçok hastalığın bulaşması söz konusudur.
Çiftler genelde ağrısı için bir çare bulurlar ama bazı cinsel hastalıkların bulaşma riskinin yükselmesi nedeniyle uzmanlar genelde ters ilişkiyi tavsiye etmezler.
Bunlara ilave olarak makatta birçok sayıda sinir hücreleri vardır bu nedenle makat kısmı çok hassastır.
Makatta yer alan sfinkter dışkılarken kişinin  isteği ile açılır ve insanın kontrolü altındadır.
Ters ilişkide bu sinir hücreleri hasarlanır ve böylece makattaki istemli sfinkterinin işlevinde sorun çıkar.
Bir süre sonra istemli sfinkter istemeden açılır ve kişi dışkısını tutamaz.
Bu durumda genelde söz konusu kişilerin iç çamaşırlarında her zaman dışkı izleri görülür ve buda istenmeyen bir durumdur.
Bunlara ilave olarak HIV, Hepatit B  gibi bazı viral hastalıklar an*l ilişki yoluyla çok daha kolay bulaşır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
g********** :

Ben birkaçgün önce ilişki yaşadım sonra bilmiyorum psikolejik mi bilmiyorum ama nedense belirtiler var aslında başta yoktu ama aklıma geldikten sonra belietiler göstermeye başladım yani ateşim kaçgünden beri halsizlik baş dönmesi vb.
Aids veya HIV olmaktan korktuğum içinde bunlar olabilir çünki bu konu hakkında çok düşünüyorum yani sadece o sayfıklarım var

b************ :

Hocam yanlışlıkla arkadasin kucağına oturdum pen*sini anüs bölgesine girmiş midir bende eşofman vardı ve pen*sini kalkik vaziyette idi psikolojim bozuldu


Cevap:

Anlattığınız gibi bir beraberlik sonrası gebelik olasılığı pek mümkün görülmüyor.
Sıklıkla  erken yaşlarda bu şekilde bir yakınlaşma yaşayan ve cinsel konularda da bilgi sahibi olmayan okurlarımızdan sıklıkla benzer sorular geliyor.

Tahlil.com doktorları olarak sizin gibi genç okurlarımıza  önerimiz aşağıdaki bağlantıda yer alan ve hamilelik oluşumuna dair verilen bilgileri sonuna kadar dikkatle okuyup hamileliğin oluşum ve test edilmesi hakkında  bilgi sahibi olmanız.

?