Balık Yağı Sağlığa Faydalı mıdır?

Yayın Tarihi : 2017/12/26 12:20 • Güncelleme Tarihi : 2021/10/29 02:53 •

Balık tüketiminin sağlık açısından oldukça önemli olduğu hemen her  sağlık uzmanı tarafından kabul gören bir durumdur

Balık Yağı Sağlığa Faydalı mıdır?

Balık tüketiminin sağlık açısından oldukça önemli olduğu hemen her  sağlık uzmanı tarafından kabul gören bir durumdur. Balığın özellikle omega-3 bakımından zengin olması vücut sağlığını koruyan bir özelliktir. Balık yağı tüketimi ile bağışıklık güçlendirilir, kilo kontrolü sağlanır. Haftada iki kez balık tüketimini gerekli ve yararlıdır.

Omega 3 Nedir? Ne İşe Yarar?

Bazı vitaminler, ihtiyacımız olduğu halde vücudumuzda sentezlenemez ve bunları dışarıdan hazır almak zorunda kalırız. Omega 3, bunların başında gelir. Özellikle soğuk, derin su balıklarının vücutlarında, onları koruyan bir yağ tabakaları olur. Bu yağ tabakası, omega 3 adı verilen yapısal birimlerden meydana gelir. Ve insan sinir sistemi rahatsızlıklarında özellikle bunlar ihtiyaçtır ve tüketilmeleri gerekir. 

Omega 3 balıkta olduğu gibi cevizde de bulunur. Ancak cevizi taze yemek önemlidir. Yani ceviz içi değil, kabuklu ceviz alınmalı ve kırıldığında hemen yenmeli, böylece besin değerlerini kaybetmeden tüketilmelidir. 

Omega 3; daha çok zihinsel fonksiyonları kontrol eder. Yani algılama, okuduğunu ve duyduğunu analiz etme, ezberleme, düşünme gibi beceriler için gereklidir. Bu sebeple özellikle okul çağındaki çocukların mutlaka tüketmeleri gerekir. 

Balık Yerine Ne Kullanılabilir?

Omega 3, balık ve cevizde bol bulunur. Ancak bazı insanlar hem balık, hem ceviz yemekte çekimser kalabilir ve tercih etmeyebilirler. Böyle durumlarda laboratuvarlarda üretilen balık yağı formları veya tabletleri kullanılmalıdır. Bunlar yaşa göre ayarlanmış dozludur ve mutlaka uygun dozlarda kullanılmalıdır. Aksi takdirde, vücutta fazla yağlanmalar ve bu yağlanmalara bağlı olarak sivilcelenme gibi problemler meydana gelebilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?