Çamurla Gelen Bağışıklık

Yayın Tarihi : 2016/07/29 19:42 • Güncelleme Tarihi : 2016/07/29 19:42 •
Bağışıklık sistemimiz sağlıklı vekaliteli bir yaşam geçirmemiz için doğumumuzdan hatta anne karnından bu yanabizim için mücadele veren en hayati sistemlerimiz arasındadır
Çamurla Gelen Bağışıklık

Bağışıklık sistemimiz sağlıklı vekaliteli bir yaşam geçirmemiz için doğumumuzdan hatta anne karnından bu yanabizim için mücadele veren en hayati sistemlerimiz arasındadır. Bağışıklıksisteminin gelişmesi aktif veya pasif olarak sınıflandırılan etkenlerlegerçekleşebilir. Anne karnında ve anne sütüyle geçen bağışıklık yani antikorlarbizim bağışıklığımızı pasif şekilde geliştirirken bir hastalıkla karşılaştıktansonra vücudumuzun ürettiği antikor ile de aktif olarak bağışıklığımız güçlenmişoluyor. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi en hızlı çocukluk dönemindegerçekleşiyor. Çünkü bu dönemde vücut dış dünyada var olan ve henüz hiçkarşılaşmadığı pek çok etkenle karşılaşıyor.

Çocukların gelişimleri için sağlıklı ve düzelibir yaşam ortamı oldukça önemlidir. Ancak ciddi hastalık etkenlerini izoleetmek dışında tüm yabancı etkenlerden sterilize edilmiş bir ortamda gelişen birçocuğun bağışıklığının güçlenmesini bekleyemeyiz. O nedenle çocuğunuzunkirliliği konusunda ciddi endişelerinizin olmadığı bir çamur birikintisinde oynamasına,çıplak ayakla dolaşmasına ve toprağa dokunmasına izin verin. Ancak unutmayın,bahsettiğimiz ortamlar insani kimyasal içermeyen kirli denilemeyecek hala doğalkalmış ortamlar olmalıdır. Doğallığı bozulmamış çamurla oynayan çocuklarınızınpek çok etkene karşı bağışıklığı gelişecek ve doğa ile vakit geçirdiği içinpsikolojik olarak kendisini çok daha tatmin olmuş hissederek oynayacaktır. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?