Kardiyo ve Ağırlık Egzersizlerinin Sıralaması Nasıl Olmalı?

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 21:00 •
Egzersize önce Kardiyo(cardio) ile mi yoksa ağırlık egzersizi ile mi başlamalı konusu sık tartışılan konulardan biridir
Kardiyo ve Ağırlık Egzersizlerinin Sıralaması Nasıl Olmalı?

Egzersize önce Kardiyo(cardio) ile mi yoksa ağırlık egzersizi ile mi başlamalı konusu sık tartışılan konulardan biridir. Buradaki uygun cevap ise kişinin egzersiz amaçlarına göre çeşitlilik gösterir.
Eğer genel amacınız kardiyovasküler kondisyonunuzu arttırmak ise kardiyo ile başlayıp ağırlık antrenmanına geçmek daha uygun olacaktır. Bu, EPOC olarak da bilinen (Egzersiz sonrası aşırı oksijen tüketimi / Excess post-exerciseoxygenconsumption) fizyolojik elemente bağlı olarak toplamda daha fazla kalori yakmanızı sağlar.
Çok iri bir vücut yerine sıkı ve dayanıklı kas yapısına sahip olursunuz, aynı zamanda yüksek kardiyovasküler seviyelere ulaşmanız kolaylaşır.
Eğer amacınız kas gelişimi ise, başlangıçtaki yüksek seviyeli enerjinizi ağırlık antrenmanında kullanmak sizin için daha uygun olacaktır.
Önce ağırlık egzersizi yapmak kana yağ asitlerinin salınmasına, vücutta biriken glikojenin ve kandaki glikozun da tüketilmesine de yardımcı olacaktır.
Böylelikle sonrasında kardiyoya başladığınızda yağ yakım seviyesine daha hızlı giriş yapabildiğiniz bir seviyeye ulaşmış olacaksınız.
Çalışmalarınızın sonucunda elde ettiğiniz kas kütlesini en belirgin şekilde görünür hale getireceksiniz. Bunu yapmazsanız kazandığınız kas kütlesi kendini gösteremeyecek ve sadece büyük bir vücuda sahip olmuş olacaksınız.
Enerjinizi maksimize etmek için en ideali hafta içerisinde
Kardiyo veya ağırlık egzersizlerine başlayacağınız günleri bölmek olacaktır.
Sağlıklı ve spor dolu günler geçirmeniz dileğiyle…

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
a********** :

170 cm ve 73 kg 'yim.göbek sorunum var.vardiyalı çalıştığım için spor salonu olayı bir türlü uymuyor.haftada bir akşamları saat 6 gibi koşabilirim ve elimde ağırlık ve ab rocket diye bir mekik aleti var.sizden istediğim nasıl bir program yapmalıyım.çok teşekkürler


Cevap:

Spor programı konusunda bir hizmet vermiyoruz ama genel bilgi olarak özellikle yağ yakımı yöününden ağırlık çalışmasından daha çok kardiyo ağırlıklı yağ yalma programları çok daha uygun olacaktır sizin için

?